Jump to content

Recommended Posts

Posted

Kao što stoji u naslovu. Da li je neko imao prilike da sluša obe verzije Loxjie D30 DAC a? Ako jeste koje su razlike u zvuku? Internet je štur. Naime pošto sam zamenio strimer WiiM Pro za Wiim Ultra, požurio sam da prodam Loxjie D30 V1 DAC. Došao je momak vrlo brzo pošto sam ga oglasio i kupio ga. Bilo mu je važno da je prva verzija! Dakle,.....brzo sam se pokajao što sam ga prodao.

E sad muka je što prva verzija baš i ne može da se nađe.

Posted

Imao sam obe, davno bilo pa se sećam samo u grubim crtama da je prva imala puniji i topliji zvučni potpis a druga kao malo precizniji ali tanji i oštriji.

Posted

Hvala Srbo,

Presekao sam i kupio prvu verziju koji sam već imao i prodao u nastupu ludosti. Sad čekam da mi stigne. Vrovatno je stara verzija zaostala u nekom budžaku.
E sad odnedavno imam strimer WiiM ultra i pomalo mi smeta njegov DAC. Možda je i OKP ali sa Loxjie D30 biće sve na svom mestu.

Posted

Ima neznatno sibilanata i malo zrnatosti, fali malo udarca u basu i  malo basa. Siguran sam da većini ne smeta, eto čiča opet zakera. Razlike su možda i u oblasti OKP a, ne branim. Našao sam DAC za 95 dolara i rešio da mi ništa ne smeta.

Posted

Wiim ima u sebi DAC  ES9038Q2M , a Loxie ima ES9068AS

Po karakteristikama koje objavljuje ESS prilično su isti (WiiM je izabrao DAC sa ADCom verovatno zbog glasovnih komandi i analognih ulaza)

image.thumb.png.2023800efb1c56fc4dde175dd69675f0.png

Si siguran da čuješ ta zrnca kod ovako sličnih DACova?

I da se isplati dodavati DAC koji ima skoro pa identičan DAC čip?

Posted

Eto nama zanimacije.:) Mada, javlja mi se, da nije isključivo DAC kriv već ceo analogni izlaz. Mada ja sam strimer i DAC vezivao isključivo preko koaksijalca, o WiiM Pro se radi. WiiM Ultra nisam probao preko DAC a. 
Javlja mi se da će biti dobro i više od toga.

• 2 weeks later...
Posted

Pozdrav,

Pojavio se jedan primerak za 15k dinara na KP, stara verzija. Pocelo da me golica da li da ga kupim, onako na slepo. U smislu, citao sam razne utiske, pa i ove ovde.

E sad, ne znam da li bi nesto bilo bolje u mom sistemu, posto bi zamenio postojeci matori Micromega MyDac. Nekad se pitam jel bi cuo neku razliku i da li treba ici na nesto ozbiljnije da bih bio srecan sa razlikom u zvuku. I ovako mi se svidja kako ovo moje zvuci, nego ako je dobar upgrade za male novce, sto da ne.

Inace sistem je sledeci:
- Raspberry Pi 4 sa HiFiBerry Digi2 Pro i Volumio OS streamer

- Micromega MyDac preko coax

- Hitachi HCA-8500 mk2 preamp

- Hitachi HMA-8500 mk2 poweramp

- Quadral Vulkan mk2

Da li je stara verzija Loxjie D30 upgrade ?

Posted

Na to pitanje ne bih znao da ti odgovorim. Meni se taj zvuk sviđa. Ono kako zvuče neki albumi s'početka sedamdesetih, kako zvuči nekoliko novijih (ovo je uslovno pošto su stare tridesetak godina) numera i albuma, koje stalno vrtim ne bih li dobio alibi da tvrdim, pa za loš zvuk je kriv Tidal. 
Jedini pravi odgovor bi mogao da ti da neko ko je imao (slušao?) oba.

Posted

Da li je bolji od DAC a ugrađenog u WiiM Ultra? Pa pošto sam ga ponovo nabavio i smirio OKP, mogao bih da živim i sa jednim i sa drugim. Razlike nisu nebo & zemlja. Nešto je uslovno rečeno malo bolje na jednom a nešto na drugom.
Taj što se pojavio na KP je moj bivši DAC. Dečko se izgleda predomislio. Da sam znao pa da ga otkupim od njega.:)