Jump to content


Pomoc


bakii

Recommended Posts

Pozdrav, kupio sam jbl control one, hocu kupim Yamaha KS-SW100 SubWoofer, da li on moze direktno na risiver, kakav kabl mi treba da povezem, koji risiver bi tu isao i da li mora da bude risiver suraund posto je vufer aktivni? Jer za jbl zvucnike vidim da idu one zice (koje ne znam ni kako se strucno nazivaju).

Link to comment
Share on other sites

Ne mora da bude AV risiver, može i stereo, ali sa izlazom za subwoofer, kao recimo Onkyo TX-8030, TX-8050, Yamaha R-S300 i slični. Dolaze u obzir i stereo pojačala novije generacije koja imaju izlaz za sub, kao što je recimo Yamaha A-S300. Pojačalo i subwoofer se povezuju preko standardnog RCA (cinch) kabla (mono). Druga opcija je da kupiš aktivni subwoofer koji ima mogućnost povezivanja direktno na zvučničke terminale pojačala preko takozvane "high level" veze, što znači da može da se poveže na bilo koje stereo pojačalo preko još jednog para zvučničkih kablova.

Link to comment
Share on other sites

Ovaj prvi naveden najvise odgovara (mojoj neiskusnoj logici) samo nema daljinski uz njega... Za ostale nisam siguran, jer sam do sada saznao da mora uz jbl control one mora da bude iznad 100w po kanalu, i otpor izmedju 4-16 otpor za sam risiver. Isto mi je receno da vecina ima prilagodljivu elektricnu otpornost, sad ne znam da li to mora da pise na deklaraciji ili se podrazumeva? Vezano za zvucnike koje imam pise da treba da bude DO 100 w risiver. Pojacalo necu kupovati, vufer koji sam porucio je vec aktivni l, ima pojacalo, gajtan u struju. 

?

Link to comment
Share on other sites

Ti si se negde pogrešno informisao, čitajući specifikacije koje veze nemaju sa životom, to je gola propaganda proizvođačko- trgovačke mafije. Realnost je mnogo drugačija na žalost.

Ti zvučnici ako imaju preko 30W sinusne snage, seci me gde sam najtanji. Impedansa im je nominalno 8 oma, tako da svaki risiver ili pojačalo odgovaraju.

Možeš naravno uzeti neku jaču mašinu, ako sutra uzmeš neke veće i jače zvučnike da ne menjaš risiver,  ali budi vrlo oprezan sa ovim malcima, brzo će ispustiti dušu ako im preceniš realne mogućnosti. Realno to su zvučnici za PC, ili neki sporedni u AV sistemu.

A 100W, ko ne veruje, nek uzme ako sme u ruku aktivnu sijalicu od 100W, onu klasičnu. Može i onu od 50W, isto je uverljivo. 😁

Link to comment
Share on other sites

JBL Control 1 u kombinaciji sa Harman Kardon 3250 i JBL Control Sub 6 ili Sub 10 je bombona. Provereno.

Povezivanje vrlo jednostavno, zvucnicki kablovi od izlaza za zvucnike na risiveru do Control 1, a interkonekt sa cincevima sa preout na risiveru u sub na low level. Lako se i podesava.

Mozes uzeti i 2 ista sub-a i koristiti u mono rezimu, za svaki kanal posebno.


Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...