Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zdravo svima,

Igrom slucaja sam prodao svoj SVS PB-1000 i sad mi treba novi subwoofer. Ponuda na oglasima je trenutno bas mizerna, a ni prodavnice nisu mnogo bolje. Da li imete preporuke neke za sub do 1000eur? Pozeljno nov, ali moze i polovan koji je 1-2g star, i ako je kvalitetan. Mozda bih i uzeo 2 kom ako ponuda bude bas dobra. 

Uslovi su:

• Kompaktne dimenzije (pozeljno blize 35x35x35, ali moze do max 40x40x40cm)
  • Sealed kutija
  • Da ide dosta nisko i da se lepo integrise u stereo sistem (i da se rita ko konj po potrebi)
  • Da ima prednji grill (imam macke, pa membrana zvucnika mora da bude zasticena za svaki slucaj)

Opciono:

• Mogucnost kontrolisana parametra preko aplikacije
  • Da ima IEC konektor
  • LFE
  • Boja black ash

Da li znate da li neko preko KP donosi nove zvucnike po narudzbini?

Uglavnom, u plejeru mi je zanimljiv SVS SB-2000 PRO, ali prejaka je cena. Eventualno da cekam neke akcije, koje ko zna kace, ako ikad i budu. 

Od jos nekih brendova koji su mi zanimljivi su JL audio i REL, ali ponuda je nikakva. 

Moguce da ce ova tema biti neinteresantna, al rekoh da pokusam. Mozda sam prevideo nesto od ponuda

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Rel t7x ti je najpriblizniji zahtevima ali ipak nije kompresija već jeda front bass i dole pasivni. Izasla je nova klassik serija kod Rel 98 i 99 kompresionim baš kompresionim ali je malo preko budzeta i nema crni več je vintage smek u svetlom drvetu. Oni imaju high level ulaze pa nije ni potreban izlaz za woofer, već se kači na zvulnički izlaz sto oni preporučuju kao najbolju varijantu. Meni je u petogodišnjem planu C 98.

Posted
13 sati ranije, zflazar said:

Dok se ne jave pravi znalci, ne znam da li Genelec ispunjava tvoje uslove?

https://www.audiopro.rs/proizvod/genelec-7050-c-active-subwoofer-8?idPro=59225

Uh, ne znam kako svira, mozda je i odlican, ali dizajnersko resenje mi se ne dopada.

12 sati ranije, dj.nik said:

Dugogodišnji, provereni proizvođač sabvufera po pristojnim cenama: B.K. Electronics

Zanimljive proizvode imaju, samo tesko resiti transport.

10 sati ranije, Denny said:

Takodje zanimljivo, ali nema nigde u regiji.

9 sati ranije, sondek said:

Rel t7x ti je najpriblizniji zahtevima ali ipak nije kompresija već jeda front bass i dole pasivni. Izasla je nova klassik serija kod Rel 98 i 99 kompresionim baš kompresionim ali je malo preko budzeta i nema crni več je vintage smek u svetlom drvetu. Oni imaju high level ulaze pa nije ni potreban izlaz za woofer, već se kači na zvulnički izlaz sto oni preporučuju kao najbolju varijantu. Meni je u petogodišnjem planu C 98.

Kazu da je muzikalan, ali ne rita se, obzirom da ide do max 30Hz nisko. Ali videcemo, mozda uzmem u obzir je deluje bas kompaktno.

9 sati ranije, Father said:

U kontaktu sam sa momkom. Videcu jos.

6 sati ranije, sondek said:

849funti nov, na Rel sajtu. 

Da. Slao domacem uvozniku mail, ali izgleda ne umeju da koriste kompjutere posto nema odgovora na mail sa cenovnikom, tako da ne znam aktuelne cene jos uvek.

Hvala svima

Posted
14 minuta ranije, Shang Tsung said:

Uh, ne znam kako svira, mozda je i odlican, ali dizajnersko resenje mi se ne dopada.

Ne znam ni ja kako svira nego mi se činio da je iz dobre kuće, da se uklapa u dimenzije i budžet, kao i da je otporan na kućne ljubimce.

Šta god odlučio srećno sa kupovinom. Jesi razmatrao iz SVS 3000?

Posted

@Shang Tsung Ima jedan čarapan što je često ili baš redovno po onim berzama ploča na Dorćolu, šetka se do ostrva. Da nije skučen prostor moj savet bi bio Open Baffle sub-ovi pa još servo kontrolisani drajveri / pojačala. Ali to traži i prostor i finansije. 

