ras Posted November 6, 2024 Report Posted November 6, 2024 E, da, pokušavao sam da se setim šta je zapravo Linn Adikt. Solidne su te Goldring zvučnice, mislim na porodicu 1012, 1022, 1024, a Adikt bi po specifikacijama odgovarao jednoj od tih. Quote
Sremac Posted November 6, 2024 Report Posted November 6, 2024 Adikt je prepakovani Goldring 1022. Quote
InSides Posted November 7, 2024 Report Posted November 7, 2024 9 sati ranije, ras said: E, da, pokušavao sam da se setim šta je zapravo Linn Adikt. Solidne su te Goldring zvučnice, mislim na porodicu 1012, 1022, 1024, a Adikt bi po specifikacijama odgovarao jednoj od tih. Мислим да Linn никада није ни крио да “увезују експертизу” за звучнице - Ekstatik и Kendo су ЕМТ, Kandid и Krystal су Lyra, a Koil је OC9. Quote
sondek Posted November 7, 2024 Report Posted November 7, 2024 Samo totalna neznalica bi poverovao da firma sa toliko malim brojem prodatih primeraka moze da pravi zvučnice. Oduvek su drugi radili to za njih, ja recimo koristim njihovu Troiku iz Supex ere. Sto se drugih uređaja tiče prave sve, imaju odličan deo mašinske proizvodnje obradu, livenje i proizvodnju kućista i tanjira, ležajeva sa neverovatno niskom tolerancijom, hi tec robotizovani sistem za elektroniku i vole da kažu da su oni mašinsko preduzeće koje se eto desilo da proizvodi gramofone. Sto se zvučnica tiče jesu patentirali sistem montaže na tri šrafa i to jeste i dalje zahtev proizvođačima za višu klasu zvučnica, verovatno utiče u nekoj meri. Ja se od moje lepotice lako ne odvajam, uletela je u shell japanske Linn nakon na Supex i ide samo na izlet do Uk na reparaciju. Quote
sondek Posted November 7, 2024 Report Posted November 7, 2024 Da se vratimo HF show, lepo što se javio Beatsgoeson kao izlagač da malo približi kakva je muka i kakva su ograničenja napraviti zvuk i uz merenje. Kući kad ga pravimo gledamo i na 2cm razmaka i usmerenja. Ja igrom slučaja imam zbog drugih stvari i laser za merenje... Trebalo mi je godinu dana da pronađem mesto, a svaki put sam pre toga mislio da sam utrefio i da nema bolje. Uvek ima, i zavisi sta se zeli postići, nekima sam i demonstrirao sta promena ugla od 2cm pomeranja radi. Na ovakvim javnim prilikama se mora birati da li se želi birati dobar ili idealan zvuk za dve stolice ili osrednji za više. Slično je i sa koncertima i tu sam sale dobro izučio, evo i večeras idem na odloženi Pančevački. Sto se sajmova tiče nikad mi nisu bili jasni kibiceri koji ni ne sednu već onako stojeći, često uza zid gde je opšta zvučna katastrofa procene "iskusno". Ja tu biram i jedino je koliko toliko objektivno za čuti nešto prvi red ili ako je sala prazna moze i neki drugi, treći. Sve sto mi je interesantno u nekim od vraćanja poslušam iz prvog reda. Lepše naravno nekad bude iz drugog ili trećeg nekad ali poseta je tako dobra da si retko mogao dočekati da odatle nemaš nekog ispred, a ipak to nije line ara koji odozgo polova nego hifi zvučnik . U svakom slučaju ne stoji da je nemoguće čuti dobar zvuk na sajmu. Ja sam recimo na sajmu čuo zvučnike koje koristim(quad2805) da zvuče brutalno i tako dodatno prelomio da ih kupim. Zbog skučenih uslova još ih od te sajamske prilike nisam čuo bolje kod kuće. Još jednog znam kome je zena rekla da kupi Esl nakon takve prezentacije(sta ti je kad se dobro ožemiš?). Tako da... Lepo je od Beat-a čuti da se neko dobro potrudio oko zvuka. Čulo se, brutalan je bio bass koga je najteže namestiti. Iz tog razloga gotovo uvek biram drugi dan, računam da se poprave pozicije ako nisu bile dobre.. Quote
zoranzu Posted November 7, 2024 Report Posted November 7, 2024 Niko ne prica o detalima,separaciji kanala,visokima,tranzijentima ,boji i 3D prostoru Nismo u 70tim gde je mumljanje bilo najvaznije Niko ne dolazi na sajam da bi razbio kamen u bubregu Quote
sondek Posted November 7, 2024 Report Posted November 7, 2024 Radi se upravo o tome da nema mumljanja, jer sa tim nema ničeg drugog od tog sto si spomenuo. Upravo to razbijanje bubrega i jeste problem, bilo ga je isuviše. Quote
