Jump to content

Recommended Posts

• Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
30 minuta ranije, Zox said:

Dal može da ckne visokotonac ako je dc 7 ili 14mv?

Neće da crkne od DC napona, ali hoće od preteranog odvrtanja glasnoće kad pojačalo uđe u kliping.

Posted
Dal može da ckne visokotonac ako je dc 7 ili 14mv?
Не, неће црћи јер је у 200% случаја испред самог високотонца кондезатор а он је за ДЦ баријера

Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока

Posted
On 8. 3. 2025. at 13:02, giZ_Mo said:

И шта би на крају са JVC- om?

Dal da menjam ove kondenzatore stari su 104mf a novi 94mf.Sve u svemu treba da bude bude 100mf.Hvala

20250310_182859.jpg

Posted
Just now, Zox said:

Dal da menjam ove kondenzatore stari su 104mf a novi 94mf.Sve u svemu treba da bude bude 100mf.Hvala

20250310_182859.jpg

Rd je nov i daje mu 94mF

Posted
On 2. 3. 2025. at 19:28, giZ_Mo said:

Прво замени све електролите у оба излазна степена као и два главна у напајању!

Као и све остале кондезаторе!

Posted
7 minuta ranije, giZ_Mo said:

Како год радиће а и нов је или набави неки брендирани!

Ma nemaaa ima ovo djubre vraticu stari.Promenuo sam ove od 220mf ti su 230..240.A što se tiče Elektrolita 8700mf je fabrički 7800 drži a nov nema takav.Preko sam gledao ima od 8200...Tako da ako stavim od 10k nije dobro za to pojačalao.Tako da je sve ostalo ok i završvamam posao.Ovi stari kondenzatori ce da zaebu i ove nove.Javicu kad završim

Posted
1 sat ranije, Zox said:

..Tako da ako stavim od 10k nije dobro za to pojačalao.

Ako je bio od 8700uF, novi od 10.000uF je pravo osveženje.

Posted
6 minuta ranije, giZ_Mo said:

Освежење и продисаће!

Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока

Pogledaj molim te zašto ima 3 pina na starim elektrolitima pomoć tražim ,a javljam koja je razlika to što sam radio

Posted
29 minuta ranije, Zox said:

Pogledaj molim te zašto ima 3 pina na starim elektrolitima pomoć tražim ,a javljam koja je razlika to što sam radio

Немам потребе да гледам, један пин је + вероватно наспрам њега - тај трећи је што би на српском рекли бланк или није нигде повезан и служи да електролит чвршће стоји на штампи.

Елем, погледај пажљивије водове на штампи са стране лемљења!

Posted
4 sati ranije, giZ_Mo said:

Немам потребе да гледам, један пин је + вероватно наспрам њега - тај трећи је што би на српском рекли бланк или није нигде повезан и служи да електролит чвршће стоји на штампи.

Елем, погледај пажљивије водове на штампи са стране лемљења!

U pravu si kolko sam na brzninu video al još cu da proverim al glupost fabrička al javiću ti.Ima drugar neke Američke od 8200 al ne može drugi da nadje.Onaj treci mi kaže ne moj tonda menjaš ne može 10k zaebaceš tranzistore. No sve u svemu štabsam radio:Sve sam prelemio komplet negde su po meni lemovi popustili odradjeno.Svi kondenzatori pregledani ,ali zamenjeni od 220mf ima na slici gde sam postavio malo su pali do 190 al to bi i dalje radilo al ajd...Sve ostalo je ok sem glavnih elektrolita od 8700mF e to kad zamenim pošto ima mali šum bez muzike al jako malo.Sve u svemu oni treba da se zamene i to je to.Al pustio sam ga malo radi , cepa generalno ok e sad ove elektrolite onaj mi kaže ostavi ...A Gizmo da menjam pa kog da slušam :))You And Your Friend · Dire Straits.

20250311_000703.jpg

Posted
7 sati ranije, Zox said:

Onaj treci mi kaže ne moj tonda menjaš ne može 10k zaebaceš tranzistore.

E taj ti je stručnjak. ?

Samwha RD su solidni kondenzatori, i nisu Kineski. Kod elektrolitskih kondenzatora su velika odstupanja, znači 94uF ili 104uF su dobre vrednosti. Znači menjaj slobodno te zelene, a i sve ostale sitne. Umesto starih sprežnih elektrolita, ima kod nas da se uzme Panasonic FC i FR. Ostale nemoj uzimati LOW ESR nego standardne, može Samwha RD. I umesto 8700uF slobodno stavi 10.000uF, neće se ništa desiti za tih +15%. Kad povećaš te kondenzatore, grec u ispravljaču i trafo trpe veće strujne impulse tokom punjenje tih kondenzatora. Trafou neće biti ništa sigurno, ali nađi grec i vidi koja je dozvoljenja struja. Ako je barem 10A, sve je u redu.

Posted

Ne znam dal su dobri, merio je samo kapacitet. Praksa je da se sve menja od te sitnurije, natenane jedan po jedan, kad se već radi osvežavanje. To nije ni skupo. Sve je to matoro, bajato, ne znaš kad će da otkaže. Elektrolitski kondenzatori su hemija, nužno zlo u uređajima.