Jump to content


Yamaha rx v-459


Nemanjaneca

Recommended Posts

Pozdrav drugari!👋

Imam ovako, malo veci problem, imam risiver navedeno gore, kupio sam ga neispravnog pa sam mislio da je manji kvar da mogu da ga sredim, ali nije bas tako.

Kada se ukljuci, kad stisnem dugme za paljenje relej se cuje, tako 3x stisnem i posle treceg puta se ne cuje relej, izvucem iz struje i isto sve ponavlja ne pali nista na ekranu.

Na internetu sam nasao da je "kao" ova stvar problem i da treba da se zameni (Slika)

I jos jedna stvar, posle jedno 3x izvlacenja iz struje i stiskanja power nesto je puklo unutra i zasmrdelo, nadam se da je taj deo.

Servis mi trazi (14.000din za popravku posto kazu da su tranzistori otisli, lako cu to samo da se upali) nemam stvarno para za tako nesto, a ne baca mi se u smece, ocuvan je nema liniju ogrebotine. Svaki vid pomoci bi mi znacilo da ga startujem gde mogu delovi da se kupe (BG) Itd.. pomogli ste mi dosta na ovom forumu, valjda moze i ovo! 🍻

IMG_20230226_183252.jpg

Link to comment
Share on other sites

Da je taj deo pukao i zasmrdeo, videlo bi se na njemu (osim ako ovo nije slikano pre toga?).

Da li si probao da ga uključiš kad otkačiš napajanje sa ploče pojačala (tamo gde su tranzistori)?

Ako se ispostavi da ti je napajanje ipak ispravno, ima trenutno na KP-u jedna RX V-450 sa neispravnim napajanjem. Skineš šeme od oba pa ako su im ista pojačala ili napajanja, možeš od dva da kompletiraš jednog.

https://www.kupujemprodajem.com/audio/risiveri-surround/yamaha-rx-v450-rds/oglas/140100292?utm_source=kp&utm_medium=interfejs&utm_campaign=social_share&utm_content=oglas

Link to comment
Share on other sites

Hvala na odgovoru. Promenio sam kondezator, upalio restartovao na dugme i opet ugasio i kad ocu da upalim ugasi odma, e sad nesto je isto zavarnicilo i zasmrdelo, celog sam rastavio sve je ispravno nigde crnog nema spaljenog negde. Dva tranzistora su mi crkla, cekam da mi stignu i da probam da zamenim, pa da vidim dal ce hteti da radi normalno.

Link to comment
Share on other sites

2 sati ranije, Nemanjaneca said:

Dva tranzistora su mi crkla, cekam da mi stignu i da probam da zamenim,

Ovo ti je loša rabota dok ne utvrdiš zbog čega su ti tranzistori pregoreli, mora da ima neki problem koji je izazvao spaljivanje tranzistora.

Da li si nabavio servisni manual sa detaljnom šemom i na osnovu toga kreneš u ispitivanje pojedinačnih sklopova prema datim vrednostima.

Link to comment
Share on other sites

10 sati ranije, Nemanjaneca said:

Odneo 14.000 traze, reko dzaba pa da probam sa foruma da popravim.

Da, razumeo sam, nego sam mislio da ako imas nekog iskusnijeg da baci oko... ako su ti sada pregorela dva tranzistora, samom njihovom zamenom neces resiti problem, pregorece i ti novi koje budes stavio, a ocigledno je da kao sto si i sam rekao ne vidis problem gde je i da je sve u redu.

Kao sto je kolega gore napisao, nabavi servis manual i kreni u ispitivanje

Link to comment
Share on other sites

On je kupljen kao neispravan, mislio sam na reset factory da mogu da ga osposobim al nisam uspeo, posto sam tako isto uzeo denona neispravnog i restartovao ga na dugme i evo brije ne gasi se, a 2000 ga platio. Ovaj Boga pitaj kolko su i koje zvucnike kacili na Yamahu i sta joj sve nisu radili. Probacu ovu zamenu da odradim, ako ne uspem neka se javi neki majstor pa da proba on.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...