Jump to content


Izbor zvucnika


Saso Stefanovski

Recommended Posts

  • 5 weeks later...

IZbor sobe , Sobu cujes ne zvucnik , ako imas sobu kao ja 4x4 kocku  , ili slicno zaboravi bilo sta iznad 50e jer ne moze soba da izgura ni 50e .
Akusticka obrada sobe , e tek je to zezalica , kako ces ti obraditi sobu da ubijes sve frekvencije jednoobrazno , neces ,tako da ako ces da ulazes pare , idi u crkvu , jer oni jako dobro obracaju paznju na akustiku , to su im pare , to im je zivot .
I onda vidi sta je i kako je , to napravi kako mozes i znas ,  i kupi bilo koji zvucnik , kod tebe ce se cuti bolje nego kod nekis sto su uzeli 100 000e zvucnike i stavili u kocka sobe od 4x4 , redovno u Japanu recimo , ai kod nas , samo ne bas toliko para .
Prvo soba , onda kutija , e tek onda zvucnik stavljati u kutiju , pa tek onda pojacalo , a danas za 100e ima 100W linearnih kineza od 20 do 20khz , sa kontrolama za bas i visoke tako da , sve u svemu sobu gledaj , ostalo je lako jer ima za 200e jajastih zvucnika , i za 100e dobrih pojacala , 200e sa lampaskim predpojacalom .
A soba e to nema za te pare . Soba je najsuplja i najbitnija .
Sta kazu Fokal , KEF , i ostali igraci na sajmovima zvucnika i pojacala , tj audio video sajmovima , u bre sto me stavi u ovu 4x4 kocku , to kazu . I velike pare daju , za sto vecu i bolju sobu , jer to ce im prodati zvucnike , to ce im napisati recenzije u magazinima , soba ne sistem .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...