Roolieman Posted November 7, 2024 Report Posted November 7, 2024 Meni bar ako je tanak zvuk bez definisanog i osetnog basa i na nizim glasnocama to nije to. Visoki prenaglaseni mi naprotiv bas smetaju. Na sajmu sam provalio da mi malo sta od ribona prija. Jedino gde mi je leglo je Solajina soba, a i tu ne na svakoj muzici. Zato sam i prelomio da T+A aktivne sto imam stavim na oglase, jednostavno mi taj zvuk ne prija na svakoj muzici i pogotovo na losijem kvalitetu snimaka. Quote
Beat goes on Posted November 7, 2024 Report Posted November 7, 2024 8 hours ago, Roolieman said: Jedino gde mi je leglo je Solajina soba, a i tu ne na svakoj muzici. Baš me zanima u kojim numerama ti nisu legli riboni. Padaju mi na pamet dve stvari. Jedna je japanska grupa Ponta Box, gde bubnjevi imaju raskošnu solo deonicu po celoj sceni, gde bubnjar pošteno mlati po činelama, a ima se utisak kao da je garnitura upravo tu, pred nama. Ko je imao priliku da čuje bubnjeve iz blizine, mislim da ne bi imao zamerke. Naravno, možda nekome takav performans ne prija. Druga je pesma You Look Good to Me Oskara Pitersona, gde činela iz jednog kanala "raste" sve više kako se približava kraj numere. Prosto, to tako treba. Još su na skretnici malo utišani visoki, da bi se dobio odziv u skladu sa "house curve". Quote
Roolieman Posted November 8, 2024 Report Posted November 8, 2024 Uf, tesko da cu se bas numera setiti, ali je to bilo prvog dana, kad je isla laganija muzika. Mozda je i do toga sto slabo slusam takav tip muzike, a mozda sto i nije bilo puno basa pa su visoki preovladjivali. Opet, kazem Solajini zvucnici sa RAAL ribonom su mi najbolje legli od svih ribonskih na sajmu, kao i RAAL slusalice sa Solajinim pojacalom. Tog dana sam se najvise u Fyne/Linn sobi zadrzao, a oni veliki riboni kod Gidje, RELCO ako se ne varam, mi bas nisu legli. Imam AI preamp i DAC, i znam kako zvuce, pa nije do njih. Quote
Delija Posted November 8, 2024 Report Posted November 8, 2024 Nisu Solajini, vec Acini - i upravo pricas sa njim Quote
Father Posted November 8, 2024 Report Posted November 8, 2024 14 sati ranije, Beat goes on said: Jedna je japanska grupa Ponta Box, gde bubnjevi imaju raskošnu solo deonicu po celoj sceni, gde bubnjar pošteno mlati po činelama Koji album, track?? Hvala! Quote
Beat goes on Posted November 8, 2024 Report Posted November 8, 2024 1 hour ago, Father said: Koji album, track?? Hvala! Album Modern Juzz, treća stvar Let's Go Philly Quote
Ljuba Posted November 8, 2024 Author Report Posted November 8, 2024 On 4. 11. 2024. at 11:51, nesone said: Bio sam juce od samog otvaranja, inace najbolje vreme. Kasnije je bila velika guzva na gornjem spratu. Gde su posetioci sajma u hodniku bili vrlo glasni, kao da su na vasaru. Pojedini prezenteri su se svojski trudili, sve da objasne. Poneki su zevali, kao da su jedva cekali da se sve zavrsi. Sve pohvale za organizatora. Mogao bi da napise koliko je ljudi bilo u oba dana. Možda smo svi zevali jer se uređaji nisu sami zapakovali, preneli i raspakovali, pa su mnogi ostali u petak na montaži do ponoći... Možda nam AI pomogne i za to... Jednog dana... Quote
Roolieman Posted November 8, 2024 Report Posted November 8, 2024 9 sati ranije, Delija said: Nisu Solajini, vec Acini - i upravo pricas sa njim Onda mi jos draze sto sam ih pohvalio Imanis sluske su nesto najbolje sto sam u zivotu cuo. Stajao tamo sa zablentavljenom facom i osmehom dok mi drugar nije rekao da ima i drugih sto hoce da cuju. Nazalost imao sam voz za NS u 7 pa nisam stigao da poslusam Magne, iako sam bio ljubazno ponudjen da se sa zvucnika prebaci zvuk na njih, pa se ovom prilikom zahvaljujem i izvinjavam. Quote
Beat goes on Posted November 8, 2024 Report Posted November 8, 2024 2 hours ago, Roolieman said: Onda mi jos draze sto sam ih pohvalio Imanis sluske su nesto najbolje sto sam u zivotu cuo. Ali, ja sam jedan drugi Aca a ne ONAJ Aca. ? Sad je sve leglo na svoje mesto, hvala na lepom mišljenju. Quote
Solajaaudio Posted November 9, 2024 Report Posted November 9, 2024 12 hours ago, Beat goes on said: Ali, ja sam jedan drugi Aca a ne ONAJ Aca. ? Sad je sve leglo na svoje mesto, hvala na lepom mišljenju. Koji god Aca, ove godine smo, po mom misljenju a I misljenju kolega, Imali najbolji zvuk do sada. Zelim da se zahvali svima na podrsci I lepim recima. Nadam se da niko nije izasao razocaran iz nase sobe. Videcemo se do godine. Quote
