Jump to content

Recommended Posts

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ја нисам ал' је зато госпођа поручивала неке глупости.....све је стигло, сума сумарум 1.200 Динара.

Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока

Posted

Kakva su iskustva sa garderobom? Strah me da su one oznake veličina za Kineščiće. 

Pazi sad . Može da se bira  sledeći dijapazon veličina:

XS  S M L XL ...a onda gle iznenađenja XXS

Zamalo da se zeznem i naručim za extra extra malečke Kineščiće:huh:

Posted
33 minuta ranije, Iron man said:

Kakva su iskustva sa garderobom? Strah me da su one oznake veličina za Kineščiće. 

IMG_20240816_091552.jpg

• 3 weeks later...
Posted
 ja se razmisljam da porucim neke akusticne panele, da polepim po zidovima u radnoj sobi. Je l' gledao neko to?
Дај оглас да погледамо!

Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока

Posted
On 16. 8. 2024. at 18:30, Iron man said:

Poručih gaće i čarape.

Gaće 8 komada - 500 RSD, čarape 10 pari - 400 RSD.

Stiglo bez dodatnih troškova, pokupio u paketomatu.

Pogodio sam veličinu (gaće XXL, čarape 43-45), kvalitet je shodno ceni, za nijansu jeftinije nego što realno vrede. Preživelo je prvo pranje na 95 stepeni u mašini, neka traje do narednog leta, ja sam zadovoljan.

Posted
2 hours ago, giZ_Mo said:

Дај оглас да погледамо!

Nisam nesto posebno odabrao, zato i pitam :D.

U Search sam samo kucao "Akusticni paneli za zid" i dobio ovo

Bilo bi super kad bi ovako nesto imalo smisla postavljati, jer nisu previse ruzni

Posted

Šta je Temu?
Pokrenut u avgustu 2022. godine od strane PDD Holdings Inc., Temu je platforma sa sedištem u Bostonu koja je brzo postala jedna od najpreuzimanijih aplikacija za kupovinu u SAD-u. Nudi širok spektar proizvoda po izuzetno niskim cenama, od elektronike do mode i kućnih potrepština.

Temu povezuje potrošače direktno sa proizvođačima, pretežno iz Kine, što omogućava znatno niže cene zahvaljujući ekonomiji obima i smanjenim troškovima posrednika

Posted

Neko je seo i proučio koji je osnovi problem Aliexpress-a.

I ponudio je rešenje...
...organizovani i centralizovani posrednik u Kini će objediniti više vaših porudžbina u jednu, radiće samo sa pouzdanim dobavljačima (lokalno, tamo u Kini), te će vam više vaših drangulija poslati organizovanije, kao jedan paket.

Praktično, rešio je dva osnova problema Aliexpress-a, a to su veliki broj nepouzdanih prodavaca, i izuzetno haotičan (ne samo kod nas) lanac isporuke.

Nije ni čudo što je popularnost Temu-a eksplodirala.

Posted

Ali je globalni dropšiping lider.

Temu je prodavac nepotrebnih gluposti

Ne bih se ja plašio za Alijevu budućnost.

PS Kruže glasine da su neke kupce sa Temua ošurili po platnim karticama. 

Posted
On 7. 9. 2024. at 16:15, Iron man said:

PS Kruže glasine da su neke kupce sa Temua ošurili po platnim karticama. 

On 7. 9. 2024. at 19:13, Mingus,Mingus said:

Da li je potvrdjena informacija da su nekima skidali sa kartice.Da li to ima veze sa Temu jer to se desava ako se udje u sistem i skinu podaci tokom transakcije ako je to moguce.

Ja b' rek'o da je u pitanju podmetanje glasina da se diskredituje konkurencija.

Temu prima uplate preko PayPal, te ne može biti "skidanja sa kartice".
PayPal je odlična zaštita od zloupotreba on-line plaćanja.
Ne postoji način da krajnji trgovac ili neko drugi zloupotrebi vašu karticu ako plaćate preko PP.

Na Temu je moguća i direktna kupovina karticom, pa onda teoretski može da vam Temu skine još neka sredstva. Ali to bi se vrlo brzo pročulo da se dešava. Takođe, Temu veoma dobro hendluje reklamacije pa bi fake naplate sa kartica zapamćenih na sajtu i sami brzo otkrili.

Ako je bilo slučajeva da se podaci kartice ukradu negde u lancu servera i provajdera što jeste moguće, fake naplata tada ne može biti sa Temu, već od strane nekog on-line "lopova". Ali to takođe nema veze sa Temu, već je uopšteni rizik on-line plaćanja i može se desiti i kada kupujete sa bilo kog sajta.

Posted

Moje iskustvo sa Temu je odlično.

Kupio sam više drangulija za fotografe (ND filteri, black mist filteri, Arca Swiss adapteri, L-bracket, objektiv za mikroskop, itd, itd) u vrednosti od cca 100 EUR. Cene su bile smešne a kvalitet vrlo dobar, čak za pojedine proizvode odličan.

Sve to su podelili u tri paketa tako da nisu prelazili limit od 50 eur za carinjenje i uredno naveli na paketima da je u pitanju tekstil! :D

Platio sam preko PayPal-a, paketi su stigli za nešto više od dve nedelje bez zadržavanja na carini.

Slanje je besplatno, tracking je odličan i postoji za svaku pošiljku, a ne kao na Ali-ju gde za tracking u najvećem broju slučajeva moraš da platiš skuplji (ili bezobrazno preskup) shipping.

U mom slučaju jedina mana je slabiji izbor proizvoda koji bi mi bili interesantni - naglasak je na jeftinoći, a i ponuda je nestalna i zalihe brzo nestaju.

Na primer želeo sam da kupim set black mist soft focus filtera od jednog proizvođača, ali nisu imali sve gradacije u svim veličinama navoja za objektiv.

Otprilike kao kada kupujete patike na rasprodaji - nema svih modela u svim veličinama. :)