ivanp Posted December 6, 2024 Report Posted December 6, 2024 Kao što stoji u naslovu. Da li je neko imao prilike da sluša obe verzije Loxjie D30 DAC a? Ako jeste koje su razlike u zvuku? Internet je štur. Naime pošto sam zamenio strimer WiiM Pro za Wiim Ultra, požurio sam da prodam Loxjie D30 V1 DAC. Došao je momak vrlo brzo pošto sam ga oglasio i kupio ga. Bilo mu je važno da je prva verzija! Dakle,.....brzo sam se pokajao što sam ga prodao. E sad muka je što prva verzija baš i ne može da se nađe. Quote
ivanp Posted December 6, 2024 Author Report Posted December 6, 2024 Sad sam pronašao staru verziju za 95 dolara u HiFi Express u. Jel imao neko iskustva sa njima? Quote
Aibo Posted December 7, 2024 Report Posted December 7, 2024 Imao sam obe, davno bilo pa se sećam samo u grubim crtama da je prva imala puniji i topliji zvučni potpis a druga kao malo precizniji ali tanji i oštriji. Quote
ivanp Posted December 7, 2024 Author Report Posted December 7, 2024 Hvala Srbo, Presekao sam i kupio prvu verziju koji sam već imao i prodao u nastupu ludosti. Sad čekam da mi stigne. Vrovatno je stara verzija zaostala u nekom budžaku. E sad odnedavno imam strimer WiiM ultra i pomalo mi smeta njegov DAC. Možda je i OKP ali sa Loxjie D30 biće sve na svom mestu. Quote
Iron man Posted December 7, 2024 Report Posted December 7, 2024 Šta konkretno smeta kod WiiMovog DACa?( Misliš analog outa) Pa je sa Loxjetom boljiji? Quote
ivanp Posted December 7, 2024 Author Report Posted December 7, 2024 Ima neznatno sibilanata i malo zrnatosti, fali malo udarca u basu i malo basa. Siguran sam da većini ne smeta, eto čiča opet zakera. Razlike su možda i u oblasti OKP a, ne branim. Našao sam DAC za 95 dolara i rešio da mi ništa ne smeta. Quote
ivanp Posted December 7, 2024 Author Report Posted December 7, 2024 Opsesivno kompulzivni pormećaj. Quote
Iron man Posted December 7, 2024 Report Posted December 7, 2024 Wiim ima u sebi DAC ES9038Q2M , a Loxie ima ES9068AS Po karakteristikama koje objavljuje ESS prilično su isti (WiiM je izabrao DAC sa ADCom verovatno zbog glasovnih komandi i analognih ulaza) Si siguran da čuješ ta zrnca kod ovako sličnih DACova? I da se isplati dodavati DAC koji ima skoro pa identičan DAC čip? Quote
ivanp Posted December 7, 2024 Author Report Posted December 7, 2024 Ne Branko nema ES9068AS nego AK4493. Stara verzija DAC a. Items in this shipment Loxjie D30 Ak4493 Hi-Res DAC& × 1 Quote
Iron man Posted December 7, 2024 Report Posted December 7, 2024 Sory, Sad će da me nateraš da povežem JLSOUNDS USB dac sa Ak4493 da probam Quote
ivanp Posted December 7, 2024 Author Report Posted December 7, 2024 Eto nama zanimacije. Mada, javlja mi se, da nije isključivo DAC kriv već ceo analogni izlaz. Mada ja sam strimer i DAC vezivao isključivo preko koaksijalca, o WiiM Pro se radi. WiiM Ultra nisam probao preko DAC a. Javlja mi se da će biti dobro i više od toga. Quote
Iron man Posted December 7, 2024 Report Posted December 7, 2024 4 minuta ranije, ivanp said: WiiM Ultra nisam probao preko DAC a Pa šta me pališ? Znači nisi probao Ultru preko Loxjea ali si ipak odlučio da ga kupiš da poboljša WiiMa? Quote
ivanp Posted December 7, 2024 Author Report Posted December 7, 2024 Da. Pa ne palim te nego sam samozapaljiv. Quote
ivanp Posted December 7, 2024 Author Report Posted December 7, 2024 Poenta je u tome da nisam trebao da prodam DAC. Definitivno ću da budem ubiven. Quote
marin Posted December 20, 2024 Report Posted December 20, 2024 Pozdrav, Pojavio se jedan primerak za 15k dinara na KP, stara verzija. Pocelo da me golica da li da ga kupim, onako na slepo. U smislu, citao sam razne utiske, pa i ove ovde. E sad, ne znam da li bi nesto bilo bolje u mom sistemu, posto bi zamenio postojeci matori Micromega MyDac. Nekad se pitam jel bi cuo neku razliku i da li treba ici na nesto ozbiljnije da bih bio srecan sa razlikom u zvuku. I ovako mi se svidja kako ovo moje zvuci, nego ako je dobar upgrade za male novce, sto da ne. Inace sistem je sledeci: - Raspberry Pi 4 sa HiFiBerry Digi2 Pro i Volumio OS streamer - Micromega MyDac preko coax - Hitachi HCA-8500 mk2 preamp - Hitachi HMA-8500 mk2 poweramp - Quadral Vulkan mk2 Da li je stara verzija Loxjie D30 upgrade ? Quote
ivanp Posted December 20, 2024 Author Report Posted December 20, 2024 Na to pitanje ne bih znao da ti odgovorim. Meni se taj zvuk sviđa. Ono kako zvuče neki albumi s'početka sedamdesetih, kako zvuči nekoliko novijih (ovo je uslovno pošto su stare tridesetak godina) numera i albuma, koje stalno vrtim ne bih li dobio alibi da tvrdim, pa za loš zvuk je kriv Tidal. Jedini pravi odgovor bi mogao da ti da neko ko je imao (slušao?) oba. Quote
ivanp Posted December 20, 2024 Author Report Posted December 20, 2024 Da li je bolji od DAC a ugrađenog u WiiM Ultra? Pa pošto sam ga ponovo nabavio i smirio OKP, mogao bih da živim i sa jednim i sa drugim. Razlike nisu nebo & zemlja. Nešto je uslovno rečeno malo bolje na jednom a nešto na drugom. Taj što se pojavio na KP je moj bivši DAC. Dečko se izgleda predomislio. Da sam znao pa da ga otkupim od njega. Quote
Recommended Posts