Jump to content

Recommended Posts

Posted
12 minuta ranije, Dragan Penev said:

Tamo mi se čini da je soba ipak bila "ušuškanija". Možda mi pogrešan utisak stvara masa ljudi koja ulazi i izlazi, ali to je moje lično mišljenje. Svakako je sviralo dobro u oba slučaja. Naravno, napucana oprema na max, pa i preko toga.

Dragane, ovo je zvucalo uzasno za tu cenu sprava. Cak i da se ne gledaju cene - vrlo lose.

Nisam bio ironican.

Od "velikih" sistema, jedino je Sretenovic zvucao jos gore.

Mozda je problem u mojim ocekivanjima.

• Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mislim da greše u postavci sistema.... prevelika je soba u Beogradu, a u Zagrebu je Boža okrenuo da bude suviše blizu publici. Svakako sistem koji zavređuje pažnju, ali ne preteranu. Dao sam osvrt jer ću zaboraviti, a kasnije pišem i ostalo. Nemam kad da pišem romane, ko je bio, čuo je. :)

Bilo je svega, od sjaja od očaja.

Kad sumiram sve, moj sistem uopšte ne zvuči loše. Pre dve godine sam imao želju da zamenim sistem posle sajma, što sam kasnije i uradio. Sada to nije tako.

Posted

Utisak u jednoj rečenici je da je tehnika sve skuplja, a razočarenje u nju sve veće. Bukvalno zvuk nijednog od ovih preskupih sistema ne bih poželeo kod kuće. Ne bih po ko zna koji put pravdao sve prostorom jer sam u istim tim prostorima slušao i odličan zvuk. Nazalost nisam čuo MBL ovog puta i tog zvuka se sećam kao odličnog iako taj sounds nije moj izbor i ako je barem ličilo na prošlu priliku jasno mi je da je sasvim sigurno ovog puta bio najbolji. Ne razumem lenjost  distributera da se napravi pauza od 15 minuta i promenu zvučnici  i postave na isto mesto od predhodnog dana. Većina je ipak došla samo jedan dan, pa je time uskratio zadovoljstvo mnogima...3 sata po danu za oba zvučnika bi bila lepa prilika. 

Ne zelim reći da je zvuk generalno bio potpuno loš, već da sistemi nikako ne opravdavaju cenu. Najskuplji su mi  ujedno i najveće razočarenje. 

Svetli momenti 

JADIS/Spendor

Fine Audio i Linn

Acoustic Invader/ Relco

Muzika u liftu i toaletu za svaku pohvalu, a lepo je što se i Chris Rea u jednom sistemu javio preko telefona ?

Kao i svaki put, Ljubi sve pohvale na organizaciji i entuzijazmu. 

Najbolje od svega je prilika da se vidi sa velikim brojem ljudi,  fali više ovakvih ili sličnih prilika. 

Posted
2 minuta ranije, sondek said:

Kao i svaki put, Ljubi sve pohvale na organizaciji i entuzijazmu. 

Najbolje od svega je prilika da se vidi sa velikim brojem ljudi,  fali više ovakvih ili sličnih prilika. 

Apsolutno se slazem :thumbsup2

Veliki pozdrav svima koje sam sreo - a i onima sa kojima sam se mimoisao! :cheers

Posted
32 minuta ranije, Dragan Penev said:

I dalje zamerka posetiocima....okupajte se, ljudi! Operite zube, ne jedite pljeskavice sa lukom pre sajma. Ne ulazite i ne izlazite u sred numere. Ispoštujte izlagače i njihov trud.

:D Nije valjda situacija bila toliko kritična?

Posted

Сваке се године спремам да се појавим, најважније да упознам људе у живо, и сваке године се живот испречи. Можда за годину дана. :(

Звук је и онако најмање важан разлог посетити таква дешавања.

Него, хтедох писати коју реч око стримера који се помиње. И мени интересантно да видим шта има унутра, чисто инжењерска знатижеља. Али не да коментирам формирање финалне цене на основи делова, него да бих, ако итекако могу (и ово је можда својекакав резултат одраштања, *бемлига), предложим простор за побољшавања. Чак и ако никад не бих био потенцијални купац тог уређаја.

Можда то и не схватате унутар Србије, али сте прилично срећни што имате сијасет произвођача локално. Треба неговати ту културу, и помагати људе где год и колико се може - да се искуство које се развија на овом форуму и у овом хобију искористи и даље.

Posted

Obećao sam odgovor juče, ali nisam stigao da se vratim u sobu AI po drugi put.

@gidjga imali smo dogovor juče... Super je zvučao sistem, mirnije i lepše nego prošle godine. Ali mi se više dopala kombinacija sa Marten zvučnicima iz Zagreba. Ja sam prilično siguran da je zbog sobe i prostora. Inače, obe prezentacije su bile odlične! Hvala što si bio odličan domaćin u ZG i BG.

Posted

Bio sam juce od samog otvaranja, inace najbolje vreme. Kasnije je bila velika guzva na gornjem spratu. Gde su posetioci sajma u hodniku bili vrlo glasni, kao da su na vasaru.

Pojedini prezenteri su se svojski trudili, sve da objasne. Poneki su zevali, kao da su jedva cekali da se sve zavrsi. 

Sve pohvale za organizatora. Mogao bi da napise koliko je ljudi bilo u oba dana.

BM.jpg

bm1.jpg

vox.jpg

sp.jpg

l.jpg

Posted

Evo i mog utiska

Neko je vec naveo muzika se ponavlja i prezenteri u vecini skucajeva ne objasnjavaju koje konkretne uredjaje slusamo.

