Jump to content

Recommended Posts

• Replies 212
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Za probu ispitaj da li radi preklopnik za ulaze i da li radi kao DAC.

Potenciometar je verovatno samo u kolu za slušalice i predpostavljam da nema uticaja na rad DAc-a.

Posted
36 minuta ranije, Gorfili said:

Koji je ovo potenciometar? Da ga premostim za probu?

Пот за пробу и није битан, он је за регулацију нивоа у слушалицама...(вероватно)

Posted

Kada se upali i ovaj srednji prklopnik aux/dac postavi na aux onda radi rca line in/out. 

image.png.4455fdcc64c0bbad452abcf0ad3b2d26.png

Je li to to? Nema nigdje user manual, nijesam se ranije sretao sa ovim dac-ovima... 

Posted
19 minuta ranije, Gorfili said:

Je li to to?

Jeste za line ulaz.

Prebaci taj srednji preklopnik na DAC i proveri digitalne ulaze (treći preklopnik) da li daju analogni rca line out signal.

Posted

Da, pa to i jeste osnovna funkcija uređaja - digitalno na analogni konverter (DAC).

Ovaj još ima i line in (analogni ulaz) što je veoma retko kod DAC-ova.

Posted

Kada se srednji preklopnik prebaci na dac, a ovaj desni na usb i kada se poveže usb sa lap topa, zvuk sa zvučnika lap topa nestane (znači detektuje da je neki audio hardver povezan, je li tako?), ali onda se ugasi unlock lampica na dac-u i nema signala na rca line out-u. Znači usb ne radi? ne treba nikakav softver isl?

Može li da pravi problem što je napajanje za dac 12V, a treba 15?

kada se koristi rca line in/out, unlock svijetli i daje signal. Znači na usb mi nije radio, nemam nigdje kokasijalni line out i optički kabl, da probam preostala dva..

Posted

Instalirao, prepoznaje ga čim se poveže i prebacuje kao default device.

Na properties daje da je sve ok, ali čim se poveže, gasi unlock lampicu.

Ako se prebaci na bilo koji od ostala dva digitalna ulaza, ponovo pali unlock lampicu, ali kada je na usb-u, gasi je nebitno da li je srednji preklopnik na dac ili aux. Relej je svo vrijeme aktiviran, samo ugasi lampicu...

image.png.c8808821c7ba52c6652c7f6074e5ee79.png

Posted

Valjda Lock LED? Ne unlock:huh:

Pitanje je šta znači ( odakle je uzet) signal za LED. Da li je to SPDIF prepoznat ili dekodiran digitalni signal ili ...?

Možda i ne treba da svetli sa USBa.

Nego prvo proveri da li je sve ispravno. OPT In, DIG In, Analog In? Onda debagiraj USB. 

Kolko sam shvatio ima mehaničkih oštećenja. Proveri trasiranje signala.

Posted

Lampica je 'unlock'. Treba da bude ugašena kada je dac u funkciji. Meni takođe malo nelogično, ali tako je. Kada nema selektovanog ulaznog signala ili kada dac nije u funkciji, ovaj led svijetli.

Ok. Dac radi. Povezan na USB i daje signal na rca line out. Riješio sve uz pomoć Topping costumer sevice službe, nekoliko mejlova i sve objašnjeno. Softver nije potreban. Configuration je moguć direktno sa audio kontrol panela. Praktično mijenja zvučnu karticu

Zvuk odličan, čist, otvoren i sa dodatkom basa. Pročitah da se od tehnologije ovog dac-a i nije nešto puno odmaklo ni danas u oblasti D/A konverzije, tako da bih probao da vratim u funkciju i pojačalo za slušalice..

E sad:

- ovo je ALPS pot, ali ne znam da pročitam vrijednost?

- s'obzirom na to da nemam prednji panel, je li bolje da ugradim 1/8 ženski jack za slušalice ili da vratim 1/4 kao što je bio originalni? Kontam da je prva opcija možda praktičnija?

- koju kutiju da nađem, da li da improvizujem nešto od onih starijih metalnih rutera, imam negdje čini mi se par komada, možda malo uže i duže, znači trebala bi improvizacija neka.. Ili ima da se kupi nešto solidno i odgovarajuće za ovu svrhu?

- Eventualno neki upgrade?

Thx in advance! :) 

image.png.b7304d821f26ca67062337672e51c01a.png

Posted
Posted
23 minutes ago, VU metar said:

Znaš neku cenu?

I ja se pitam.. Nekako mislim oko 20ak..30ak € za ove najmanje, niže teško, posebno ako treba neko prilagođavanje.. 

A pot da čekam mjesec, dva.. Da probam da riješim to sa nekom klasikom povezano kablovima i prilagođeno kućištu.. Već vidim da će za početak završiti u one Nixijeve kutijice za salatu :D 

Na kraju kontam ni neki drveni panel ne bi bio loš, možda može kod firmi koje rade reklamni materijal, oni mogu i da izgraviraju vrijednosti. Poslije alu lim savijen u kutijicu okolo 10,5x4,5x16cm i to je to ;) 

Posted
1 sat ranije, VU metar said:

Znaš neku cenu?

Trenutnu ne znam. Moraš da pitaš za konkretnu dimeziju.

Kad sam se interesovao za neki uređaj, pre dosta godina, bila je sasvim pristojna cena. I vrhunski kvalitet. Pečeni lak. 

Plastične kutije nepristojno predlagati

Koja je dimenzija potrebna? (PCB)