Jump to content

Recommended Posts

Posted

Da li neko moze da mi preporuci dobar servis za gramofone u Beogradu ? Ne mislim na priucene majstore i hobiste vec profesionalan servis, adresu i naziv ? Kupio sam skoro Telefunken Electronic Center 6001 gramofon sa radiom, internim pojacalom, i jos nekim potenciometrima i reglerima. Tokom transporta se nesto sj....o.

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gramofon je Nemacki, proizvodjen je od 1973-1978, dosta moderan i lep cak i za danasnje vreme jer umesto dugmica ima svetlosne dugmice na dodir. Izgleda da se tokom transporta nesto poremetilo. Svetleci dugmici-senzori sa nekom vrstom sklopke-prekidaca nisu radili bas 100 % dobro. U pocetku, nakon startovanja na 33 obrtaja nakon nekoliko sekundi rotacije tanjira senzor bi se iskljucio i tako sam morao do tri puta iznova da ga startujem kako bi zadrzao funkciju. To mu je bio  prvobitan problem a drugi je sto sam ja otvarao sasiju gramofona da ga ocistim od prasine ali nakon toga prestale su funkcije tih svetlecih senzora samo za gramofon. Sve cetri uticnice za napajanje itd., koje spajaju gornju sasiju sa donjim delom gramofona sam uredno spojio ali nista. Nisam strucnjak sta je u pitanju, zato trazim savet za servis jer sam ja dovoljno glumio majstora, ne bih isao dalje.  Mozda je nesto sitno, obzirom da je kako-tako funkcionisao u pocetku. Evo par slika gramofona kao i te unutrasnje ploce sa senzorima. 

za hifi forum 1.PNG

Posted
5 minuta ranije, Boris Simic said:

Telefunken Electronic Center 6001 HiFi

То је ознака целог тог уређаја, конкретно питам за грамофон, јавља ми се да је S500 и да је ка(ј)ишар!

Posted

Svaka čast na inicihativi, ali nemoj da se nadaš lakom rezultatu. Ovo je više izazov za vlasnika da pronađe nekog još uvek živog servisera, nego što je potraga za HiFi zvukom.

Moraćeš da se zadovoljiš BILO KOJIM ISKUSNIM majstorom koji će prihvatiti da servisira uređaj koji puni 50 godina, za koji mesec, kao i da prihvatiš rezultete svih daljih popravki tog uređaja.

Posted

Zormanic,  da li znate nesto o ovom servisu koji se zove "Audio servis" a nalazi se u Brace Jerkovic Beograd ? Danima sam radio pretragu i nasao sam svega cetri servisa a jedan najreklamiraniji AudioBrezi nije bas na dobrom glasu u recenzijama. Ovaj Audio servis vec nema losih recenzija. Sta mislite ?