Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tradicionalni sajam audio/video tehnike će se održati u hotelu Holiday Inn, na Novom Beogradu. Sajam će biti održan 2. i 3. novembra sa početkom u 12:00 i završetkom u 19:00. Učesnici koji su do sada potvrdili svoje učešće su, abecednim redom:

• Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja sam Dianu prvi put čuo kod pok. Milana Karana. Bila u staroj radionici i mala slika zakačena za zid, bilo mu čudno kako nisam čuo za nju...kaze odlični audiofilski snimci. Ajd' dobro poslusaću, bio sam par godina van hife pa promaklo, kupim par diskova. Posle sam video da mi je mnogo te "audiofiličarske" muzike promaklo, sto i nije loše... Uziva u njima kad je hifi druzenje. Posle sam čuo da Diana ima kompletan Karanov sistem, mozda je i ona sebe čula na nekom sajmu pa pazarila ? Tako da ako ona ima respect prema made in Serbia hifi, sto nebi malo vise i mi prema njoj. Mnogi audiofili često nemaju baš neki širok muzički ukus, već drndaju godinama iste pesme. Pre bi rekao da sa audiofilima nesto nije uredu. Znaju sve o hifi i zvuku, a o muzici dosta skromno. Dajana nebi tako često stizala na red da je drugačije, pa bi bila i manji smor. Očigledno nije neki lokalni, već globalni fenomen. 

Posted

Pravda za Lofgrena! Super je Keith don't go. Po meni tu Nils odličo i svira i peva. Nego, čini mi se da je akustična gitara tu snimljena preko ozvuke, tj piezo pickupa. Mada možda ima i mikrofon unutar gitare, nekad se to kombinuje, a nekad deo zvuka uhvati i vokalni mikrofon. To nije zvuk akustične gitare kao kad je slušaš uživo bez ozvučenja, piezo daje praskaviji zvuk, ali eto, možda onda to i zvuči atraktivnije na prvu loptu i pomisliš što ovaj sistem kida sa visokima.

Posted

Sajam po meni ne služi za ozbiljno slušanje muzike iz gomile opštepoznatih ograničenja za takvu delatnost.

Ja bi čak uveo pravilo limita glasnoće na 90dB da se susedne sobe ne prederavaju među sobom i da se u svakoj može čovek posvetiti parcepciji koncepta izloženog sistema, razmeni po koje reči sa zastupnikom/konstruktorom evtl zakazati intimniju demostraciju u salonu/kući ako su namere ozbiljne.

Inače će biti k'o vašar u Debeljači ali bez masnih nogavica od brisanja ostataka pečenja s prstiju.

Posted
35 minuta ranije, zflazar said:

Sajam po meni ne služi za ozbiljno slušanje muzike iz gomile opštepoznatih ograničenja za takvu delatnost.

Ne znam na koja ograničenja misliš. Neadekvatan prostor, eventualno, prevelika gužva ,...?

Prisustvovao sam sajmovima gde ti u adekvatnom okruženju nameste setup koji želiš i puste da na miru otslušaš šta želiš.

Posted
11 sati ranije, zflazar said:

Ti Sajmovi sa tom opcijom su (za sad) CERN za ovo što se sprema u Beogradu.

Daobog da me neko/nešto demantuje ali evo dobre ideje!

Ima na spratu sasvim solidnih sistema uvek gde su uslovi, pa i zvuk sasvim OK, uslovno rečeno mogu biti slični kućnim uz probleme zvučne izolacije i nadglasavanja sa okolnim . Nazalost oni najbolji sistemi su u velikim, neadekvatnim salama dole, sa dosta ljudi, često su tu posetioci bučni puno ih je, i ti sistemi ne zvuče ni blizu tome kako trebaju ili mogu. Realno sajmovi i treba da budu informativnog karaktera, a ozbiljnije slusanje je za salon ili kuću u normalnim uslovima. Teško je očekivati da klasika u tim uslovima zvuči sjajno, ali nije bilo izbegavanja da se i tako nesto čuje. Pored akustike tu je najveći problem buka. 

Posted
1 sat ranije, Infidel said:

Ispravite me ako grešim, ali Sofia expo se ne održava već dugi niz godina?
(posetio davno, tamo negde 2012-2013)

Da, ne odrzava se, na zalost. Zadnji put je odrzan 2015. Posetio sam ga 2014. i 2015. - bio je odlican sajam

Posted

Steta sto im je prošli put mesto bilo na najbučnijem delu Sajma, a slušalice otvorene... Više sam čuo okolinu buku nego muziku. Logično više mi se svideo "zatvoreni" model. 

Posted
On 22. 10. 2024. at 12:06, Ljuba said:

Tradicionalni sajam audio/video tehnike će se održati u hotelu Holiday Inn, na Novom Beogradu. Sajam će biti održan 2. i 3. novembra sa početkom u 12:00 i završetkom u 19:00. Učesnici koji su do sada potvrdili svoje učešće su, abecednim redom:

Stize ekipa iz Vrsca. Reci hoce li biti i neka video prezentacija ili samo izlozba AVR itd.