Ljuba Posted October 22, 2024 Report Posted October 22, 2024 Tradicionalni sajam audio/video tehnike će se održati u hotelu Holiday Inn, na Novom Beogradu. Sajam će biti održan 2. i 3. novembra sa početkom u 12:00 i završetkom u 19:00. Učesnici koji su do sada potvrdili svoje učešće su, abecednim redom: 4Audio Acoustic Invader i Relco Audio Audioplus Auris Audio Bios Audio Dayens DN Audio, NV Audio i GT Audio Impulse HiFi Audio M-Kabl Solaja Audio, High-End Audio Art i Consonance Sretenović Audio Teoharov Audio Velikinac Audio Lab Vox Trade Way Cables i BM Quote
Dragan Penev Posted October 23, 2024 Report Posted October 23, 2024 Pošteno i slažem se. Ubiše nas sa Dianom i tako to... Radujemo se sajmu. Nadam se da će biti za zrno bolji od zagrebačkog koji je bio sjajan. Quote
sondek Posted October 23, 2024 Report Posted October 23, 2024 Pravda za Dijanu ? Vidimo se, lično jedva čekam. Okrenuću dvared sokola. ?? Quote
Roolieman Posted October 23, 2024 Report Posted October 23, 2024 Takodje, idem ovog puta oba dana. Quote
Reborn Posted October 23, 2024 Report Posted October 23, 2024 17 hours ago, Operater said: Diana je prodala više uredjaja nego svi marketinški stručnjaci zajedno ? Quote
Relco Mantis Posted October 23, 2024 Report Posted October 23, 2024 Ma Lofgren je smorio po sajmovima, ajd da ne "peva" nego da samo svira i nekako. Diana je već evergreen. Quote
Iron man Posted October 23, 2024 Report Posted October 23, 2024 Može li da ponesemo svoju muziku na demagnetizaciju? Jel demagnetizuju po sajmovima? Quote
zflazar Posted October 23, 2024 Report Posted October 23, 2024 5 minuta ranije, petarjovic said: Ma Lofgren je smorio po sajmovima, ajd da ne "peva" nego da samo svira i nekako. Diana je već evergreen. Ko je Lovgren??? Quote
sondek Posted October 23, 2024 Report Posted October 23, 2024 Ja sam Dianu prvi put čuo kod pok. Milana Karana. Bila u staroj radionici i mala slika zakačena za zid, bilo mu čudno kako nisam čuo za nju...kaze odlični audiofilski snimci. Ajd' dobro poslusaću, bio sam par godina van hife pa promaklo, kupim par diskova. Posle sam video da mi je mnogo te "audiofiličarske" muzike promaklo, sto i nije loše... Uziva u njima kad je hifi druzenje. Posle sam čuo da Diana ima kompletan Karanov sistem, mozda je i ona sebe čula na nekom sajmu pa pazarila ? Tako da ako ona ima respect prema made in Serbia hifi, sto nebi malo vise i mi prema njoj. Mnogi audiofili često nemaju baš neki širok muzički ukus, već drndaju godinama iste pesme. Pre bi rekao da sa audiofilima nesto nije uredu. Znaju sve o hifi i zvuku, a o muzici dosta skromno. Dajana nebi tako često stizala na red da je drugačije, pa bi bila i manji smor. Očigledno nije neki lokalni, već globalni fenomen. Quote
Relco Mantis Posted October 23, 2024 Report Posted October 23, 2024 31 minuta ranije, zflazar said: Ko je Lovgren??? Quote
Relco Mantis Posted October 23, 2024 Report Posted October 23, 2024 Ova pesma, u ovoj verziji, na ovom albumu je remek delo, prepuna emocija, nije za sajam a možda i jeste. P. S. Da više ne trujem/mo temu, čekam s nestrpljenjem sajam, slušanje mjuze i druženje? Quote
Gruja Posted October 23, 2024 Report Posted October 23, 2024 Pravda za Lofgrena! Super je Keith don't go. Po meni tu Nils odličo i svira i peva. Nego, čini mi se da je akustična gitara tu snimljena preko ozvuke, tj piezo pickupa. Mada možda ima i mikrofon unutar gitare, nekad se to kombinuje, a nekad deo zvuka uhvati i vokalni mikrofon. To nije zvuk akustične gitare kao kad je slušaš uživo bez ozvučenja, piezo daje praskaviji zvuk, ali eto, možda onda to i zvuči atraktivnije na prvu loptu i pomisliš što ovaj sistem kida sa visokima. Quote
Iron man Posted October 23, 2024 Report Posted October 23, 2024 Ma lako za Dianu , lofgrena i jazz trojke. Da vidim koji izlagač sme da pusti Quote
