Jump to content


Pioneer VSX-921 "zaglavljen" na POWER ON


1vlada

Recommended Posts

Pozdrav svima.

Pomenuti risiver je počeo da se restartuje nakon paljenja, odradio 15ak minuta i ugasio se. Kad se isključi i uključi napojni kabel, ne reaguje na taster za paljenje, totalno je mrtav. Ako držim taster 10ak sekundi, pustim ga i zatim opet pritisnem (normalno-kratko), okine rele na napojnoj ploči, na displeju stoji POWER ON u nedogled... Čini se kao da ne butuje. Da bi se isključio, opet je potrebno držati taster 10ak sekundi. U početku sam i uspevao da ga uključim (otprilike je svaki deseti pokušaj bio uspešan), radio bi minut-dva i gasio se. Sad više ni tako neće. Na netu sam našao da bi uzrok mogao biti neki od kristala.

Da li je neko imao sličan problem ili može da mi preporuči nekog servisera koji ima iskustva sa ovim risiverima?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Problem kod AV Risivera je što sve ide preko digitalnog dela i DSP ploče. Po ovome što opisuješ problem je najverovatnije u operativnom sistemu, nešto slično brick-ovanju kod telefona... E sad, šta je uzrok, teško je reći, može da bude svašta, od filmware-a, eeproma, procesora, lošeg software update-a, do kontakta, mase, pada napona... itd, itd.

Ono što je loše, nijedan serviser neće da se bavi takvim stvarima jer im dijagnostika digitalnog dela oduzima dosta vremena, i to kasnije ne mogu da naplate. 

Ono što bih ja pokušao, pre odlaska u servis je fabrički reset...

Link to comment
Share on other sites

Hvala na odgovoru. Svestan sam problematike sa dijagnostikom i naplatom 🙂. Fabrički reset sam uradio dok sam još uspevao da ga pokrenem, ali bez rezultata. U ovom "mrtvom" stanju ne može to da se uradi kao ni da se ulazi u servisne modove. Moram da vidim gde mu je eeprom pa nije problem ni da ga skinem (imam lemilicu i duvaljku).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nisam ga otvarao (a ni pitao), ali ovako kroz poklopac koliko sam video, deluje mi da je zamenjen glavni procesor, bar je štampa na njemu nekako "nova". Osim toga još 15 elektrolita.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...