MilošD Posted January 17 Report Posted January 17 Pozdrav svima, HiFi u pokušaju jer sam tek krenuo da se "igram" i učim all things sound.... Nakon useljenja u kuću setim se da sam ceo život hteo proper sound system kako za stereo tako i za filmove a da napokon jedini "komšija" kome može zasmetati glasna muzika, kada čuje Led Zeppelin odmah sipa piće i donese nam (Otac sa prizemlja) Elem, setup: Sony TA-AN1000 (ima boljih, naravno ali odgovarao mi je u trenutku zbog woofera i rear speakera) Monitor Audio Bronze 200 (verovatno overkill za prostoriju gde se nalaze ali ceo život sam hteo floorstanding zvučnike i tačka) Monitor Audio Radius 200 (nije iz bronze linije ali dovoljno je blizu a i jedino on staje u komodu) Monitor Audio Bronze AMS (znam, online se vodi rat oko ovakvih zvučnika, jeste najbolji Dolby Atmos sa 4 in-ceiling zvučika ali radi ovo posao ) Sony SASW3 (mogućnost bežičnog povezivanja sa AVR = srećna žena jer ne vidi kabl) Sony SARS3 ( ------ I I ------ ) Wiim Mini (jer app na TV je G a AVR nema Tidal connect a ovaj mališa odlično radi) Naravno, krenulo je lagano sa uklapanjem a onda se ubrzo pretvorilo u "dobro, rešio si da kreneš" tako da već googlam kvalitet, jačinu, DAC, zašto moj AVR nema preout itd.... Svaki savet dobro došao jer u HiFi svetu sam nov i naravno kao i svako od nas stalno bi nešto "čačkao" Naravno ako neko ima pitanja tu sam za "all things Sony" Quote
Relco Mantis Posted January 17 Report Posted January 17 Lepo, lepo, go for it. Ne snebivaj se, ne stidi se, nemoj to "ima boljih", ne postoji najbolji nikada, a najskuplji moze biti samo u vremenskom kontekstu ? pitanje je kako se cuje, ne kolko kosta i kako izgleda ? Quote
sweeT_Tooth Posted January 17 Report Posted January 17 Добар почетак, ТВ је ту, звучници су ту а где су уређаји, осим ако нису у том белом креденцу? ? Quote
MilošD Posted January 17 Author Report Posted January 17 8 minutes ago, giZ_Mo said: Добар почетак, ТВ је ту, звучници су ту а где су уређаји, осим ако нису у том белом креденцу? ? Naravno, kako da budu ženi u vidnom polju ? Srećom Sony TV + AVR jedan daljinski pa on može u policu a i ne greje suviše koliko sam primetio za ovih 2 meseca.... Quote
sweeT_Tooth Posted January 17 Report Posted January 17 Naravno, kako da budu ženi u vidnom polju Изгледа да не воли Сони Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока Quote
perodeformero Posted January 17 Report Posted January 17 Žene generalno ne vole hifi, ali vole muziku, posebno se užasavaju zvučnika, još ako su veliki!?♂️ Quote
zormanic Posted January 17 Report Posted January 17 Najviše mrze to što ne mogu da ih ukrase sa po saksijom omiljenog rastinja. Quote
sondek Posted January 17 Report Posted January 17 34 minuta ranije, perodeformero said: Žene generalno ne vole hifi, ali vole muziku, posebno se užasavaju zvučnika, još ako su veliki!?♂️ Ta nemojte kasti, moja od brloga s pločama samo više vole dva zvučnjaka sa 2x70cm u širini. Plače sad za ls3/5a vajf frendli standardom ? Quote
gvlada Posted January 17 Report Posted January 17 Лош положај звучника. Не требају бити приљубљени уз зид. Требао си отворену полицу, што због акустике, што због хлађења. Јел и центар у полици? Ако је ово најбоље што можеш (кућа), ту нема ни п од пристојног звука. Бољи избор је скупљи соундбар. Quote
perodeformero Posted January 17 Report Posted January 17 14 minuta ranije, sondek said: Ta nemojte kasti, moja od brloga s pločama samo više vole dva zvučnjaka sa 2x70cm u širini. Plače sad za ls3/5a vajf frendli standardom ? Svaki pravi audiofil koji ne dozvoljava kompromise je razveden. Ili nije audiofil.? Quote
sweeT_Tooth Posted January 17 Report Posted January 17 Svaki pravi audiofil koji ne dozvoljava kompromise je razveden. Ili nije audiofil.Или лепшу половину не пушта у "мен кејв" као нпр. Ја....Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока Quote
MilošD Posted January 17 Author Report Posted January 17 da svestan sam nedostataka u kući al j za sad... Zvučnici su nekih 50cm od zida pozadi... Policu sam spomenuo otvorenu ali odmah dobio pogled od lepše polovine Što se tiče soundbara ovo je setup nakon 2 i mogu ti reći nebo i zemlja u odnosu na SB, naravno pričam o stereo zvuku. Što se filmova tiče koristio sam prvo HTS2000 pa onda HTA5000 i jedan i drugi su više nego dovoljni za ovu sobu ali crv u meni je hteo HiFi rešenje tako da su SB na prodaju.... Quote
