Jump to content

Recommended Posts

Posted

Kada sam na Youtube-u naleteo na ovaj video, moram priznati da sam se zainteresovao za ovaj klon. Ne samo zato sto FM300A u originalnoj verziji kosta koliko i bubreg, vec i zato sto su izjave dolazile od likova koji se ne bave profesionalno testiranjem i prodajom HiFi.

Tu su pale i izjave tipa "najbolje sto sam cuo u zivotu" itd. Naravno da nisam to shvatio previse ozbiljno ali sam krenuo dalje da ronjam po internetu i na puno mesta sam naisao na odusevljene kritike ovog kineskog klona. Medjutim, kineski klon, koji je predstavljen u ovom videu, ima, isto kao i original, dva volume kontrolera sto se meni nije dopalo. Ne volim da glasnocu podesavam pomocu dva kontrolera i da svaki put zagledam da li sam ih odvrnuo bas tacno na isti nacin, iako su mi neke teoretske prednosti dva volume kontrolera, u kombinaciji sa kompletno odvojenom elektronikom za svaki kanal, poznata. A onda se pocetkom ove godine pojavila verzija FM300A od firme Transaudio. Ona je imala jedan volume kontroler (Alps blue), odvojene PCBs za svaki kanal, samo jedan (RCA) ulaz, sto je uklonilo potrebu za selektorom ulaza - znaci jednostavno da jednostavnije ne moze biti uz vernu kopiju (manje vise) originalne seme. Na izlazu se nalazi po jedan par izlaznih tranzistora, koji su slepljeni za donju plocu, sto cini da se ovo pojacalo vise greje na donjoj ploci nego na gornjoj. Osim toga, moje iskustvo sa Transaudio i sa njihovom verzijom Dartzeel pojacala je bilo i jeste veoma pozitivno.

I tako se odlucih da ga kupim. Kostalo me je nesto malo preko 300 eura, sa sve carinom i transportom, jer sam dobio i nekakav popust od 65 eura.

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Evo ovde sam ga kupio:

https://de.aliexpress.com/item/1005006984850551.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.27.ca4b5c5f9MePiC&gatewayAdapt=glo2deu

Ovaj klon je napravljen od masivnog aluminijuma i to se oseti kada se nosi.Pozadi ima samo jedan par RCA ulaza i izlaze za zvucnike - sve korektnog kvaliteta. Napred se nalazi samo volume kontrol i dugme za On/Off. Spolja odaje jako solidan utisak.

Prvu stvar koju sam proveravao nakon uklucivanja jeste sum. Apsolutna tisina na zvucnicima i kada je volume control odvrnut na max. Apsolutna tisina!

IMG_0008.JPG

Posted

Iza sebe imam samo dve seanse slusanja muzike, sto svakako nije dovoljno da se da neki definitivan sud. Ali posle ovih prvih slusanja cini mi se da se radi o pojacalu koje svira odlicno. Dobra kontrola basa, koji ide duboko ali je jasno definisan dok su visoki  predstavljeni uz puno detalja bez ikakve ostrine. Srednji su prava poslastica: neutralni sa vernom reprodukcijom tona kod jazz instrumenata. Ali ono sto prvo pada u oci jeste prostornost zvucne slike sa jasno izdiferenciranim instrumentima. I to sve sa mojim malim monitorima. Pojacalo je bilo direktno zakaceno za Eversolo DMP-A6 koje je radilo i kao streamer i kao preamp i kao DAC.

Jako, jako prijatno iznenadjenje. Ako se uz to uzme u obzir i cena ... onda se ovde radi o fantasticnom pojacalu. Kako bi se ponasalo u odnosu na big boys koji kostaju desetine puta vise - to ne mogu da kazem jer nisam imao prilike da ih uporedim. Ali mi se cini da bi mnogi skalpovi tu odleteli ... 

Posted

Prava stvar bi bila jedan volume pot i jedan selektor. Mogli su da stave barem dva ulaza i jedan kipp prekidač pozadi. To bih mu ja i dodao, da je moje. A što lepo svira, to je super. Ako nisu koristili fake tranzistore i slično, verovatno će i potrajati.

2x100W na 8oma i 2x150W na 4 oma, sa trafoom od 350VA i izlaznim tranzistorima na kutiji, malo mi previše optimistično deluje, ali nije ni mnogo bitno u kućnim uslovima.

Sve čestitke na prinovi.?

Posted
15 minuta ranije, Iron man said:

Pa jel ovo sa Alita isto  kao ono sa Youtubeta iz prvog posta? (mislim na iznutrice, vidim da Yt ima više dugmića , selektor...)

Nije. Ja sam uzeo Transaudio verziju iz razloga koji su gore navedeni.

Posted
9 minuta ranije, Nixie said:

Prava stvar bi bila jedan volume pot i jedan selektor. Mogli su da stave barem dva ulaza i jedan kipp prekidač pozadi. To bih mu ja i dodao, da je moje. A što lepo svira, to je super. Ako nisu koristili fake tranzistore i slično, verovatno će i potrajati.

2x100W na 8oma i 2x150W na 4 oma, sa trafoom od 350VA i izlaznim tranzistorima na kutiji, malo mi previše optimistično deluje.

2x60W trajne snage kako napisaše verovatno ima.

Sve čestitke na prinovi.?

Thanx. Meni savrseno odgovara samo jedan ulaz. Sistem (u Srbiji) bi trebalo ovako da izgleda: Wiim Ultra - Shiit Gugnir - ovaj amp - Dyi zvucnici (koji su osetljivi pa im ne treba ni priblizno ovoliko snage).

Medjutim nekako mi se sad ovo ne nosi u Srbiju ...

