Jump to content


adapter Xlr to Rca


PetarL

Recommended Posts

Posedujem izlazno pojacalo koje ima samo balasirane ulaze i nazalost preamp bez xlr izlaza.Napravio sam adapter tako sto sam spojio minus i masu na kraju gde se nalazi Rca plug.Po semi koju sam dobio uz pojacalo plus se spaja na pin 3 na xlr konektoru ,minus pin 2 ,masa pin 1.Ovako to zvuci odlicno mada crv sumnje i dalje gricka.Malo je nelogicno zato sto je plus uvek bio na pinu 2 kod uredjaja sa kojima sam se susretao do sada.Ako neko ima neku ideju za izradu adaptera ?

Jeff Roland adapter je Xlr u koji moze da se ubaci rca plug a minus i masa su spojeni u samom Xlr konektoru preko malog otpornika.

Da li je moguce prevesti nebalansirani preamp u balansirani ?

post-530-128510509961_thumb.jpg

post-530-128510509961_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

da si vezao u protiv fazi odmah bi cuo, zvucalo bi kao kanta, suplje i nikako tako da ako ne cujes nista sumnjivo, vozi.

da ga preves u balansirani je teoretski moguce, prakticno besmisleno. najjednostavnije da stavis trafoe u izlazni stepen koji ce ti dati simetrican signal. sto se u tvom uredjaju ne isplati da budzis.

najelegantija opcija da dobijes balansirani signal do tvojih izlaza je da kupis studijske trafoe koje recimo pravi jensen koji upravo sluze da u studijima vrse konverziju signala. znaci ima RCA konektorima koji idu u tvoj preamp, pa kabl do kutijice sa trafoima, i dalje kabl sa XLR konektorima na drugom kraju.

guglaj jensen studio transformers pa ces nesto naci.

Link to comment
Share on other sites

a btw toma iz krusevca ima taj adapter, neki no name mislim da kosta red velicine 5-10E po komadu. ja ga koristim za nedaj boze.

inace zaboravio sam da dodam da se ne lozis mnogo da ce ti sistem bolje zvucati ako ti je u punom balansiranom modu. simetricna veza omogucuje koriscenje jako dugih kablova bez bitnih gubitaka, savladjivanje vecih otpora itd. ali na duzinama reda velicine par metara, recimo do 5m, pod uslovom da kabl nije izuzetno zaguljen za teranje signala, znaci neke visoke elektricne karakteristike, neces nista sustinski dobiti ovom operacijom.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...