Jump to content

Recommended Posts

Posted
On 3/29/2025 at 8:35 PM, srdjan_cvetkovic said:

Ja bih pokušao da nađem originalan potenciometar, ovaj baš štrči.

Uređaj nije moj, pozajmio sam ga na slušanje. Hteo sam da uši čuju nešto drugo osim D klase. Pre njega sam slušao Vista Spark, i to mi se svidelo.

• 2 weeks later...
Posted
On 3/29/2025 at 8:15 PM, marin said:

Bas je lep :)
Nadam se da ces da pises jos neke detalje o sistemu.

U toku je izrada pojačala pa ću na kraju pisati o svemu...

• 4 weeks later...
Posted

Sistem je sada kompletiran.

Pretpojačalo glumi headphone amp/dac FIIO K9 sa Sabre čipom 9068.

Pojačalo je A1 domaćeg konstruktora Nenada Vukičevića. Zvučnici Hudyn  domaćeg konstruktora Gorana Todorovića. Ponosan sam na ovu simbiozu domaće pameti i saradnje.

Hvala @ScepanBG za fenomenalne intervjue koji su mi omogućili da sklopim sistem u kojem neizmerno uživam. Bez toga bi sigurno jurio kutijetine po raznim preprodavcima.

Imam možda želju da probam dac sa AKM 4499 čipom (apropo one prepiske), čisto da zadovoljim znatiželju da li ja tu čujem razliku ili ne ali to svakako ne bi kupovao bez mogućnosti da probam.

20250505_171115.jpg

Posted
15 sati ranije, mladenvr said:

Pojačalo je A1 domaćeg konstruktora Nenada Vukičevića.

Može li malo detalja o pojačalu, ne nalazim na netu ništa na tu temu...

Posted
7 hours ago, zek said:

Može li malo detalja o pojačalu, ne nalazim na netu ništa na tu temu...

Nemaš na netu ništa o ovom pojačalu. Neša koji je konstrukor pojačala je bio na sajmu kod Ljube zajedno sa Goranovim zvučnicima iz Mladenovca.

Znam da je bilo neko hibridno pojačalo koje je koštalo oko 5k.

Posted

Dimenzije pojačala su: širina 22cm, visina 11cm, dubina 40cm. Odokativna težina - 10 kila. Snaga - 2x50w, mada verovatno ima i koji vat više.

Na ulaznom stepenu ima MOSFET-ove i ovaj deo praktično radi u A klasi (kada koristi lampe umesto njih to zove hibrid i ta verzija je bila na sajmu). Izlazni stepen je rađen sa samo jednom povratnom spregom i ima 2 Tošibina tranzistora po kanalu. Ovaj deo je u AB klasi. Neša koristi samo kvalitetne komponente, Wima i Elna kondezatore, transformator, štampana ploča... Unutrašnje ožičenje bez nepotrebnih konektora, sve je lemljeno. Na sredini ima veliki pasivni hladnjak, a sa gornje strane otvore čime je cirkulisanje vazduha odlično.

Zvuk je, meni, fantastičan. Posebno se oseti u bas regionu. Odlično napaja Hudyne čime se čak postiže da i pri glasnom slušanju nema distorzije.

• 5 months later...
  • 3 weeks later...
Posted
On 6. 5. 2025. at 14:26, Wizard Of Gore said:

Pojedini domaći proizvođači kao da se kriju od potencijalnih kupaca, nema ništa na netu, nema sajta, ništa društvene mreže....

Istina a i neki zastupnici nisu ažurirali sajt od 99g prošlog veka 🙂

Posted
20 hours ago, durd said:

Istina a i neki zastupnici nisu ažurirali sajt od 99g prošlog veka 🙂

Slažem se da "marketing" nije na očekivanom, današnjem nivou. Razlozi postoje, ja to ne bi komentarisao, jednostavno nije moja stvar. Tako je kako je.

Mislim da se više oslanjaju na dobru reč, odnosno preporuku. Kako je @ScepanBGradio emisije na datu temu, mislim da svako ko stvarno želi da dođe do GT i NV audio, može da ih pronađe u roku od 10 minuta. 

Posted

ali opet malo marketinga od strane proizvođača ne bi bilo na odmet.

Drago mi je što si ti zadovoljan, naveo si nužne tehničke karakteristike uređaja i informaciju da je @ScepanBG radio emisije na datu temu.

Posted

Zbog takvog razmišljanja genijalci ostaju genijalci, ali neshvaćeni...a uz marketing uspevaju i prosečni, da ne kažem nešto drugo. Mislim na proizvođače. Svakom, pa i najtalentovanijem treba marketing kao i dizajn. Mslm može na preporuku, al da se proda 2-3 primerka godišnje. Nekome je to hobi, to razumem(i podržavam) ali to nema veze s poslom.

Posted
2 hours ago, zflazar said:

ali opet malo marketinga od strane proizvođača ne bi bilo na odmet.

Drago mi je što si ti zadovoljan, naveo si nužne tehničke karakteristike uređaja i informaciju da je @ScepanBG radio emisije na datu temu.

Nažalost, mislim da većeg marketinga od sajma u Bgu (eventualno nekog u Hr) neće biti. Ljudi jesu genijalci ali i u godinama. A kako su obojica one-man-show, a show-must-go-on, mislim i da im odgovara obim/uloga u kojim se trenutno nalaze...

Edit

Ne znam da li je dozvoljeno kačenje linka 

https://www.kupujemprodajem.com/audio/pojacala/nv-audio-matrix-a-1/oglas/184563622?utm_source=kp&utm_medium=interfejs&utm_campaign=social_share&utm_content=oglas