Posted
38 minuta ranije, DejanM said:

Nije. Ja sam uzeo Transaudio verziju iz razloga koji su gore navedeni.

Sory, promaklo mi.

Ako Eversolo DMP-A6 koristiš kao izvor i preamp, na koliko "odvrćeš" FM300A? Full ulaz pa kontrola jačine sa Eversolo ili ga malo ograničiš i na FM300?

PS ja  WiiM Ultra koristim kao izvor za aktivne zvučnike na kojima nemam volume pot. Sva kontrola jačine je preko WiiMa sa izlazom podešenim na 2V.

Posted
53 minuta ranije, Iron man said:

Sory, promaklo mi.

Ako Eversolo DMP-A6 koristiš kao izvor i preamp, na koliko "odvrćeš" FM300A? Full ulaz pa kontrola jačine sa Eversolo ili ga malo ograničiš i na FM300?

PS ja  WiiM Ultra koristim kao izvor za aktivne zvučnike na kojima nemam volume pot. Sva kontrola jačine je preko WiiMa sa izlazom podešenim na 2V.

Eversolo u ovoj test varijanti koristim kao streamer i dac. Glasnocu podesavam na ampu.

Posted
5 sati ranije, DejanM said:

Medjutim, kineski klon, koji je predstavljen u ovom videu, ima, isto kao i original, dva volume kontrolera sto se meni nije dopalo

Iako je @DejanM rešio problem sa potenciometrima, ako nekom bude interesantno, i MF A1 klon ima isto dva poteciometra koji su konektorima povezani (bez lemljenja) sa činčevima pa na ploču. Ja sam na mom u startu otkačio konektore sa potenciometara i povezao ih direktno na ploču, tako da glasnoću regulišem na preampu. 

Posted
9 sati ranije, nenad said:

Iako je @DejanM rešio problem sa potenciometrima, ako nekom bude interesantno, i MF A1 klon ima isto dva poteciometra koji su konektorima povezani (bez lemljenja) sa činčevima pa na ploču. Ja sam na mom u startu otkačio konektore sa potenciometara i povezao ih direktno na ploču, tako da glasnoću regulišem na preampu. 

Kakve su impresiju jel bilo neko poredjenje mf-a1

Posted
10 sati ranije, giZ_Mo said:

По мени никакве потове не бих стављао......

O ovome ozbiljno razmisljam: da premostim Alps. U tom slucaju bih morao da kupim neko predpojacalo ili da koristim preamp na streameru. Ne znam da li bi se time nesto dobilo - trebalo bi probati ... 

Ovo me svrbi:

https://de.aliexpress.com/item/1005008057580302.html?spm=a2g0o.productlist.main.5.421a60869dzhIb&algo_pvid=6adeb6cf-6101-471b-ae6e-f9119d05a558&algo_exp_id=6adeb6cf-6101-471b-ae6e-f9119d05a558-2&pdp_ext_f={"order"%3A"8"%2C"eval"%3A"1"}&pdp_npi=4%40dis!EUR!763.19!702.13!!!5848.20!5380.34!%40210384b217432366173102247eedf9!12000043482311448!sea!AT!6124259460!X&curPageLogUid=JqcbHBM91jAP&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A

Posted

Pa probaj

Odvrni do maximuma pot na pojačalu i reguliši jačinu zvuka sa strimera. Ja tako radim sa WiiM Ultra jer i nemam drugu mogućnost (pojačala u zvučnicima nemaju regulaciju jačine, rade na max)

Pa onda odluči da li ćeš da hardverski premoštavaš.

Ja bi ipak ostavio kakio jeste ( ne menjao hardver) a pojačanje regulisao preampom (strimerom)

Posted
15 minuta ranije, giZ_Mo said:

Интересантно ал'по мени мало улаза има.

Meni bi bilo dovoljno jer ide na drugi/treci sistem. Nije nebitno da ima balansiran ulaz. I daljinski ... Osim toga lako je menjati kondenzatore, tako da bi se tu moglo jos nesto poboljsati.

Posted
2 sati ranije, DejanM said:

Da li je to integrisani amp, odnosno da li ima preamp sekciju ispred izlaznog stepena?

Posted

Koliko vidim na slikama, samo izlazno pojačalo i potenciometar na ulazu. Preamp mu ne treba za digitaliju sigurno.  Eventualno tube buffer da oboji zvuk, ko voli naravno. Ja sam probao svoja pojačala, direktno iz DAC mi je pomalo opasno, a preko potenciometra zvuči lošije. I šta ću, napravim si buffer sa 6N6P. Tako mi se najviše i sviđa, dok ne otkrijem nešto bolje. Inače teoretski, najbolje je DAC direktno u izlazni stepen. Najčistije i najviše detalja, ali je zvuk obično previše kllinički, fali mu malo duše.

Posted
9 sati ranije, laky said:

Kakve su impresiju jel bilo neko poredjenje mf-a1

Nemam mogućnosti za poređenje a utisci su više nego povoljni. Inače nije klon celog MF A1 nego samo izaznog dela.
Ja sam naleteo na njega tražeći neki Pass klon male snage u A klasi. Ponuda je bila skoro pa nikakva i ovo pojačalo mi se učinio interesantnim a bilo je i dosta jeftonije. Iskustva na netu su bila vrlo pozitivn, pa sam rešio da rizikujem. Samo kutija i trafo vrede toliko.

Posted

@DejanM kako su ti poslali pojačalo, običnom poštom ili nekim od dhl, fedex, i sl.?
Za moj klon prodavac nije imao opciju slanja običnom poštom, što nigde nije pisalo, a to sam saznao tek kad sam ga naručio, što je uvećalo troškove.