Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ajmo gramofondžije. Imamo na našem tržištu (u istoj prodavnici) dva Technics gramofona na prvi pogled slična, SL-100CEG-K i SL-1500C. Šta je različito sem glave i cene? SL-100 je oko 220 maraka jeftiniji.

Posted

Isto izgledaju, to je ista sprava. 220 "maraka" više je za bolju glavu i ugrađeni phono preamp(osrednji verovatno). Ja bih uzeo ovaj jeftiniji, taman dok se razradi malo, doći će vreme i za novu glavu.

Posted
2 sati ranije, giZ_Mo said:

Од мене сигурно ниси маторији emoji485.pngemoji432.png

Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока

Pa nzm teško da nisam ali eto ko zna.:D

Posted

Uzmi 100C. 1500C ima phono preamp koji ti ne treba. Glava je zapravo bolja kod 100C (AT) jer se može upgrejdovati top iglom te serije, dok kod 1500C (2M red) samo do 2m blue. Kažu i da taj AT zvuči bolje od 2M red. 

Posted
9 sati ranije, Popara said:

Jel moguće da na gramofon od 1000 eura fabrika stavi glavu od 50 eura ?

Pa neki prodaju i daleko skuplje gramofone bez ikakve glave, jel?
Ima ih i bez ručki. :P

Mislim da je ovde poenta, evo ti dobar gramofon za 'iljadu €, evo ti neka i glava čisto da gramofon može da se koristi dok ne kupiš bolji pick-up po sopstvenom izboru.

Posted

Nista gore nego imati solidan gramofon sa losom fono sekcijom koja će biti usko grlo. Ako je razlika na glavama samo igla tim pre, jeftiniju sačuvati kao rezervnu.. Dobro će doći dok se nekad bude čekala zamena, ili za neku lošiju ploču.. Dobro dođe svakako. Mislim da je za tu fono sekciju bio komentar "mulj, mulj, mulj" od lampizatora i da je gramofon prodisao kad je zamenjena drugom.  Tako da bi izbor s moje strane bio jasan... Mslm. kad bi već morao da kupim tehniks. 

Posted
Kao i uvek, za iste pare se sigurno može naći bolji polovnjak, sa dodatnim izazovima i rizicima tog pristupa.  
Поготову ако се пазари од провереног продавца

Posted

@sondek

Slično gađenje sam čuo od gazde hifi prodavnice Universal Tecnica u Trstu sredinom 70. tih kad sam išao da kupim SL-1900.:D Nije me pokolebo. Do Thorens a sam stigao 7-8 godina kasnije. Ipak Technics mi je ostao u lepom sećanju.

@Nixie

Nudili mi sad skoro neki od onih od daske što su teški 3-4 kile. Uzburka mi se OKP kad pomislim da izgledaju ko da smo ih pravili na časovima OTO pa nam taj dan nešto nije išlo. Usput "nadsviravaju ladno" sve ove Technics se i Tchnicsolike od 10 i više kila:D:D. Potpuno je sve jedno dal su im ugrađivali flahove limove i sl.

Posted

Ozbiljan je popust u plejer u , oko 40%. Nemam, niti sam imao nekad problem sa tehniksom.. Jednostavno mi nije legao ni vizuelno i ne volim DD... Bas kao sto nekima ne leži belt. Meni su samo sumanuto skupi danas gramofoni uopšte. Dok je to bio gramofon do 500eur ok, pobedio bi ove šperploče lako ovako sa 1000 eur uvek bi odabrao neki stari i jednostavan gramofon više klase, ako ni zbog cega drugog  sto to nije nikad bio skup gramofon bila bi mi ta cena problem da je svarim. Al dobro hajp je za sve gramofone podjednako pa se i za druge nađe ista takva zamerka. 

Posted

Такође, пре бих пазарио неки старији еминетне фирме грамофон јер полазим од тога су у то време прављени да буду баш баш.

• 3 weeks later...