Jump to content

Recommended Posts

Posted

Interesuje me nešto više o ovoj seriji JBL zvučnika, kakva su vaša iskustva sa njima i koji su najbolji modeli iz te serije?
Meni se npr. sviđa kako izgleda model JBL L150A.

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
8 sati ranije, Zexx said:

Nisam slušao, ali mogu da parafraziram Kikija, velikog poznavaoca i ljubitelja vintage sprava - klasičan disko zvučnik.B)

Kiki lupio, pa ostao živ :rolleyes:

L150 je veoma uspešan model i dan danas, pogotovo L150A sa boljim visokotoncem. Tada je konstrukcijski gledano bio značajan pomak ka audiofilskim zvučnicima u odnosu na tadašnje JBL modele, vidi se i po izboru drajvera, bez horni, kompresionih drajvera itd. Nema on tu skoro ništa od disko zvuka.U gornjem spektru su muzikalni i uravnoteženi, i veoma detaljni, pogotovo L150A. Bas je izuzetan, pravi JBL-ovski, ali ne pokriva ostatak spektra, ali traži jako i kvalitetno pojačalo da bise kontrolisao, sobzirom na 12" bas i pasivnu membranu

Ima ga moj prijatelj, povremeno ga slušam, a ja lično sam ga imao krajem 80'ih. Mogao bih i dan danas da živim sa njim na duge staze, naravno, Ne bih nikada dao moj  XPL200 za njega. Problem je što mu je nerealno visoka cena jer je nahajpovan, a stari su oko45 godina, jako je teško naći dobar primerak....

Posted
9 sati ranije, HMrules said:

Interesuje me nešto više o ovoj seriji JBL zvučnika, kakva su vaša iskustva sa njima i koji su najbolji modeli iz te serije?
Meni se npr. sviđa kako izgleda model JBL L150A.

Batali, nemaš ni približno dobar sistem za njih B)

Posted
23 sati ranije, SUROKVL said:

Batali, nemaš ni približno dobar sistem za njih B)

Misliš da Rotel RA-985BX sa 100W po kanalu na 8 oma i damping faktorom 400 ne može da se nosi sa njima?

Posted
51 minuta ranije, HMrules said:

Misliš da Rotel RA-985BX sa 100W po kanalu na 8 oma i damping faktorom 400 ne može da se nosi sa njima?

Po snazi može, po kvalitetu ne može.....B)

Posted
On 27. 2. 2025. at 10:23, Roolieman said:

Jel moze neko da napise kako se L serija klasifikuje u smislu od najboljeg pa nadole. Vidim da ima raznih modela, neki su i noviji bar po izgledu.

Zavisi koja L serija, iz 70' iz 80' ona danska iz 90' kineske iz 2000ih ili ove najnovije što koketiraju sa prošlošću......:)

Posted
1 sat ranije, HMrules said:

Znači ništa bez McIntosha? ?

Ako ti sviđa ti kupi. Ja bih uzeo za relativno skromne pare L80mk2 onaj danski i na primer, Exposure 2010 S2 ili mlađi i bo da te vidi... ili Creek Evolution za još manje para. Za 1000E imaš i strimer, recimo WIIM, a ne onaj leš za te pare, koji je u ko zna kakvom stanju :rolleyes:

Posted
1 minut ranije, srdjan_cvetkovic said:

Ja ga slušam svaki dan i boli me uvo da li će se vratiti, toliko toga dobrog je već snimljeno pre više od 40 godina.

Такође + Фанк...мада уши ме не боле .....?

Posted

Inače mene definitivno najviše rade '80-e, synth, synth-pop, italo disco itd., ima tu zaista zanimljive muzike, disko '70-ih po neka stvar mi se sviđa ali nije me nešto fascinirao taj zvuk.

Posted

Ooo daaa :)
Bronski Beat, Yazoo, A-ha, Alphaville, Frankie goes to Hollywood, Samantha Fox, Laura Branigan, Dead or Alive itd., ima tu još dosta izvođača.
A sa druge strane totalna suprotnost Iron Maiden-Somewhere in time ??