Bio drugog dana i ocekivao mbl da cujem ali nista od toga.

Sve se svodilo na prezentaciju pojacala i zvucnika. Izvor zvuka kao da nije bitan. Koristio se dosta tidal kao izvor sto mi se nije svidelo, pre sam za cd kao izvor digitalija

Pohvale za one koji su pustali vinil.

Zelja mi je bila da odem na sajam i time sam zadovoljan, organizator se potrudio da dovede znacajna imena ali moglo je biti vise interakcije sa posetiocima.

Šolaja je primer "mladog" preduzetnika kako treba da se neko potrudi.

Posted

Postovani Clanovi,

Ovim putem bih Vam se svima zahvalio na poseti,bilo Mi je zaista zadovoljstvo da budem medju Vama.

Iako sam prevalio veliki Put,da bih uspeo da prezentujem zajedno sa AI (tj. Gidjgom ;-)) Zvucnike i Gramofon, nisam se pokajao ni jednog momenta,naprotiv.

Svako dobro svima i topao Pozdrav...

RELCO Audio 

Predrag Veselinovic (ceo)

Posted

U Ai/Relco sobi je izbor muzike bio zaista šarolik. Od domaće muzike, jazza do klasike sa vinila. Dva dj jedan sa digitalnih izvora drugi sa gramofona. Ono sto je meni bilo interesantno da je sistem odlično zvučao sa "normalnom" muzikom, ribonima vrlo detaljni i 3d dobar. Gramofon inače uopšte nije bio sa nekom skupom MC glavom već sa MM. Svakako je odlično zvučao. Odprilike na svakoj drugoj-trećoj numeri su se menjali izvori zvuka i zanrovi tako da je bilo i sa te strane zanimljivo. Predrag malo pričljiviji o ribonima i gramofonu sto je bilo zanimljivo slušati. Gidjga standardno skroman samo rekao, dosta ljudi već znaju o mojim uređajima, nek se sluša muzika. Ovo je koliko znam bila i promocija integralca koji btw. sjajno izgleda. 

IMG-20241104-WA0001.jpg

IMG-20241104-WA0003.jpg

Posted

Posetio sam sajam po prvi put u nedelju i fino se proveo.

Malo sam bio razocaran kada sam skontao da je sajam skoro u potpunosti okrenut zvucnicima i high end sistemima, ali sam srecom uspeo da probam high end slusalice poput Susvare i SR1b.

Posted

Čega se sećam...

Dayens dobar sistem u neadekvatnom prostoru,

Auris audio prijatno iznenađenje (na prethodnoj prezentaciji mi nije prijao zvuk tog brenda)

MBL ocena 9,5. Na trenutke se osetila blaga oštrina u zvuku, ali generalno-odlično.

Acoustic Invader- zvuk sa kojim bih mogao u penziju (nisam daleko od toga?)

Mcintosh-SF blago razočarenje,

Velikinac- ne mogu da ocenim jer to što se puštalo dok sam bio prisutan nije bila muzika već nešto što ne mogu da definišem šta je.

MA Caspian iznenađujuće dobro

Fyne audio, Linn, Mcintosh...ti zvučnici mi nekako ,,ne leže,,. Isti utisak sam imao i prošle godine u drugom prostoru.

Dynaudio, Elektrocompaniet sasvim solidno...

Marten, Pass, Esoteric- klasa iznad svega!

Dodao bih da sam na sajmu bio prisutan samo u nedelju.

• Infidel changed the title to Hi-Files Show 2024 - najava, utisci...
Posted
1 sat ranije, shinbojan said:

SR1b

И како?

Ја се мислим да идем право у Зајечар да их послушам, ако више нема где.

Posted
7 sati ranije, Delija said:

Mozda je problem u mojim ocekivanjima.

Za sistem koji bez izvora košta 26.500€ ne bi smelo da bude prevelikih očekivanja. 

Ne?

Posted
20 sati ranije, nesone said:

Pojedini prezenteri su se svojski trudili, sve da objasne. Poneki su zevali, kao da su jedva cekali da se sve zavrsi. 

Jedna je dimenzija ugao posetioca koji dodje jedan dan na par sati, a druga je izlagača. Izlagači su u petak došli, neki iz Bg a neki su dobrano potegli. Do hotela pa do sobe nošenje ne malh uređaja ne malih zvučnika ne malih polica, kablovi, letve, kutije s pločama, baneri, u kesama periferije i sl. Petak spajanje, podešavanje i usviravanje. Noćenje petak na subotu, noćenje subota na nedelju, ko gde i kako. Celodnevna njihova aktivnost da ugode svima nama.

U nedelju od 19:00h pakovanje i sve ono od gore napisano unazad.

Ove godine sam pomagao jednim izlagačima, u nedelju sam stigao kući oko 22:00h slomljen, al samo pomagao oko pakovanja i nošenja.

Nije lepo, slažem se, videti izlagača da zeva, da je smoren, eto pokušao sam vam dočarati ono što manje više svi znate i donekle opravdati izlagače, mnogo su to skupe sprave, lepe, nove, teške, jer sad posle ove moje ispomoći, drugačije gledam na svakog izlagača sto je imao snage, volje, vremena, živaca ( ne znam koliko se njima isplati izlazak na sajam, u taj segment nisam zadirao) da dodje, izloži i prezentuje i svakom sam sa pijetetom prilazio i kulturno pitao KAKO SI.

Edit mod: format