Jump to content


Staro vs novo. Pomoc u vezi stereo sistema


miskov

Recommended Posts

Pozdrav. Pocetnik sam u celoj hi-fi prici, i igrom slucaja sam se odlucio za kupovinu nekog kvalitetnijeg stereo sistema.

Naime, imao sam prilike da cujem ovo pojacalo:

https://shop.4audio.rs/shop/nad-c-388-mdc-bluos-2/

Su kombinaciji sa ovim zvucnicima:

https://shop.4audio.rs/shop/triangle-esprit-australe-ez-par/

Bio sam prilicno odusevljen kvalitetom zvuka, i odustao os prvobitne ideje da kupim neki surround risiver i sistem za filmove. 

Moje pitanje je: Da li to vredi tih para( pojacalo je na snizenju jer ciste lager, stize nova serija), u poredjenju sa onim sta bi se polovno moglo dobiti za taj novac. Razumem da je macka u dzaku kupovina polovnih uredjaja, malo sam rezervisan jer nemam iskustva pri takvoj kupovini( na sta bih trebao da obratim paznju i slicno) pa mi odatle ideja da pazarim novo.

Kritike i predlozi su dobro dosli. Hvala na citanju!

Link to comment
Share on other sites

Ni NAD, ni Triangle nisu imena koja su cenjena kao second hand kod audiofila, ukoliko bi hteo sutra nešto da izmeniš u sistemu, što ne znači da nemaju kvalitet, čak naprotiv, ali da li vrede te novce, mislim da ne. Ipak je 520.000 dinara ozbiljna cifra. Ja mislim da mnogo toga polovnog, pa čak i neki ex-demo, može da se uzme za dosta manje para, istog ili boljeg kvaliteta.

Link to comment
Share on other sites

Ne kazem da bih bio spreman da potrosim te pare, verovatno bih se zaustavio na nekih 300-350 000, tako nesto mi je i bio proracun budzeta kada je surround sistem bio u pitanju. 

Sto se tice polovne robe, da li postoji neki "proveren" prodavac tih ex-demo proizvoda ili koja je uopste prica oko kupovine polovnih uredjaja? Izbegavanje preprodavaca i robe iz uvoza i kupovina od audiofila direktno?

Pozdrav

Link to comment
Share on other sites

Što se tiče polovnih uređaja koja se kupuju od fizičkog lica garancija ne postoji, ne samo kod nas, nego nigde u EU. Najbolje bi bilo da se kupuje od prvog vlasnika, ili eventualno od proverenog prodavca. Mali oglasi, ovde na Forumu (kupovina od audiofila direktno) daju koliko-toliko neku sigurnost prilikom kupovine, pogotovo u odnosu na (pre)prodavce sa KP i sl. oglasa.

https://www.hi-files.com/forum/index.php?/forum/41-mali-oglasi/

Sa druge strane, mnoge firme kod nas (Korato, 4Audio, Vox Audio, Impulse HIFI...) bi trebalo da prodaju polovne (zamena staro za novo) ili ex-demo uređaje, povoljnije i sa nekom garancijom. Trebalo bi da je @Sonichammerjedna od njih. 

Ukoliko imaš i najmanju sumnju u kupovinu polovnih uređaja, onda ti novo sa višegodišnjom garancijom ostaje kao jedina opcija.

 

Link to comment
Share on other sites

Pregledao sam male oglase, i oglase na KP pre nego sto sam postovao oglas. Prilicno konfuzno za pocetnika :) Cak i obisao par navedenih prodavnica da vidim sta moze da se vidi/cuje na licu mesta. Slaba vajda od surround receivera, em ih nigde nema na stanju, em tesko da to moze da se isproba uzivo. Tako da sam ipak resio da odustanem od av sistema i uplivam u stereo vode ;)

Ta varijanda za ex demo uredjaje mi deluje ok, osim ako ne naleti nesto zanimljivo na malim oglasima ovde. Hvala u svakom slucaju!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...