Jump to content


Zasto si hi fi manijak


tode

Recommended Posts

Sebe ne svrstavam u Hi-Fi manijake (joÅ¡ uvek), ali definitivno volim da sluÅ¡am kvalitetnu muziku na kvalitetnim ureÄ‘ajima, zato Å¡to smatram da se tek tada može imati kompletan doživljaj onoga Å¡to je kompozitor i izvoÄ‘aÄ hteo.

Posle dugo vremena sam ponovo sklopio svoj entry level sistem i jedva Äekam da ga pustim u pogon (fale kablovi) i prepustim se uživanju.

Kao i većinu okolina na mene gleda kao na Äudaka koji lupa gomile novca u tehniku, ali to mi je zadovoljstvo koga, nadam se, neću morati da se odreknen (iako, kakvo vreme ide, sve postaje Äupavije u pogledu finansija).

Ipak, ovo jeste u neku ruku porok, bitno je samo ne zabrazditi duboko, onda postaje opsesija.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Ko voli muziku i pri tome ima sklonosti ka tehnici, u smislu da voli tehnicke uredjaje, a ne da ih popravlja - vrlo lako postaje hifi manijak :)

Od svoje 13-14 godine primecivao sam na obicnom SABA kasetofonu da snimku glava nije u azimutu i uz kasetofon uvek drzao srafciger. LED pikovi na Technicsu RS-B965 su me ostavljali opcinjenog danima :)

Danas sa CD playera pustim Mocartov 24. koncert za klavir, i zatvorim oci… Bar tih pola sata nisam u trci sa poslom i ovim svakodnevnim „lagodnim“ zivotom :)

Manijak, no sta! :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...