sondek Posted March 4, 2025 Report Posted March 4, 2025 25w nije mala snaga ako imas solidno efikasne kutije. Ako im staviš malo zahtevnije videćeš već sta je nevolja. Pozelećes kao i svaki metalac malo vise vatre u basu, pojačati i onda se dobije to sto sam opisao. Quote
HMrules Posted March 4, 2025 Author Report Posted March 4, 2025 2 minuta ranije, sondek said: 25w nije mala snaga ako imas solidno efikasne kutije. Ako im staviš malo zahtevnije videćeš već sta je nevolja. Pozelećes kao i svaki metalac malo vise vatre u basu, pojačati i onda se dobije to sto sam opisao. Trenutno koristim JBL ES 90 zvučnike, inače sa Rotelom RA-985BX zvuče odlično ali Rotel ima 100W po kanalu, 6 tranzistora po izlazu, torusni transformator i damping factor 400, super definisina zvučna slika, odlična stereo separacija, bas je precizan i jasan bez muljanja što mi se jako dopada, Pioneer sam hteo uzeti da mi bude zamena pa malo njega da slušam kada mi Rotel dosadi, možda bi bilo bolje da upecam neki SA-608 sa 45W po kanalu ili SA-708 sa 65W po kanalu. Quote
sondek Posted March 4, 2025 Report Posted March 4, 2025 To sam ti i napisao, juri snazniji amp. Taj tvoj zato i dobro radi jer dobar amp. Naročito uz muziku koju slušaš ti ne treba kilav amp u 4 sistemske zvučnike. Jači amp, manje briga i lepši i topliji zvuk i na tišem slusanju. Ako hoćeš dobar zvuk sa manje W juri lampaše, tad ćeš da čuješ kako gitara dobro zvuči. Btw Izbor zvučnika ti je za rock muziku odličan ? Quote
HMrules Posted March 4, 2025 Author Report Posted March 4, 2025 Naravno Naročito kada se pusti Black Album od Metallice, bas i bubanj se odlično čuju Svestan sam toga da ima boljih zvučnika i da bi možda bolje zvučalo npr. na nekom JBL L890 ili još nekim skupljim zvučnicima iz L serije ali da budem realan trenutni zvučnici zvuče sasvim dobro, dva bas zvučnika po 20 cm u jednoj kutiji je više nego dovoljno.Sent from my SM-A556B using Tapatalk Quote
kkinte Posted March 29, 2025 Report Posted March 29, 2025 Imao sam krajem osamdesetih Pioneer SA 708 i SA7800. Vec tada su bili dovoljno matori i samo su zveckali bez imalo basa. Mogu misliti kako danas vriste skoro pola veka stari. Pored tog Rotela taj mali Pioneer je igracka. Quote
Recommended Posts