Boris Simic Posted August 20, 2023 Report Posted August 20, 2023 Da li neko moze da mi preporuci dobar servis za gramofone u Beogradu ? Ne mislim na priucene majstore i hobiste vec profesionalan servis, adresu i naziv ? Kupio sam skoro Telefunken Electronic Center 6001 gramofon sa radiom, internim pojacalom, i jos nekim potenciometrima i reglerima. Tokom transporta se nesto sj....o. Quote
Boris Simic Posted August 20, 2023 Author Report Posted August 20, 2023 Gramofon je Nemacki, proizvodjen je od 1973-1978, dosta moderan i lep cak i za danasnje vreme jer umesto dugmica ima svetlosne dugmice na dodir. Izgleda da se tokom transporta nesto poremetilo. Svetleci dugmici-senzori sa nekom vrstom sklopke-prekidaca nisu radili bas 100 % dobro. U pocetku, nakon startovanja na 33 obrtaja nakon nekoliko sekundi rotacije tanjira senzor bi se iskljucio i tako sam morao do tri puta iznova da ga startujem kako bi zadrzao funkciju. To mu je bio prvobitan problem a drugi je sto sam ja otvarao sasiju gramofona da ga ocistim od prasine ali nakon toga prestale su funkcije tih svetlecih senzora samo za gramofon. Sve cetri uticnice za napajanje itd., koje spajaju gornju sasiju sa donjim delom gramofona sam uredno spojio ali nista. Nisam strucnjak sta je u pitanju, zato trazim savet za servis jer sam ja dovoljno glumio majstora, ne bih isao dalje. Mozda je nesto sitno, obzirom da je kako-tako funkcionisao u pocetku. Evo par slika gramofona kao i te unutrasnje ploce sa senzorima. Quote
Boris Simic Posted August 20, 2023 Author Report Posted August 20, 2023 Hahaha. Vratio sam sve na mesto. Nemci su napravili dobro da se sve lako skida i vraca. Znate neki servis, mozda ? Samo nemojte AudioBrezi. Quote
sweeT_Tooth Posted August 20, 2023 Report Posted August 20, 2023 Која је тачна ознака грамофона? Јел S500 или S600? Quote
Boris Simic Posted August 20, 2023 Author Report Posted August 20, 2023 Telefunken Electronic Center 6001 HiFi Quote
srdjan_cvetkovic Posted August 20, 2023 Report Posted August 20, 2023 4 minuta ranije, Boris Simic said: Hahaha. Vratio sam sve na mesto. Nemci su napravili dobro da se sve lako skida i vraca. Znate neki servis, mozda ? Samo nemojte AudioBrezi. Može to @giZ_Mo da ti sredi. Quote
sweeT_Tooth Posted August 20, 2023 Report Posted August 20, 2023 5 minuta ranije, Boris Simic said: Telefunken Electronic Center 6001 HiFi То је ознака целог тог уређаја, конкретно питам за грамофон, јавља ми се да је S500 и да је ка(ј)ишар! Quote
Boris Simic Posted August 20, 2023 Author Report Posted August 20, 2023 A, da. Za gramofon je oznaka s500, na remen pogon. Odakle ste ? Imate servis ? Quote
zormanic Posted August 20, 2023 Report Posted August 20, 2023 Svaka čast na inicihativi, ali nemoj da se nadaš lakom rezultatu. Ovo je više izazov za vlasnika da pronađe nekog još uvek živog servisera, nego što je potraga za HiFi zvukom. Moraćeš da se zadovoljiš BILO KOJIM ISKUSNIM majstorom koji će prihvatiti da servisira uređaj koji puni 50 godina, za koji mesec, kao i da prihvatiš rezultete svih daljih popravki tog uređaja. Quote
Boris Simic Posted August 20, 2023 Author Report Posted August 20, 2023 Zormanic, da li znate nesto o ovom servisu koji se zove "Audio servis" a nalazi se u Brace Jerkovic Beograd ? Danima sam radio pretragu i nasao sam svega cetri servisa a jedan najreklamiraniji AudioBrezi nije bas na dobrom glasu u recenzijama. Ovaj Audio servis vec nema losih recenzija. Sta mislite ? Quote
Boris Simic Posted August 20, 2023 Author Report Posted August 20, 2023 Ili da uprtim gramofon pod ruku pa za Nemacku direktno u Telefunken ? Quote
perodeformero Posted August 20, 2023 Report Posted August 20, 2023 Aman čoveče, kontaktiraj GizmoA, on ti je servis. Quote
zormanic Posted August 20, 2023 Report Posted August 20, 2023 Ne, nemam veze sa ni jednim servisom. PS Da li Telefunken upšte postoji u Dojčlandu ?!? Quote
Boris Simic Posted August 20, 2023 Author Report Posted August 20, 2023 Perodeformero, kontaktirao me je Gizmo, pricali smo. Pitao sam ga gde se nalazi ali dok ne dobijem odgovor tragam i za drugima, sto da ne. Quote
Boris Simic Posted August 20, 2023 Author Report Posted August 20, 2023 Zormanic... https://telefunken.com/de_DE/kontakt/ Quote
zormanic Posted August 20, 2023 Report Posted August 20, 2023 Tamo boravi LICENCA, a ko je gde nestao: https://www.dw.com/sr/gde-su-nestali-grundig-telefunken-nordmende/a-40351340 Quote
sweeT_Tooth Posted August 20, 2023 Report Posted August 20, 2023 Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока Quote
zormanic Posted August 20, 2023 Report Posted August 20, 2023 Sve nešto mislim kako se neko ovde super zabavlja. Šta piše u zadnjem redu,? Ja ne razumem nemački: Pa, da danas potražiš servis za Titov mercedes otkačili bi te bez 6 cifara u € , iako je sada to jedna ista firma sa Telefunkenom: https://classiccarcatalogue.com/MERCEDES_1973.html Quote
Boris Simic Posted August 20, 2023 Author Report Posted August 20, 2023 Gizmo, gde se nalazite u Beogradu ? Mogu li da dobijem adresu i br., telefona ? Quote
Recommended Posts