Jump to content

Recommended Posts

Posted

1 je minus, 2-8-9 povezujes na plus 

Cini mi se da je tako ako nisam zaboravio, povezao sam grdna pojacala ali zadnje pre jedno 15 god

evo naso sam sliku kako se povezuje

4130709100_1350844133.jpg

Posted
1 hour ago, bobangsxr said:

1 je minus, 2-8-9 povezujes na plus 

Cini mi se da je tako ako nisam zaboravio, povezao sam grdna pojacala ali zadnje pre jedno 15 god

evo naso sam sliku kako se povezuje

4130709100_1350844133.jpg

Hvala ti puno inace.mi je hitno da ga probam do sutra ako ne radi da ga vracam. Ja probao malopre sve.povezao isto samo nisam 8 i 9 na plus vec samo 9 na remote. Mozda zbog toga nije bilo zvuka. Lamp svetli samo crveno i kada ukljucim cd nista se ne desava cini mi se da bi trebalo da svetli zeleno ako se.pojacalo ukljuci. Nzm gde da vezem remote zicu ako 8 i 9 idu isto na + zajedno sa zicom + akumulatora, ako sam dobro razumeo.

Posted

Kad se pogleda na pojacalu su vec spojene 8 i 9, znaci da je vec tako bilo povezno... Ne znam zasto je tako povezano, ja sam naso tu sliku sa uputstvom na nekom forumu, potrazio sam na brzinu... uglavnom treba da ima jedna zica za pobudu, a ovde su povezane dve ?

Posted
30 minutes ago, bobangsxr said:

Kad se pogleda na pojacalu su vec spojene 8 i 9, znaci da je vec tako bilo povezno... Ne znam zasto je tako povezano, ja sam naso tu sliku sa uputstvom na nekom forumu, potrazio sam na brzinu... uglavnom treba da ima jedna zica za pobudu, a ovde su povezane dve ?

Ma ko zna jel ovo uopste originalan konektor,  mozda je nesto budzeno tj tako mi i deluje. Ima i ta crna zica koja je ispala iz konektora. 

Posted
4 sati ranije, zoranz said:

Da li zna neko kako se ovo cudo povezuje GND je -, pored njega je valjda +  ali koja zica od ovih je remote?

20230314_182330(1).jpg

Тако како је повезано појачавач је почео да ради само када је контакт на брави дат.

Све то лепо избаци и доведи "Ремоте" са радиа на трећи пин с лева у десно на том малом четворополном конектору.

Posted
1 hour ago, giZ_Mo said:

Тако како је повезано појачавач је почео да ради само када је контакт на брави дат.

Све то лепо избаци и доведи "Ремоте" са радиа на трећи пин с лева у десно на том малом четворополном конектору.

Hvala probacu tako da skinem taj konektor 4pina i vezem remote na taj 3pin,  pa ako nece i tako da radi vracam mu.

Gizmo Heaven  ?‍⚕️

Posted

Тај трећи пин ако немаш ХУ или радио повежи директно на "+" долазног напона и то на конектор лево за напајање!

Posted
9 sati ranije, zoranz said:

Ma ko zna jel ovo uopste originalan konektor,  mozda je nesto budzeno tj tako mi i deluje. Ima i ta crna zica koja je ispala iz konektora. 

Konektor je original takav, mada deluje malo cudno a ta crna zica ko zna zasto je neko tu stavio

Posted
12 hours ago, giZ_Mo said:

Тај трећи пин ако немаш ХУ или радио повежи директно на "+" долазног напона и то на конектор лево за напајање!

Probao ga nece jednostavno da upali tako da sam mu vratio.To sam nasao povoljno za 10e dok je moje sony xm 754 hm na popravci, pa sam kontao za taj novac vredi rizikovati. Na ovom mom sony su riknuli trenzistori oznake IRF540N, serviser stavio nove i ja cim sam malo pojacao ono riknulo opet pa sam mu vratio da radi ponovo. Uglavnom kaze da su problem zamenski tranzistori loseg kvaliteta jer kao drugih nema u nabavci. Pa sad, videcemo kako ce to resiti  :-D

Posted
1 minut ranije, zoranz said:

Probao ga nece jednostavno da upali tako da sam mu vratio.To sam nasao povoljno za 10e dok je moje sony xm 754 hm na popravci, pa sam kontao za taj novac vredi rizikovati. Na ovom mom sony su riknuli trenzistori oznake IRF540N, serviser stavio nove i ja cim sam malo pojacao ono riknulo opet pa sam mu vratio da radi ponovo. Uglavnom kaze da su problem zamenski tranzistori loseg kvaliteta jer kao drugih nema u nabavci. Pa sad, videcemo kako ce to resiti  :-D

Наравоученије, не купуј на бувљаку!