Posted
21 sati ranije, Shang Tsung said:

Uglavnom, u plejeru mi je zanimljiv SVS SB-2000 PRO, ali prejaka je cena. Eventualno da cekam neke akcije, koje ko zna kace, ako ikad i budu. 

Уместо једног 2000 про, боље 2х 1000 про.

Posted
1 sat ranije, zflazar said:

Ne znam ni ja kako svira nego mi se činio da je iz dobre kuće, da se uklapa u dimenzije i budžet, kao i da je otporan na kućne ljubimce.

Šta god odlučio srećno sa kupovinom. Jesi razmatrao iz SVS 3000?

Razmatran je. I on bi odgovarao, ali ne po ceni od 1600e za kom.

1 sat ranije, dj.nik said:

@Shang Tsung Ima jedan čarapan što je često ili baš redovno po onim berzama ploča na Dorćolu, šetka se do ostrva. Da nije skučen prostor moj savet bi bio Open Baffle sub-ovi pa još servo kontrolisani drajveri / pojačala. Ali to traži i prostor i finansije. 

Imao sam ported sub, i to je jednostavno preveliko. Ceo stan je 31m2

15 minuta ranije, gvlada said:

Уместо једног 2000 про, боље 2х 1000 про.

I to je opcija, ali nema na stanju. plus cena oko 90k rsd za 1000pro mi se ne dopada. Valjalo bi da je neka akcija.

Posted
18 sati ranije, Shang Tsung said:

U kontaktu sam sa momkom. Videcu jos.

"Momak" ? je clan foruma.

100% pouzdan.

Nisam bas preterani ljubitelj tih manjih Rel-ova - ali za tako mali prostor - treba probati.

Posted

Uzeo sam od pomenutog clana komplet REL-a T7. Jedan je model T7i, a drugi T7x. Iako su iz iste serije, vizuelno su dosta razliciti. Mada, pitanje je dal ja cujem tu razliku. Reko bih da ne cujem.

Posle malo slusanja danas, prvi utisak mi je da se lepo integrisu sa bookshelf zvucnicima. Integrisu u smislu da nemam osecaj da imam neke zasebne subvufere, vec da bookshelf svira skoro ceo spektar. Vizuelno su jako lepi. I najbitnije od svega sto su prilicno kompaktni, sto je i bio glavni uslov. Kvalitet izrade je veoma visok.

Sto se basa tice, nema ga mnogo, tj nema tog osecaja pomeranja ograna, sto sam i ocekivao, jer nisu spl tip i imaju relativno "slaba" pojacala od 200W (AB tip).

Kontaktirao sam i uvoznika za REL, ali covek nije mogao da mi da cenovnik, i tako vec vise od nedelju dana. U plejeru i dalje nestasica SVS-a. Bila je i opcija da uzmem JL audio, ali covek je u Subotici, sto mi je malo dalje za shoping.

Mozda bi mi najvise odgovarao SVS SB1000Pro (x2), sto zbog spl-a, sto zbog mob aplikacije i dimenzija, ali za sad cu da slusam REL neko vreme.

image_2024-06-28_16-34-06-457.jpg

image_2024-06-28_16-34-06-655.jpg

Posted

Фино, само за рел мораш много добру позицију да нађеш и онда подесиш. Резлтат је врхунски.

Ослања се на карактеристике просторије, те не прашта лош положај. У здравље да се служш!

Коју везу си изабрао?

Posted
7 sati ranije, sondek said:

Ja sam nesto u razmišljanju oko woofera, pa razmisljam da li su recimo bolja dva t7 nego jedan bolji (Rel) woofer. Samo muzika. 

https://rel.net/blog/2021-06-05/sound-insights/when-could-1-subwoofer-be-better-than-buying-a-pair-of-rels/

Ovde ima objasnjenje. Zavisi da li ti je potreban veci SPL i da svira nize. Dva T7 ne mogu da sviraju nize od nekog jaceg vufera.

8 sati ranije, gvlada said:

Онда се потруди око подешавања. Добри су за музику. Има пдф савета на рел сајту.

Naravno. Trebace vremena. Meni treba i za muziku i filmove.

Posted
On 29. 6. 2024. at 13:18, gvlada said:

Два.

Da, ali...

Bolji je jedan dobar od dva losa.

Bolja su dva manja dobra od jednog malo veceg dobrog.

Dodatno - ako jedan ne svira recimo ispod 35 Hz, nece to svirati ni 10 komada.

Posted

Нико ни не размишља о лошем суб. Питање је било два мања или један већи али да ти мањи нису крш....