Jump to content

Recommended Posts

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
Posted

Pozdrav,

Skoro sam kupio Telefunken TS 860, jos uvek nije potpuno testiran ali za pocetak vrti. Fali kontra teg na rucici, a obzirom da je jako star ne verujem da mogu igde naci original, pa me zanima da li je moguce naci neku alternativnu zamenu? Svaki savet je dobrodosao. Hvala

Posted
2 sati ranije, Misamisa said:

Skoro sam kupio Telefunken TS 860

Искрено добар ДД грамофон, колики је пречник дела ручице где долази тег?

Posted
Ja imam ts 850, iste su ručke i teg, mogu pogledati i izmeriti teg kad dodjem kući večeras.

Poslato sa MI 8 Lite pomoću Tapatoka

Ako ti nije problem, puno bi mi znacilo, hvala

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • 3 months later...
Posted

Ok pošto ovaj Topić isplivava na Guglu kada čovek traži servis gramofona u Beogradu i s obzirom da ovde očigledno ima stručnih ljudi, registrovah se u nadi da će mi neko pomoći da sredim gramofon. 

Model je Marantz Automatic Turntable TT185. Problem se oslikava u tome da se motor samo ponekad aktivirao kada se igla pomeri prema ploči. Sve ređe i ređe i čini mi se da je konačno crkao. Takođe , kada bih pustio ploču da ode do kraja i mehanizam za automatsko vraćanje igle odradi svoj posao, posle toga se taj mehanizam stalno aktivira.l, dok ja ručno vrtim ploču pošto motor jelte ne radi. To vraćanje igle nekak prestane samo od sebe posle nekog vremena. Deluje da postoji neki problem sa tom celom automatikom vraćanja igle odnosno pokretanja ploče. Takođe, u korenu igle curi neko ulje (šaljem sliku) Verovatno je povezano sa celim problemom.

Rado BiH odneo na servis i pošteno platio, ali izgleda da nije tako lako naći servis za gramofone u BG. 

Svaki savet je dobrodošao. Hvala.

Screenshot_2025-06-12-11-05-15-092_com.miui.gallery.jpg

Posted
7 sati ranije, tabaedesi said:

u korenu igle curi neko ulje (šaljem sliku)

Mislio si na ručku ... meni se ”javlja” da to ulje ima neke veze sa liftom za dizanje i spuštanje ručice.

Posted
1 hour ago, zek said:

Mislio si na ručku ... meni se ”javlja” da to ulje ima neke veze sa liftom za dizanje i spuštanje ručice.

Apsolutno mislio sam na ručku. Lift je sigurno, jer je sve oko njega.

8 hours ago, giZ_Mo said:

Провери гумени каиш или на српском белт!

To je i meni palo na pamet, ali treba znati kako:)

Posted
8 sati ranije, tabaedesi said:

Takođe, u korenu igle curi neko ulje (šaljem sliku) Verovatno je povezano sa celim problemom.

Мислим да то нема везе са тим проблемом!

Posted
17 sati ranije, tabaedesi said:

To je i meni palo na pamet, ali treba znati kako:)

Nije baš isti model gramofona, ali je verovatno dovoljno sličan da bi mogao da vidiš kako se proverava i menja kaiš:

Posted

Belt je čitav, mada sam siguran da bi ga trebalo zameniti posle 40 godina, ali mislim da u njemu nije problem, što sam mogao da pretpostavim, pošto se ništa ne čuje niti okreće kada pomeram ručku. Što će reći da ili ne radi motor ili neki senzor koji treba da pokrene motor. S obzirom da je sporadično radilo, pre BiH rekao ovo drugo.