Jump to content

Zasto si hi fi manijak

tode

Recommended Posts

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply
Posted

Filozofija visoke vernosti kod mene ima Å¡iri znaÄaj od same reprodukcije zvuka (muzike).Primenjujem svuda i uvek kad god mogu da to izdržim vremenski i finansijski u materijalnim i nematerijalnim sferama (npr poslovni odnosi , vaspitanje dece itd) ... znaÄi ako bi dalje zakljuÄivali ispadne da sam ja generelano manijak, a ne samo hi fi manijak :blah

E sad ta muzika je ipak priÄa za sebe, jer ako pogledate pisane istorijske tragove muzika je imala magijsku moć ...danas u eri erozije svih vrednosti (mp3 ???) mi hifiliÄari delujemo smeÅ¡no većini "praktiÄara" , mada mnogi od njih Äesto u zavetrini razgovora u 4 oka, priznaju da je ovo (hi fi) skoro bolje od seksa" ... mislim da je to neÅ¡to Å¡to mnogi ne razumeju ali osećaju da je lepo i pri tome vide velike izdatke i zamke i prosto se ne usudjuju da krenu tim putem ...

Meni liÄno taj trenutak opuÅ¡tanja od 6:30 do 7:00 i od 16:30 do 17:30 uz kaficu "ekspreso" znaÄi jedan moment, treptaj u kome zaboravljam sve teÅ¡ko i tmurno i punim baterije za dalje ...

Pozzzdrav !

Posted

Offtopic:

I dalje mi niko ne odgovara, bar ne ozbiljno, ocekujem od iskusnih clanova da mi kazu zasto postoje dva slicna foruma a izgleda sada i treci?

Pomozite zbunjenom pocetniku! :blah

Posted

Za pekaru i slicno uopste nije dobar odgovor. Ajde da se drzimo pekare, koliko ima ljudi ovde koji kupuju u pekarama a koliko koji posecuju HiFi forume? Velicina ciljne grupe. Dalje, pekare se razlikuju a ovo su isti forumi, isti ljudi ucestvuju, iste teme, cak je i dizajn foruma isti. I dalje ne razumem. :blah

Posted
Za pekaru i slicno uopste nije dobar odgovor. Ajde da se drzimo pekare, koliko ima ljudi ovde koji kupuju u pekarama a koliko koji posecuju HiFi forume? Velicina ciljne grupe. Dalje, pekare se razlikuju a ovo su isti forumi, isti ljudi ucestvuju, iste teme, cak je i dizajn foruma isti. I dalje ne razumem. :blah
  • 1 year later...
Posted

eto odavno jos kad sam bio mnogo mladji , cesto sam razmisljo o tome , zasto smo tu ? cuo sam mnoge odgovore ali zapravo izgleda da niko nema neki konkretan , jedni kazu da je to bozija volja ja se pitam zasto mu trebamo mi 65000000000 nesavrsenih bica kad je on sve to sto kazu da jeste ? drugi nude prizemniji odgovor tipa tu smo da produzimo vrstu , a zasto? kome treba nasa vrsta? nama bi bilo najbolje bez nas , itd ,itd , elem ako imate kakvu ideju , bujrum....

Posted

eto odavno jos kad sam bio mnogo mladji , cesto sam razmisljo o tome , zasto smo tu ? cuo sam mnoge odgovore ali zapravo izgleda da niko nema neki konkretan , jedni kazu da je to bozija volja ja se pitam zasto mu trebamo mi 65000000000 nesavrsenih bica kad je on sve to sto kazu da jeste ? drugi nude prizemniji odgovor tipa tu smo da produzimo vrstu , a zasto? kome treba nasa vrsta? nama bi bilo najbolje bez nas , itd ,itd , elem ako imate kakvu ideju , bujrum....

Posted

Posted

Do vraga, pa u svemu postoji konkurencija. Novi forum se bori na razne nacine da dobije sto vise korisnika, a onda sto skuplje proda banere firmama koje postavljaju lepe slike koje pak loze nas (u gornjim porukama lepo objasnjeno), pa onda nas ima vise a cene banera skacu jos vise sto postaje preveliki trosak onima koji to placaju koji pak kasnije podizu cene uredjaja u svojim radnjama sto mi narado ali sa zadovoljstvom placamo, a sto je jos bolje, onda mi radimo ko konjine sve vise i vise kako bi bilo vise para za uzivanciju, ali ima manje vremena, pa se onda namece pitanje cemu sve to? Valjda nam je to u genima, tezimo progresu, pa upravo je i lepota u tome, a kad shvatis sve ovo, svet vise nije ruzno mesto, u tome je sve lepota zivota i onda pustis omiljenu muziku i kazes koga briga.

p.s. ovo njesra stvarno ne treba citati, trosi vreme.

Posted

Do vraga, pa u svemu postoji konkurencija. Novi forum se bori na razne nacine da dobije sto vise korisnika, a onda sto skuplje proda banere firmama koje postavljaju lepe slike koje pak loze nas (u gornjim porukama lepo objasnjeno)

• 3 months later...
Posted

Sebe ne svrstavam u Hi-Fi manijake (joÅ¡ uvek), ali definitivno volim da sluÅ¡am kvalitetnu muziku na kvalitetnim ureÄ‘ajima, zato Å¡to smatram da se tek tada može imati kompletan doživljaj onoga Å¡to je kompozitor i izvoÄ‘aÄ hteo.

Posle dugo vremena sam ponovo sklopio svoj entry level sistem i jedva Äekam da ga pustim u pogon (fale kablovi) i prepustim se uživanju.

Kao i većinu okolina na mene gleda kao na Äudaka koji lupa gomile novca u tehniku, ali to mi je zadovoljstvo koga, nadam se, neću morati da se odreknen (iako, kakvo vreme ide, sve postaje Äupavije u pogledu finansija).

Ipak, ovo jeste u neku ruku porok, bitno je samo ne zabrazditi duboko, onda postaje opsesija.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...