Jump to content


Subwoofer


Aragorn88

Recommended Posts

Pozdrav forumaši. Potrebna mi je mala pomoć u vidu informacije za subwoofer. Hteo bih da u postojeću kutiju u kojoj već postoji 12 inča woofer koji je u obliku tube da na drugu stranu ubacim još jedan woofer od 12 inca potrebno je probusiti zadnji zid tube i upada po meri. E sad moje pitanje je dali praviti tzv. push and pull kombinaciju ili regularno odn. paralelno vezati znači u jednoj kutiji u obliku tube okrenuti su jedan od drugog. Cevi za bas refleks bi naknadno postavio. Hvala na odgovoru pozdrav veliki.

 

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

 

 

Link to comment
Share on other sites

Пребаци у двоканални мод и терај сваки звучник посебно.

Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока


Ok to je jasno zbog otpora interesuje me kad postavim još jedan 12 inča woofer dali ga staviti na push and pull odnosno okrenuti polaritet jer bi bili u istoj kutiji okrenuti jedan od drugog ili normalno? Dali bi dobio nešto (dublji jači bas) pošto neznam kako zvuči push and pull kombinacija a ima takvih sistema.

Sent from my M2101K6G using Tapatalk


Link to comment
Share on other sites

 Паде ми на да ће можда кутија бити мала за два 12" драјвера!
Pa 45 cm je dužine sa 40 cm precnika. Za jedan woofer Kenwood koji hocu da stavim imam kompletne TS parametre već za drugi nemam jer ništa ne piše na njemu nije orginalan od te kutije već je ubačen tako sam ga dobio. Znam samo da ima dual voice coil na sebi koji je trenutno vezan redno mereno na 4 oma predpostavljam da svaki ima po 2 oma zasebno. A ima čini se malo manji hod membrane od ovog Kenwood koji hocu da ubacum.

Sent from my M2101K6G using Tapatalk


Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hajde da neotvaram novu temu nastaviću ovde. Ubacio sam Kenwood 12 inch bas woofer u tube kutiju koju sam vec imao zamenio sam sa nepoznatim dual voice coil drajverom, nisam dobio znatnu razliku u basu jer kako sam izračunao ta tube kutija zapremine je oko 33 litre. E sad na sajtu postoje TS parametri od Kenwood drajvera koji imam i postoji cak i kutija koje zapremine treba da bude u sealed formatu i ported formatu. Medjutim kada unesem parametre koji su navedeni na njihovom sajtu odudaraju od onih koji Winisd prepoznaje, čak postoji i koliki je odziv kutije sa tim parametrima, a kad se unesu u program Winisd pokazuju nešto drugo pad frekvencije na nižem odzivu a to je manji bass, posto hoću da napravim ported box od 45 litara zapremine po njihovom sajtu nebih hteo da pogrešim pa da napravim kutiju koja će biti neupotebljiva. Kome više verovati sajtu Kenwood ili programu Winisd? Hvala na savetu pozdrav.

Sent from my M2101K6G using Tapatalk



Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...