Jump to content

Recommended Posts

Posted

Na moju sreću vam se javljam pre nego da sam stigao da otvorim sam gramofon. Dobio sam broj od jednog čoveka koji je baš znalac Grunding audio opreme pa mi je jednim zanimljivim trakom pomogao. 

O čemu je reč, pošto se sam gramofon verovatno neko vreme nije koristio, skrama se uhvatila na platinama i samim prebacivanjem(malo bržim i čestim) sa funkcije radia na funkciju gramofona, platine su se očistile i sada imam gramofon koji konkretno nema problema sa zvukom.

Veliko hvala @Ljubi Groznom koji mi je pomogao kao najmanje ,,grozni" na svetu. ??

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobar dan,

deca cu "spržila" napajanje na gramofonu. Pogrešili su adapter..
Gramofon je još pod garancijom, ali garancija ne pokriva takve kvarove.
Model je MUSE MT-201BTB 2x5W plavi. pogledala sam, sad mu je cena veća nego prošle godine...ima li pomoći i isplati li se popravka ? : )

Posted

Dobar dan,
deca cu "spržila" napajanje na gramofonu, ima li pomoći i isplati li se popravka ? : )

Наравно да се исплати, као неисправан једино контејнер!

Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока

Posted

22 minuta ranije, giZ_Mo said:

Ауууу, 17.000 Динара, нисам знао да га Гигатрон продаје...

image.thumb.png.0d96092e4f8c310fd2fe588ce1d36389.png

Posted

А шта ако је унутар тог коферчета нешто цркло, џабе то напајање за петсто дингера!

Posted
12 minuta ranije, giZ_Mo said:

А шта ако је унутар тог коферчета нешто цркло, џабе то напајање за петсто дингера!

pa ne znam...mislim da je napajanje, a i bila sam prisutna kad je malko zadimilo : D
tražeći adapter u kutiji gde nam stoje svi kablići, naišli su na neki koji je odgovarao ulazu za gramofon, a to je u tvari  bio neki od starog kompa..

Posted

Verovatno je ispravljač bio većeg izlaznog napona nego što je original - bez otvaranja uređaja i detaljnog pregleda ovako napamet se ne može ništa predvideti šta je zadimilo.

Posted

Uštedeli na jednoj diodi za zaštitu od kontra polariteta napajanja. ?

Vidim i jedan kond koji samo što se nije pretvorio u petardu. Ko zna šta je sve tu stradalo.