TurboMaximus Posted January 17 Report Posted January 17 Zameni polovinu za neku koja nije lepša. Quote
MilošD Posted January 17 Author Report Posted January 17 Nego, pošto boles' ne bira a ja verujem da može bolje sa razumnom količinom novčanica, koji streamer ili dac ili all-in-one bi preporučili za ovaj setup? Mislim naravno samo na stereo sa MA Bronze 200.....Kao što rekoh, još sam nov u HiFi svetu, vidi se da sam na p od početka ali spreman sam da teram dalje (u granicama normale za sad). Inicijalno sam mislio da će apps na Google TVu preko HDMI 2.1 do AVR raditi posao ali trenutno wiim radi Tidal connect ali ide optikom na AVR. Znam da ima opcija i "opcija" ali me interesuje neka koja je osetno bolja ali ne nužno preskupa... Quote
Relco Mantis Posted January 17 Report Posted January 17 Zavisi koliko si spreman love da odvojiš, imaš na forumu u Mali oglasi Linn brutalan all in one. Quote
srdjan_cvetkovic Posted January 17 Report Posted January 17 Taj Linn što kolega prodaje + gramofon + zvučnici i imaš sve, i analogiju i digitaliju… Quote
Aibo Posted January 17 Report Posted January 17 Dobrodošao u audiofile. Primećujem da ti je ceo setup u bojama PS5 koji se sakrio desno. Lepo se slažu. A ovo menjaj policu, sobu, kuću, ženu... je klasična dobrodošlica, čisto da prepadnemo sve novajlije, inače smo skoro pa normalni, ponekad, al nas brzo prođe. ? Quote
ivanp Posted January 17 Report Posted January 17 Možda se često vadim na izlapetis ali ja ovdi ne vidim uređaje? Sem zvučnika i TV a. Quote
somilenko Posted January 18 Report Posted January 18 19 sati ranije, MilošD said: streamer Moja preporuka ti je ovde Allo DigiOne Sig sa Allo Shanti napajanjem ako ti izgled nije problem, tj ako imaš gde da ga smestiš a da se ne vidi... Quote
Roolieman Posted January 18 Report Posted January 18 Slazem se, vrhunski strimer, a mozes ga sakriti lagano. Quote
ivanp Posted January 18 Report Posted January 18 Ma kupi nešto u kutiji i izbori se sa gospodžom da izvadiš uređaje iz natkasne. Quote
MilošD Posted January 21 Author Report Posted January 21 On 1/18/2025 at 12:31 AM, ivanp said: Možda se često vadim na izlapetis ali ja ovdi ne vidim uređaje? Sem zvučnika i TV a. Da, zaboravio sam ostatak ? Tu je AVR a wiim jede struju iz njegovog usb-a, jbg apc pozadi prepun... Surround zvučnici su na "kupio sam da ima za kad promenim" triangle stalcima ? Znam da je centar u k...utiji ali menjaće se polica kad tad... Quote
MilošD Posted March 22 Author Report Posted March 22 Update.... Nije "velika" promena ali google, chat gpt i dobri stari trial and error su me doveli na trenutno mesto.... Trenutni setup: Video TV - HDMI - AVR.................................SBB, Streaming platforme, YouTube TV - HDMI - AVR.................................4K HDR Dolby Atmos Bluray (pokupih po EU putovanjima po neki org) Laptop - HDMI - TV - HDMI - AVR.........multi ch. koncerti 1080p Atmos, DTS itd. Audio Laptop - USB - Topping e30II - RCA - AVR....................................max 32/768, DSD512 (da,otkrio sam rutracker ?) Telefon - WiFi - Wiim mini - OPT - Topping e30II - RCA - AVR.......tidal connect, Deezer HiFi, dlna #Pitanje za iskusne, Znači Wiim mini i topping e30II idu na KP a uzeo bi nešto sa "neću dobiti papire za razvod" cenom, prvi na listi mi je, Wiim Ultra ali ako padne lova s neba mogu da razmišljam: Matrix mini-i 4 Eversolo DMP A6 Cambridge Audio CXN100 Bluesound Node Icon mišljenja, predlozi, saveti? Trenutno mi je jako zanimljivo ovo čačkanje oko HiFi ali naravno nemam dovoljno novčanica da budem mega pro audiophile.... Dugo sam geek ? od ITa nekih 12god do sadašnjih 10god u videu/laganom audiu... Kažem laganom jer Sony je davno posustao sa HiFi rešenjima.... Fokus nam je na soundbar systemima i po kojem AVRu Quote
MilošD Posted June 13 Author Report Posted June 13 Update! malo se trošilo novca, malo radnja, malo KP i sad već postaje ozbiljno 😆 Stereo Eversolo DMP-A6 Master Edition Yamaha AX-870 Monitor Audio Bronze 200 (bi-amp sa Elac sensitive kablovima) Filmovi Streaming, PS5 bluray (pazarih u DE Hobbit+LoTR 4K HDR Atmos extended edition za "test") stereo setup + Denon AVR4400H Monitor Audio Radius (center), AMS (front atmos) i Bronze 50 (rear surr. na Triangle stalcima) 😄 Canton AS30 sub mislim da je sledeće warp jezgro da pokrene sve ovo jer čini mi se da apc štuca 🤣 Quote
Recommended Posts