srdjan_cvetkovic Posted March 16 Report Posted March 16 S obzirom na to da sam prvi put u životu bio svedok efekta zvuka velike energije na telo i um, voleo bih da u ovoj temi ostali članovi foruma iznesu svoja iskustva i sopstveno viđenje ovakve, neetičke, upotrebe zvuka. Bez politike (ako uopšte može), samo iskustvo i teorija.
giZ_Mo Posted March 16 Report Posted March 16 Моје мишљење да је справа веома паметно смишљена, е сад' дал' је дозвољено или не...............
perodeformero Posted March 16 Report Posted March 16 Velika je nedoumica oko "dozvoljenosti" upotrebe ovog oružja, iako se svi trude da prikažu da je zabranjeno, ono se vrlo često upotrebljava, što znači da je svet otišao u 3LPM. https://en.wikipedia.org/wiki/Long-range_acoustic_device
giZ_Mo Posted March 16 Report Posted March 16 3 minuta ranije, perodeformero said: https://en.wikipedia.org/wiki/Long-range_acoustic_device То је нешто сасвим друго, колико сам Ја упознат а изгледа да јесам ништа се није чуло када је то сокоћало било активирано.
Zexx Posted March 16 Report Posted March 16 24 minuta ranije, srdjan_cvetkovic said: S obzirom na to da sam prvi put u životu bio svedok efekta zvuka velike energije na telo i um, voleo bih da u ovoj temi ostali članovi foruma iznesu svoja iskustva i sopstveno viđenje ovakve, neetičke, upotrebe zvuka. Bez politike (ako uopšte može), samo iskustvo i teorija. Mikrotalasi te talasne dužine i frekvencije 95GHz teško se mogu nazvati zvukom, a etika i ova vlast ne idu u istu rečenicu...
Willi Studer Posted March 16 Report Posted March 16 Evo mog iskustva sa lica mesta: prvo, nije bilo nikakvog konstantnog zvuka u opsegu koji se nalazi u opisima LRAD uređaja. Osećaj je bio kao vazdušni udar, i više je zvučalo kao motocikl ili avion koji nadleće ljude ili uleće u gomilu - ovo drugo je zapravo izazvalo paniku i dezorijentaciju - sa sve strujom toplog vazduha. Drugo, na Slaviji se u tom času čuo topovski udar, ne znam da li su ova dva događaja povezana.
giZ_Mo Posted March 16 Report Posted March 16 Све то што се десило је веома упитно, тј. да се у исто време десе две различите ствари!
giZ_Mo Posted March 16 Report Posted March 16 Ја за то знам неких осам/девет година а колико се са снимка види нема повређених!
srdjan_cvetkovic Posted March 16 Author Report Posted March 16 Zato sam i pokrenuo teemu, jer i meni nije baš najjasnije šta je to bilo sinoć. Ne deluje da je bio u pitanju LRAD, jer se on čuje, a ovo se nije toliko čulo (ali nije bilo totalno silent), koliko se osetilo kao ekstremna nelagoda koja ti dolazi u susret. Tako da cenim da je upotrebljen ADS, mikrotalasi velike energije. Grozno iskustvo društvo…takvu nelagodu do sada nisam nikada iskusio.
Relco Mantis Posted March 16 Report Posted March 16 Čak i da jeste to, gde su ga parkirali? To je vozilo, skalamerija sa antenom.... itd. Neko bi to primetio.
giZ_Mo Posted March 16 Report Posted March 16 2 minuta ranije, petarjovic said: Čak i da jeste to, gde su ga parkirali? To je vozilo, skalamerija sa antenom.... itd. Neko bi to primetio. Да, скаламерија коју баш није могуће сакрити.
srdjan_cvetkovic Posted March 16 Author Report Posted March 16 7 minuta ranije, petarjovic said: Čak i da jeste to, gde su ga parkirali? To je vozilo, skalamerija sa antenom.... itd. Neko bi to primetio. Može da se postavi na terasu, ne treba kamion. Mislim da nije LRAD, već da je ADS, na osnovu efekta, ali pošto nisam stručan, ostaje to da grešim.
Iron man Posted March 16 Report Posted March 16 Meni je čudno što je Jeremija opalio topa potpuno nepotrebno. Ili je bio razočaran što nema potrebe(nereda) da ga upotrebi pa samo hteo da pokaže zube tj šta imaju kao upozorenje za buduće proteste.
Arn Posted March 16 Report Posted March 16 Bio sam u tom trenutku na obodu potonjeg stampeda, na raskrsnici kod Londona. Čulo se nešto što je ličilo na eksploziju, ali tako između zgrada u relativno uskoj Ulici kralja Milana ne mogu da budem siguran odakle je zvuk došao. Ljudi nisu mogli da mi kažu od čega konkretno beže, tj. to su bili oni koji su bežali od onih koji beže.
Delija Posted March 16 Report Posted March 16 Nema sta - psiho je upotrebio ADS. Cilj je bio ocigledno da se ljudi uplase i izazove panika. Trenutak je strateski izabran: tada to ni najveci pesimisti i vernici u totalnu ludost šizike nisu ocekivali + tada najmanje njih snima telefonima, jer imaju ukljucene led-ove ("bliceve"). Ali i pored toga ima zilion snimaka - kao i za nadstresnicu koja "jedina nije rekonstruisana" i "studenta" kom su izbili oko. Patoloski Baron Minhauzen...
perodeformero Posted March 16 Report Posted March 16 1 sat ranije, giZ_Mo said: Битно је да нема повређених.... Zapravo, ima, javljaju se ljudi sa pejsmejkerima koji su doživeli momentalni zastoj u Urgentni centar, biće ovo mnogo veći problem za ludaka nego što se nadao.
giZ_Mo Posted March 16 Report Posted March 16 Петар Гајић са Н1(N1) прича другачије....Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока
giZ_Mo Posted March 16 Report Posted March 16 Не верујем ни себи кад' се погледам у огледало, прво се уплашим!Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока
Recommended Posts