zflazar Posted October 23, 2024 Report Posted October 23, 2024 Sajam po meni ne služi za ozbiljno slušanje muzike iz gomile opštepoznatih ograničenja za takvu delatnost. Ja bi čak uveo pravilo limita glasnoće na 90dB da se susedne sobe ne prederavaju među sobom i da se u svakoj može čovek posvetiti parcepciji koncepta izloženog sistema, razmeni po koje reči sa zastupnikom/konstruktorom evtl zakazati intimniju demostraciju u salonu/kući ako su namere ozbiljne. Inače će biti k'o vašar u Debeljači ali bez masnih nogavica od brisanja ostataka pečenja s prstiju. Quote
Ljuba Posted October 23, 2024 Author Report Posted October 23, 2024 Mislim da ćemo od sutra krenuti sa pojedinačnim najava izlagača na sajmu... A o muzici nema baš smisla raspravljati... Quote
Iron man Posted October 23, 2024 Report Posted October 23, 2024 35 minuta ranije, zflazar said: Sajam po meni ne služi za ozbiljno slušanje muzike iz gomile opštepoznatih ograničenja za takvu delatnost. Ne znam na koja ograničenja misliš. Neadekvatan prostor, eventualno, prevelika gužva ,...? Prisustvovao sam sajmovima gde ti u adekvatnom okruženju nameste setup koji želiš i puste da na miru otslušaš šta želiš. Quote
zflazar Posted October 23, 2024 Report Posted October 23, 2024 Ti Sajmovi sa tom opcijom su (za sad) CERN za ovo što se sprema u Beogradu. Daobog da me neko/nešto demantuje ali evo dobre ideje! Quote
Infidel Posted October 24, 2024 Report Posted October 24, 2024 Ispravite me ako grešim, ali Sofia expo se ne održava već dugi niz godina? (posetio davno, tamo negde 2012-2013) Quote
sondek Posted October 24, 2024 Report Posted October 24, 2024 11 sati ranije, zflazar said: Ti Sajmovi sa tom opcijom su (za sad) CERN za ovo što se sprema u Beogradu. Daobog da me neko/nešto demantuje ali evo dobre ideje! Ima na spratu sasvim solidnih sistema uvek gde su uslovi, pa i zvuk sasvim OK, uslovno rečeno mogu biti slični kućnim uz probleme zvučne izolacije i nadglasavanja sa okolnim . Nazalost oni najbolji sistemi su u velikim, neadekvatnim salama dole, sa dosta ljudi, često su tu posetioci bučni puno ih je, i ti sistemi ne zvuče ni blizu tome kako trebaju ili mogu. Realno sajmovi i treba da budu informativnog karaktera, a ozbiljnije slusanje je za salon ili kuću u normalnim uslovima. Teško je očekivati da klasika u tim uslovima zvuči sjajno, ali nije bilo izbegavanja da se i tako nesto čuje. Pored akustike tu je najveći problem buka. Quote
vladovid Posted October 24, 2024 Report Posted October 24, 2024 1 sat ranije, Infidel said: Ispravite me ako grešim, ali Sofia expo se ne održava već dugi niz godina? (posetio davno, tamo negde 2012-2013) Da, ne odrzava se, na zalost. Zadnji put je odrzan 2015. Posetio sam ga 2014. i 2015. - bio je odlican sajam Quote
Roolieman Posted October 24, 2024 Report Posted October 24, 2024 Hoce li ove godine biti slusalica za probu? Bas bih voleo da cujem npr RAAL sluske ili neku slicnu egzotiku? Quote
sondek Posted October 24, 2024 Report Posted October 24, 2024 Steta sto im je prošli put mesto bilo na najbučnijem delu Sajma, a slušalice otvorene... Više sam čuo okolinu buku nego muziku. Logično više mi se svideo "zatvoreni" model. Quote
nesone Posted October 25, 2024 Report Posted October 25, 2024 On 22. 10. 2024. at 12:06, Ljuba said: Tradicionalni sajam audio/video tehnike će se održati u hotelu Holiday Inn, na Novom Beogradu. Sajam će biti održan 2. i 3. novembra sa početkom u 12:00 i završetkom u 19:00. Učesnici koji su do sada potvrdili svoje učešće su, abecednim redom: 4Audio Acoustic Invader i Relco Audio Audioplus Auris Audio Bios Audio Dayens DN Audio, NV Audio i GT Audio Impulse HiFi Audio M-Kabl Solaja Audio, High-End Audio Art i Consonance Sretenović Audio Teoharov Audio Velikinac Audio Lab Vox Trade Way Cables i BM Stize ekipa iz Vrsca. Reci hoce li biti i neka video prezentacija ili samo izlozba AVR itd. Quote
Ljuba Posted October 25, 2024 Author Report Posted October 25, 2024 Dobro nam došli, još nemamo sve najave... Quote
Recommended Posts