Jump to content

Recommended Posts

Posted

OVO NIJE POLITIKA!!

Pustio je mikrotalasni udar na ljude koji su mirno protestvovali. Ako ga pustimo da se sa ovim izvuče bolje nismo ni zaslužili.
Voleo bih da niko od pogođenih ne oseti neke trajne posledice.
Nisam bio ovog puta samo zato što sam se predhodnog dana razboleo. Možda i na nervnoj bazi.

• Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
1 sat ranije, Iron man said:

Meni je čudno što je Jeremija opalio topa potpuno nepotrebno.

Ili je bio razočaran što nema potrebe(nereda) da ga upotrebi pa samo hteo da pokaže zube tj  šta imaju kao upozorenje za buduće proteste.

Moram sam sebi da repliciram. Došla mi naknadna pamet.;)

Setih se da mu je zasmetala Niška gromoglasna tišina i imbecilna novinarka.

Pa je sad hteo da u momentu tišine pokaže svoju gromoglasnu tišinu.

Vrhunac bahatosti.

Posted

Božo Prelević je rekao da se radi o LRAD sistemu firme Genasys koji je 2022. godine uvezao SDPR. Proizvođač je američki, ali je oprema uvezena preko Izraela.

Posted

ovako: implantabilni loop rekorder (ILR) je pasivan snimač električne aktivnosti srca (tzv elektrokardiograma) i u električnom smislu ne može njegov prestanak funkcije ili loša funkcija kao snimača da neposredno utiče na zdravlje. 

Sa druge strane osoba koja ima indkacije za ugradnju istog može zbog straha upravo pretrpiti aritmije potencijalni letalne. Ako je snimač ispravan on može post mortem pružiti informacije o tome da li je aritmija bila prisutna i kad pre - ili nakon smrtnog ishoda (tzv agonalne aritmije).

Drugo. Mikrotalasi velike energije mogu teoretski oštetiti i fizički integritet implanta poput pejsmejkera, defibrilatora, loop rekordera i samo oštećenje može izazvati lokalne probleme.

Da ne govorim o priblemima o kojima ne znam ništa jer se u pejsmejker terapiji razmatraju uglavnom aspekti delovanja jakog magnetnog polja (tipa dijagnostike magnetnom rezonancom) i uticaj jonizujućeg zračenja (radiološka dijagnosika i radio/radiaciona terapija) na ove implante).

Da stvar bude još gora, svi ovi uređaji memorišu i epizode kad su bili ometani u radu što se može na običnoj kontroli i ustanoviti.

O efektima mikrotalasa velike energije na električne dijagnostičke i terapijske uređaje sigurno  postoje podaci o kojima ne sumnjam da će se u svetlu novih metoda ratovanja sa mirnim ljudima koji stoje i gromoglasno ćute baviti Referentni pejsmejker centar Kliničkog centra Srbije.

29 minuta ranije, TurboMaximus said:

Da li postoji neki snimak policajaca koji su bili u zoni dejstva soničnog oružja?

Posted
10 minuta ranije, srdjan_cvetkovic said:

ADS.

Vozilo viđeno na autoputu kako napušta BG juče uveče nakon događaja.

IMG_2348.jpeg

Doći će demanti od ministra saobraćaja da je na snimku džip sa krovnim nosačem za policijski kontrabas. I eto vam ga na!

Posted

Drugarica mi je bila tamo, kaze da je iskustvo bilo odvratno, čuo se zvuk i to ih je dezorijentisalo i na neki način bukvalno oduvao. Zavrsila je u nekoj zardinjeri, ćerka je dobila napad panike u šoku su i danas, taj zvuk im je u usima i neka mučnina. U strahu je i da ode kod doktora, dotle smo stigli... Sve je ovo po meni s moralne strane na nivou dr. Mengele. 

Posted
1 sat ranije, zflazar said:

Da li postoji neki snimak policajaca koji su bili u zoni dejstva soničnog oružja?

Ne znam, ali nenadležnik je našao za shodno da preti i povodom tog događaja.

Posted
4 minuta ranije, Delija said:

Ovo odavno nije politika - vec borba za zivot.

А ово је иначе право место за такву борбу?

Ал' смо сви храбри иза тастатуре!

Одјављујем се са ове теме.....

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...