Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pozdrav svima. Imam Sony PS FL 7 gramofon posto sam nesrećnim slučajem slučajno iscupao iglu i naručio preko KP novu audio tehniku zajedno sa glavom i postavio. E sad me zanima sledeće. Na rucki gde se glava nakači takoreći, postoji da se podesi - 0 +, onako sa desne strane, pretpostavljam da je rec koliko će igla “pritiskati” ploču, zanima me na koliko da podesim? Da postavim na 0 na default ili da pomeram lagano na - ili +? Glava i igla je nova. U prilogu dodajem sliku. 

Hvala

IMG_0561.jpeg

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

На том грамофону са тим типом ручице је веома тешко било шта подесити, боље оставити како је фабрика наместила!

Бај д веј већина параметара се електрично подешава!

Posted

Ideja sa RTB pločom je na uvce kada je u pitanju gazna sila. Nije ništa komplikovano, samo je pitanje strpljenja i osluškivanja distorzijica na 1kHz. Ako se dobro sećam to su prva tri tracka na A strani.

Posted
On 12/16/2024 at 9:05 AM, giZ_Mo said:

Ако не прескаче остави како је тренутно!

Sony.png

Ne preskače, mislim da malo više pucketa, ali proveriću sa drugom pločom koja je savršena. Gizmo ti si Bog-otac za gramofone. ?

Posted

Фабрички параметар је 1,25 грама за оргиналну главу када слајдер за подешавање на "0", параметар за АТ главу е 1-1,5 грама.................

Posted
1 hour ago, giZ_Mo said:

Фабрички параметар је 1,25 грама за оргиналну главу када слајдер за подешавање на "0", параметар за АТ главу е 1-1,5 грама.................

Prevedi na srpski Gizmo da ostavim na 0?

Posted
4 minutes ago, giZ_Mo said:

Тури на "0" па послушај, мада Ја бих бар мало дод'о!

Dodao na +? Slušao sam odlično se čuje, nigde ne preskače, ni najmanji sum nisam čuo uz proverenu ploču. 

• 3 weeks later...
Posted

Pozdrav svima. Nikako ne mogu da kažem da nastelujem da ploca ne preskače. Neka ploca prekorači, pa druga lepo radi i tako u nedogled. Želim da napomenem da kod predhodne glave, Sonijeve ništa nije preskakalo. Majstor Gizmo ga je lepo servisirao, radio je kao sat.  Otkako sam stavio novu glavu AT85EP(T4P serija) nikako da nastelujem da ne preskače. Dodavao na + preskače i ostaju tragovi na ploči, smanjio na - lepo radi, pa preskače tj.ne pomera se onaj glavni deo zajedno sa ručicom. Pa stavim na 0 isto, nekad lepo radi, nekad ne.
Hajte majstori molim za pomoć. 

Posted

Kupio sam zamensku glavu AT85EP. 
Telo Sonijeve zvučnice je potpuno ispravno samo se igla izvukla, ali mislim da nije u tome problem, već mehanički koji sam pre imao. Telo da kažem ne prati ručku, stoji u mestu u ponavlja. Znaci ne preskače nego traking ne funkcioniše kako treba. Vidite kako drska krivo stoji? Majstor Gizmo je navodno popravio, medjutim posle dva meseca isti problem se pojavio. IMG_0786.png.52ba3e9015ba704f346e871a4a164b40.png

44 minutes ago, zflazar said:

IMG_0785.png

Posted

Ne, to je prašina. Nosač glave je ok. Problem je taj treking koji prosto se nekad ne pomera.  Postoji slajder sa desne strane na rucci koji se pomera kao takozvani teg(-0+) koji služi kada se igla potroši da se podesi. Mislio sam da je do toga, ali nije. Dok sam imao originalnu sonijevu glavu bez problema je radilo.