Jump to content

Recommended Posts

Posted

S obzirom na to da sam prvi put u životu bio svedok efekta zvuka velike energije na telo i um, voleo bih da u ovoj temi ostali članovi foruma iznesu svoja iskustva i sopstveno viđenje ovakve, neetičke, upotrebe zvuka.

Bez politike (ako uopšte može), samo iskustvo i teorija.

• Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Моје мишљење да је справа веома паметно смишљена, е сад' дал' је дозвољено или не...............

Posted
24 minuta ranije, srdjan_cvetkovic said:

S obzirom na to da sam prvi put u životu bio svedok efekta zvuka velike energije na telo i um, voleo bih da u ovoj temi ostali članovi foruma iznesu svoja iskustva i sopstveno viđenje ovakve, neetičke, upotrebe zvuka.

Bez politike (ako uopšte može), samo iskustvo i teorija.

Mikrotalasi te talasne dužine i frekvencije 95GHz teško se mogu nazvati zvukom, a etika i ova vlast ne idu u istu rečenicu...

Posted

Evo mog iskustva sa lica mesta: prvo, nije bilo nikakvog konstantnog zvuka u opsegu koji se nalazi u opisima LRAD uređaja.  Osećaj je bio kao vazdušni udar, i više je zvučalo kao motocikl ili avion koji nadleće ljude ili uleće u gomilu - ovo drugo je zapravo izazvalo paniku i dezorijentaciju - sa sve strujom toplog vazduha. Drugo, na Slaviji se u tom času čuo topovski udar, ne znam da li su ova dva događaja povezana. 

Posted

Све то што се десило је веома упитно, тј. да се у исто време десе две различите ствари!

Posted

Ја за то знам неких осам/девет година а колико се са снимка види нема повређених!

Posted

Zato sam i pokrenuo teemu, jer i meni nije baš najjasnije šta je to bilo sinoć.

Ne deluje da je bio u pitanju LRAD, jer se on čuje, a ovo se nije toliko čulo (ali nije bilo totalno silent), koliko se osetilo kao ekstremna nelagoda koja ti dolazi u susret. Tako da cenim da je upotrebljen ADS, mikrotalasi velike energije.

Grozno iskustvo društvo…takvu nelagodu do sada nisam nikada iskusio.

Posted
2 minuta ranije, petarjovic said:

Čak i da jeste to, gde su ga parkirali? To je vozilo, skalamerija sa antenom.... itd. Neko bi to primetio.

Да, скаламерија коју баш није могуће сакрити.

Posted
7 minuta ranije, petarjovic said:

Čak i da jeste to, gde su ga parkirali? To je vozilo, skalamerija sa antenom.... itd. Neko bi to primetio.

Može da se postavi na terasu, ne treba kamion.

Mislim da nije LRAD, već da je ADS, na osnovu efekta, ali pošto nisam stručan, ostaje to da grešim.

Posted

Meni je čudno što je Jeremija opalio topa potpuno nepotrebno.

Ili je bio razočaran što nema potrebe(nereda) da ga upotrebi pa samo hteo da pokaže zube tj  šta imaju kao upozorenje za buduće proteste.

Posted

Bio sam u tom trenutku na obodu potonjeg stampeda, na raskrsnici kod Londona. Čulo se nešto što je ličilo na eksploziju, ali tako između zgrada u relativno uskoj Ulici kralja Milana ne mogu da budem siguran odakle je zvuk došao. Ljudi nisu mogli da mi kažu od čega konkretno beže, tj. to su bili oni koji su bežali od onih koji beže.

Posted

Nema sta - psiho je upotrebio ADS.

Cilj je bio ocigledno da se ljudi uplase i izazove panika.

Trenutak je strateski izabran: tada to ni najveci pesimisti i vernici u totalnu ludost šizike nisu ocekivali + tada najmanje njih snima telefonima, jer imaju ukljucene led-ove ("bliceve").

Ali i pored toga ima zilion snimaka - kao i za nadstresnicu koja "jedina nije rekonstruisana" i "studenta" kom su izbili oko. Patoloski Baron Minhauzen... :rolleyes:

Posted
1 sat ranije, giZ_Mo said:

Битно је да нема повређених....

Zapravo, ima, javljaju se ljudi sa pejsmejkerima koji su doživeli momentalni zastoj u Urgentni centar, biće ovo mnogo veći problem za ludaka nego što se nadao.

Posted

Петар Гајић са Н1(N1) прича другачије....

Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока

Posted

Не верујем ни себи кад' се погледам у огледало, прво се уплашим!

Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...