sondek Posted November 9, 2024 Report Posted November 9, 2024 @solaja & Beat Odličan vam je bio zvuk ovog puta. Ribon ništa ne prašta, ni u hifi lancu ni u produkciji... Nije se imalo sta za zameriti, nije u njegovom superrealizmu nista isplivalo. Ko voli drugačiji zvuk to je već druga stvar. Ono sto je evidentno je da ste poveli računa da se negativan uticaj sobe smanji na minimum, to sam primetio odmah, ne računam naravno na zadnji red i to nisam ni uzeo u obzir dok nisam seo napred. Uza zid ni kući ne treba sedeti osim ako nemate neki minimonitorčić bez baseva. Znam da zakup nije jeftin, ali jedan "silent disco" room za proizvođače slusalica i headampova bi na sajmu jako dobro došao. Dobra je prilika da se probaju i vide slušalice, ali se uz glasnu muziku apsolutno nisu mogle čuti. Otvoreni tip naročito. Quote
Solajaaudio Posted November 9, 2024 Report Posted November 9, 2024 1 hour ago, sondek said: @solaja & Beat Odličan vam je bio zvuk ovog puta. Ribon ništa ne prašta, ni u hifi lancu ni u produkciji... Nije se imalo sta za zameriti, nije u njegovom superrealizmu nista isplivalo. Ko voli drugačiji zvuk to je već druga stvar. Ono sto je evidentno je da ste poveli računa da se negativan uticaj sobe smanji na minimum, to sam primetio odmah, ne računam naravno na zadnji red i to nisam ni uzeo u obzir dok nisam seo napred. Uza zid ni kući ne treba sedeti osim ako nemate neki minimonitorčić bez baseva. Znam da zakup nije jeftin, ali jedan "silent disco" room za proizvođače slusalica i headampova bi na sajmu jako dobro došao. Dobra je prilika da se probaju i vide slušalice, ali se uz glasnu muziku apsolutno nisu mogle čuti. Otvoreni tip naročito. Da, nisu bas bili uslovi za slusalice, nije da to nisam znao ali sam ipak zeleo da ih predstavim. Koga za imaju pojacavaci za slusalice dobro dosao je da na miru poslusa u mom lokalu, Bg nije daleko. Quote
Roolieman Posted November 9, 2024 Report Posted November 9, 2024 Mogu misliti kako se cuje kad nema spoljne buke, mada se to fino moglo kompenzovati pojacavanjem na malom pojacalu, za koje se nisam setio da pitam koji je to model? Isto pitanje i za zvucnike, jedino sto sam skontao je da imaju pojacalo za bas drajvere, a da za srednje i visoke ide spoljno pojacalo. Quote
Solajaaudio Posted November 10, 2024 Report Posted November 10, 2024 19 hours ago, Roolieman said: Mogu misliti kako se cuje kad nema spoljne buke, mada se to fino moglo kompenzovati pojacavanjem na malom pojacalu, za koje se nisam setio da pitam koji je to model? Isto pitanje i za zvucnike, jedino sto sam skontao je da imaju pojacalo za bas drajvere, a da za srednje i visoke ide spoljno pojacalo. Malo pojacalo je push pull pentoda EL34 model "VORTEX" a pojacalo koje je radilo na zvucnicima je Single Ended sa 300b lampama model "MASTER 300b". Quote
RADE Posted November 10, 2024 Report Posted November 10, 2024 On 23. 10. 2024. at 20:44, Iron man said: Ne znam na koja ograničenja misliš. Neadekvatan prostor, eventualno, prevelika gužva ,...? Prisustvovao sam sajmovima gde ti u adekvatnom okruženju nameste setup koji želiš i puste da na miru otslušaš šta želiš. Ovi moji su u Rim poneli mali koferčić sa CD - uz konstataciju, pa valjda svako ima muziku sa sobom koju hoće da čuje. Moram priznati da je trenutno u modi slušanje muzike sa telefona na skupim spravama.....ono sa telefona podrazumevam elektronsku jednoličnu muziku ? Quote
zflazar Posted November 10, 2024 Report Posted November 10, 2024 Ako možeš sebi priuštiti onda će ti pustiti i ringtonove da slušaš na mekintošu. Quote
RADE Posted November 10, 2024 Report Posted November 10, 2024 On 7. 11. 2024. at 21:41, Beat goes on said: Baš me zanima u kojim numerama ti nisu legli riboni. Padaju mi na pamet dve stvari. Jedna je japanska grupa Ponta Box, gde bubnjevi imaju raskošnu solo deonicu po celoj sceni, gde bubnjar pošteno mlati po činelama, a ima se utisak kao da je garnitura upravo tu, pred nama. Ko je imao priliku da čuje bubnjeve iz blizine, mislim da ne bi imao zamerke. Naravno, možda nekome takav performans ne prija. Druga je pesma You Look Good to Me Oskara Pitersona, gde činela iz jednog kanala "raste" sve više kako se približava kraj numere. Prosto, to tako treba. Još su na skretnici malo utišani visoki, da bi se dobio odziv u skladu sa "house curve". Koji DSP koristiš? Quote
Recommended Posts