Retro-Man Posted January 25 Report Share Posted January 25 Pozdrav od Retra iz Osijeka dugo se nismo čuli ali evo me pa za početak da vam predstavim ovaj Kenwoodov gramofon koji je došao u kolekciju bez tanjura ali sa vrhunskom ručicom EMT-929 i u opčem dobrom stanju pa se vrijedilo potruditi. Sljedilo kompletno rastavljanje i čiščenje,poliranje te potraga za matrijalom od koga če se napraviti tanjur. Trebalo je ispoštivati gabarite,težinu ali nači majstora koji če kvalitetno i od pravog matrijela napraviti konusno ležište za osoovinu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro-Man Posted January 25 Author Report Share Posted January 25 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted January 25 Report Share Posted January 25 Брутално, браво 🍻 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro-Man Posted January 25 Author Report Share Posted January 25 Hvala, dugo je trajalo ali nije mi žao još da odradim poklopac i to je to,pozgrav Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susurin Posted January 26 Report Share Posted January 26 Vidi boga ti KD-750, ne sreće se toliko često ta vrtilica. Moj je kompletan fabrički, skoro pa u mint stanju. Kod mene je negde od 1985. godine. Pre desetak godina kompletna elektronika je refrešovana jer je imao problema sa brzinom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex67 Posted January 26 Report Share Posted January 26 KD700 već dugo završava ono sto mi treba👍 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex67 Posted January 26 Report Share Posted January 26 16 sati ranije, Retro-Man said: svaka cast! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susurin Posted January 26 Report Share Posted January 26 Evo nađoh i jednu sliku od mog 750. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popara Posted January 26 Report Share Posted January 26 Prelepe sprave. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro-Man Posted January 27 Author Report Share Posted January 27 Bravo dečki bravo ja 😄 što sam izvukao iz zaborava jedanog pravog predstavnika minulih vremenaova, da ga se prisjetimo i da podjelimo iskustva sa drugim ljubiteljima uređaja iz nekih boljih vremena. Kao mladi deran patio sam za Gramafonima iz JVC QL serije ali i druge firme su imali svoje konje za trku Denon, Yamaha,Poneer,Sony.itd... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex67 Posted January 27 Report Share Posted January 27 6 sati ranije, Retro-Man said: Bravo dečki bravo ja 😄 što sam izvukao iz zaborava jedanog pravog predstavnika minulih vremenaova, da ga se prisjetimo i da podjelimo iskustva sa drugim ljubiteljima uređaja iz nekih boljih vremena. Kao mladi deran patio sam za Gramafonima iz JVC QL serije ali i druge firme su imali svoje konje za trku Denon, Yamaha,Poneer,Sony.itd... I zaboravio si najvažniju - Micro Seiki! https://www.intovinyl.com/nl/products/kenwood-kd-770-kd-770d-kd770-d-compatible-dust-cover?_pos=1&_sid=d8dfa1c9b&_ss=r ovde pogledaj za poklopac - ja sam isto uzeo za moj gramofon, rezultat možeš da vidiš na fotografiji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro-Man Posted January 28 Author Report Share Posted January 28 Alex nisam se mogao u trenu svih firmi sjetiti ali zato itd...daje mašti na volju😃.Hvala zalink. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts