Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ćao, našao sam ćaletov stari gramofon i gledao sam da ga posle dužeg vremena ponovo upalim. 
Medjutim izgleda da je igla ispala ili se polomila, pa me zanima gde mogu kupiti novu, ako bi neko bio ljubazan da mi prosledi link ili da mi kaže gde mogu da odem u koju prodavnicu da kupim novu. Pokušao sam da nadjem na netu sam ali mislim da je ipak pametnije da pitam ovde.

Hvala u napred!

IMG_2924.jpeg

Posted

Hvala na brzom odgovoru!!

Gledao sam baš tu iglu ali nisam bio siguran…

A kada bi kupio potpuno novu glavu da li bi mogao sam da je zamenim ili bih morao da nosim u servis što bi bio dodatan trošak?

Posted

Ako se dobro sjećam ovo bi trebalo da je zamjenska za tu ili baš sličnu Technics zvučnicu, ali nijesam siguran... Znam da je nova i nadam se da se nije oštetila. Stoji mi već neko vrijeme ali je bila u kutijici, dobro je čuvana..

Ako neko može da potvrdi da je to ta - poklanjam.

image.png.8f155820ec053b24f22531538c91137a.png

image.png.bd087d332fea1d153be71b5af7dad052.png

Posted
2 sati ranije, giZ_Mo said:

Та игла је за Technics главу U25

Ili P24, P23, P25, razlika je samo u tipu glave U su Half inch, dok su P ove T4P.

Generalno dobra glava i igla

Posted
2 minuta ranije, Bobo said:

Ау људи хвала вам пуно! Не знате колико сам вам захвалан и колико сте ми помогли…

'си намонтир'о?

Posted

Нисам још, чекам да скупим неку кинту па ћу да купим и да намонтирам хахахаххах.

Јављам како прође!

Posted

Е сад имам једно питање, ћале ми је рекао да не може да буде много гласно зато што треба посебно појачало за тај грамофон, међутим он је повезан на неко јамахино појачало и опет се не чује много гласно. Не знам стварно у чему је ствар не разумем се у то, па ако неко зна о чему је реч и ако је могуће то некако средити?

Posted

Što prvo ne opra taj gramofon pa onda stavio novu iglu. Sada kada kreneš da ga čistiš mogao bi da otkineš novu iglu. :huh:

Imaš li poziciju za "Phono" na selektoru slušanja na pojačalu?

Ako si gramofon uključio u Line in tipa AUX, TUNER, TAPE, nećeš se muzike naslušati.

Potreban ti je Phono ulaz koji ima dodatno pojačanje za gramofonski signal. Takođe pored tog ulaza koji je često malo odmaknut od ostalih ulaznih konektora na zadnoj strani pojačala treba da postoji i jedan šrafčić sa oznakom GND na koju se vezuje ona jedna žica sa viljuškom (uobičajno) koja ide iz gramofona pored glavnog kabla za povezivanje.

connectyourturntable-lowres.jpg?auto=web

Inputs-_-Outputs-Stereo-Amplifiers.jpg?v

Posted
1 minute ago, giZ_Mo said:

На жалост морађеш да пазариш засебни фоно преамп! Има тога на КП-у........

Ааа добро нема везе, то можда урадим једног лепог дана, за сад ми не смета толико, чује се довољно.

Хвала пуно!

Posted

Nije toliko problem u tome koliko glasno se čuje, nego kako, postoji nešto što se zove RIAA ekvalizacija i to nema nijedan linijski ulaz na svetu. Signal iz gramofona mora da se koriguje da bi zvučao kako treba, što znači da se bez gramofonskog pretpojačala nećeš muzike naslušati...

Edit: preteče me @sondek