Jump to content


JBL TLX 30?


stiv_996

Recommended Posts

Pozdrav drugari. Naleteo sam na kombinaciju JBL TLX 7GI i pojacalo Bench KH02 5.1,covek trazi oko 100e. Da li neko ima informaciju kakvi su zvucnici u pitanju i da li vredi uzimati?Sada trenutno imam genius 4800 5.1. Rade i oni dobro ali nekako manjka srednjih i visokih,nije mi nekako pun zvuk. a ovi mi deluju korektno.E sad sigurno ovde ima dosta strucnih ljudi da mi malo priblize to.Inace veliki sam ljubitelj bass-a i volim da to onako gruva, ali opet da se dobiju i srednji i visoki.Nadam se da me razumete.

Hvala svima

Link to comment
Share on other sites

3 sati ranije, stiv_996 said:

Naleteo sam na kombinaciju JBL TLX 7GI i pojacalo Bench KH02 5.1,covek trazi oko 100e.

Ako je 100  eura za obe stvari, onda tu nešto nije kako treba, dobro proveri u kakvom stanju su zvučnici, obično stradaju visokotonci i onda ih zamenjuju sa bilo kakvim, a i to pojačalo je 5.1 - ne znam šta će ti to.

Link to comment
Share on other sites

Slao mi čovek snimke,vizuelno ne izgledaju loše.Što se tiče pojačala bitno mi da može da tera zvučnike,posle ja pojačalo na misketu kačim. E sad,ne znam da li bi na zvuku nešto dobio u odnosu na moje genius,ali opet s druge strane ima na oglasima isto genius 5.1 oni sa oznakom 6000 za slične pare,a znam da rade dobro jer ih drugar ima,meni neku veliku ulogu ne igraju 5.1 jer nemam gde zadnje zvučnike da stavim. Tako da sam u potrazi za ovako nekim 2.1 sistemom,a na ovo sam naleteo i učini mi se zanimljivo

Link to comment
Share on other sites

Iz prostog razloga jer nemam kako da rasporedim tih 5 zvucnika,nego ih naguram jedan pored drugog.Mislio sam da ova neka varijanta daje bolji zvuk.Ovde sam zatrazio savet zasnovan na konkretnim parametrima,ovih sad sto sam uzeo i onih koje bih uzeo.Ne razumem se puno oko toga,pa me zanimalo da li mogu bolji zvuk da ocekujem sa tim zvucnicima,jer mi deluju kvalitetno.A kaze covek da nisu nikad popravljani i otvarani.Mislim,kaze...Ako mu je za verovati.

Link to comment
Share on other sites

Znam da ovo prelazi tvoj budzet ali po meni vredi dodati i imaces mnogo vise i boljeg basa. 

https://novi.kupujemprodajem.com/audio/zvucnici/jbl-tlx-50-ocuvani-i-jbl-cm-62-solidnoocuvano/oglas/144699313?filterId=2122544923

https://novi.kupujemprodajem.com/audio/pojacala/sony-ta-f-419-r-2x65-w-8-oma/oglas/144766818?filterId=2122524056

Ovi jbl tlx-50 slusao sam ih bas su dobri i imaju bas jak bas sto i trazis pojacalo sam stavio lepo je ocuvano bices zadovoljan.

Link to comment
Share on other sites

Moraš da razumeš da je vrlo nezgodno davati savet za kupovinu zvučnika koji su stari 30+ godina. U suštini, velika je verovatnoća da zvuk nije isti kao što je to bio na početku, da l' zbog istrošenosti delova, da l' zbog neke neispravnosti kao što reče Zek, ili što je najgore, zbog nemara nekog od ko zna koliko promenjenih vlasnika.

Inače, zvučnik može lako da se preoptereti ili snagom pojačala ili njegovim klipingom, dovoljna je samo jedna kućna žurka. I sam si rekao da voliš da gruva 😃.

Zato je kod takvih stvari uvek najbolje poslušati na licu mesta, i doneti odluku o kupovini na osnovu zvuka koji se u tom trenutku čuje.

Link to comment
Share on other sites

Sutra cu svratiti svakako da ih cujem. Ipak ste me uputili dosta.Hvala vam od srca.A svestan sam i ja da zvucnici 30+ nisu neki izbor,ali jedino te stare stvari vredi kupiti,jer se tada pravilo da valja i traje.Ne kazem da danas nema novo da se kupi,ali i kosta :D .Sutra cu ih poslusati i doneti sud,ali na kraju kao sto je Zoks rekao,mozda dam i malko vise pa sklopim sam nesto :) .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...