Jump to content


Problem sa slikom


Veljako

Recommended Posts

Kada mi se upali monitor dešava mi se da mi ,,susti” slika (ostavicu primer) i tako u nekoliko intervala od po 3-4 sekunde, sto na kraju izadje oko minut skoro. Probao sam na drugom monitoru i sa drugim kablovima i adapterima ( posto mi je na monitoru VGA ulaz a na kućištu DVI pa mi je potreban adapter) ali ostaje ista situacija, tako da sumnjam da je do matične ili do softvera. 
Zanima me da li postoji način da rešim ovo sam ili ipak moram da ga nosim na servis?

specifikacije:

AMD Ryzen 5 PRO 3350GE sa Radeon Vega grafičkom (integrisanom)

16GB RAM

Matična MSI A320-A PRO (MS-7C51)

win 10

3EF2757C-202C-4EE5-A7B5-6F6C10A6A18B.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Uzmi od nekoga bilo kakvu grafičku kartu pcie naravno, i probaj. Ako radi normalno onda je problem u integrisanoj grafičkoj u procesoru, a da li je softerski problem nakon toga ostaje da instaliraš najnoviji drajver za grafiku u procesoru. Ako ni to ne pomaže onda menjaj procesor

Link to comment
Share on other sites

Što se tiče drajvera, upravo sam instalirao najnovije drajvere za procesor i grafičku i situacija se nije promenila, ali kada samo promenio adapter (umesto VGA u DVI sam isprobao VGA u HDMI) nije bilo problema. Svakako ću isprobati sa drugom grafičkom jer me zanima da li je u tome problem ili je možda došlo do nekog fizičkog oštećenja na DVI portu.

Veliko hvala svakako!

Link to comment
Share on other sites

Gubitak komunikacije između kompjutera i monitora, pa adapter prestane da daje izlaz. Dešava se i na mekovima sa T2 i M1 čipovima na HDMI izlazu, meni sigurno jednom nedeljno ali uvek pri paljenju kompjutera ili buđenju monitora. Rešenje je da se monitor isključi na nekoliko sekundi i ponovo uključi. Nije do kabla niti do monitora, već do hardvera i softvera na kompjuteru.

Link to comment
Share on other sites

Povezivao sam kompjuter sa TV-om uz pomoć običnog HDMI kabla i bila je normalna slika, ali kada ga povežem sa VGA kablom sa kojim povezujem monitor opet ista situacija kao sa monitorom. A 100% sam siguran da nije ni do monitora ni do kabla i adaptera jer sam isprobao na drugim kompjuterima i sa drugim kablovima. Ako si mislio da DVI port pomoću HDMI adaptera povezem sa TV-om, nemam takav adapter😅

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...