somilenko Posted November 28, 2022 Report Share Posted November 28, 2022 45 minuta ranije, Gruja said: Ima da se kupi i treća ploča, EP sa singlovima pre prvog albuma. Nebitno. Naručen i Technics SL-1500c. Edit: ne razumem omalovažavanje od strane vas dvojice. Pa valjda će se kupovati još ploča u budućnosti. Samo napred, to je odličan gramofon! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Penev Posted November 28, 2022 Report Share Posted November 28, 2022 @Gruja ne mogu da se ne javim povodom tvog komentara, a prvenstveno zbog osoba koje su na ovom forumu da omalovažavaju, daju zlonamerne i sarkastične komentare... Svako dobro i neka ćerka uživa u gramofonu i pločama koje je od srca dobila. Biće ploča, biće muzike, a jadnici koji vise na forumu da bi se javili bukvalno, ali bukvalno na svaki komentar i temu, bolje da malo preispitaju čemu sve to. Sportski pozdrav! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted November 28, 2022 Report Share Posted November 28, 2022 1 sat ranije, Gruja said: ne razumem omalovažavanje od strane vas dvojice. Pa valjda će se kupovati još ploča u budućnosti. Tо није омаловажавање него констатација... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srdjan_cvetkovic Posted November 28, 2022 Report Share Posted November 28, 2022 Meni je ovde veći utisak što ćera sluša Bili Ajliš, nego što je to gramofon. Live vinil je poseban spektakl, snimak je neverovatan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gruja Posted December 16, 2022 Report Share Posted December 16, 2022 Dosta je šarenije slušanje ploča nego što se sećam... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srdjan_cvetkovic Posted December 16, 2022 Report Share Posted December 16, 2022 Mnogo je ubav taj Technics 😍 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted December 16, 2022 Report Share Posted December 16, 2022 8 minuta ranije, srdjan_cvetkovic said: Mnogo je ubav taj Technics 😍 Ма бомбона, Теча је то, мада мог'о је да стави стоп па да слика етикету! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gruja Posted December 16, 2022 Report Share Posted December 16, 2022 Bilo mi zanimljivo radijalno zamućenje. Inače gramofon je hit u kući, i kod žene i kod dece. Inače ne mare mnogo za Hi-fi. Što se tiče zvuka i ja sam zadovoljan, možda je malo "mekši" zvuk od DAC-a (M2tech Young) ali su razlike u nijansama i nije mi to ni plus ni minus, jednostavno malo drugačije.Ko bi očekivao da to što nemaš daljinski, ne možeš svaki čas da prebacuješ na drugu pesmu i što imaš limitiran izbor toga što slušaš - u stvari bude nekako oslobađajuće i na kraju se više posvetiš tom albumu koji slušaš? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondek Posted December 16, 2022 Report Share Posted December 16, 2022 Ja dobijem na poklon dupli album od ZAZ, a unutra i plava i crvena ploca. Ima i za bate i seke 😁 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted December 16, 2022 Report Share Posted December 16, 2022 19 minuta ranije, sondek said: Ima i za bate i seke 😁 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srdjan_cvetkovic Posted December 16, 2022 Report Share Posted December 16, 2022 2 sati ranije, sondek said: Ja dobijem na poklon dupli album od ZAZ, a unutra i plava i crvena ploca. Ima i za bate i seke 😁 Imam samo onaj prvi, ali mi je jedan od najdražih poklona koji sam dobio, tako da ostaje u polici dok sam živ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozy Posted February 7 Report Share Posted February 7 Pozdrav svima Da ne otvaram novu temu, pa cu ovde, pocetnik sam u ovom svetu, u principu zelim sto jednostavnije ( jer sam u stanu, dete 3 god itd ) Gramofon je Rega Planar 2 i to je to sto imam, nisam zahtjevan jer nemam bas ni adekvatne prostorne uslove za to sve, 7x8 je dnevna soba sa visokim stropom Da li mi treba pojacalo za pocetak, nisam siguran, malo sada kopam oko zvucnika i stalka za to sve, pa bi mi koji savjet dobro dosao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozy Posted February 7 Report Share Posted February 7 edit..neko jako pojacalo, i prostorija je 4x4 gdje ce biti gramofon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zek Posted February 7 Report Share Posted February 7 7 sati ranije, Ozy said: Da li mi treba pojacalo za pocetak, nisam siguran, malo sada kopam oko zvucnika i stalka za to sve Malo si konfuzan, hajde polako šta si naumio, skontao sam da imaš samo gramofon. Treba ti naravno pojačalo sa gramofonskom sekcijom u njemu i par zvučnika (podnostojećih ili na stalcima). Koliki je budžet za pojačalo i zvučnike? Koja vrsta muzike se preferira? 4 sati ranije, Ozy said: prostorija je 4x4 gdje ce biti gramofon Znači nije prostor za slušanje muzike 7x8m. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozy Posted February 8 Report Share Posted February 8 Nije jos precizirano u kojoj ce prostoriji biti,ali recimo od 15 do 18 m2, a budzet za pojacalo i zvucnike neki 600 eu ( za polovno, recimo neki Denon pma510AE bi mogao dobiti za 100tinjak eu ), a muzka hip hop, punk, HC, metal..to bi se vrtilo A bitno mi je i estetika, fan sam teskog minimalizma :), recimo da bi nesto ovako fino leglo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondek Posted February 8 Report Share Posted February 8 2 sati ranije, Ozy said: recimo da bi nesto ovako fino leglo Ne trazi dalje. Sistem balansiran i vizuelno i tonski, sa MM sekcijom koja ce ti trebati za gramofon. Mozes uz njega dodati vremenom jedan aktivni audiofilski ( Rel ) sub za kompletniji zvuk i sa vecom snagom gde to zaista i treba i uzivaj. Za toliku prostoriju je to potaman. Kupio ga je jedan od kolega kroz ciju je kucu proslo i dosta boljeg hifi-a i nahvalio ga. Remomirana firma sa dugom tradicijom i poznata po dobrom servisu i svojih uredjaja starih decenijama van garantnog roka, pritom su za razliku od mnogih drugih vrlo skromni u cenama za tako nesto ako zatreba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parton Posted February 8 Report Share Posted February 8 još da taj kombo uklopi u 600 evra... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondek Posted February 8 Report Share Posted February 8 Pa, tolika rata kredita 😁 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozy Posted February 8 Report Share Posted February 8 Otprilike Naveo sam Quad Vena kao primer, vise estetike, dizajn, drvo..to mi se uklapa u neku moju viziju, a naravno da odskace debelo od budzata, recimo Mission QX-1 MKII bi se uklopilo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondek Posted February 8 Report Share Posted February 8 Ako nisi gadljiv na polovno, ta Vena prvi model moze da se nadje i za 400 eur ...pa i ne mora da bude previse preko budzeta. Takvih Brit ampova sa MM fono sekcijom za budzet gramofonske sisteme nema bas previse. Rega brio je jos jedan od njih, nisam siguran za mali Exposure da li ima fono sekciju, samo novo to bas i nije jeftino..polovno jos nekako da se sklopi lep sistem, novo dosta tesko. Manje vise zbog budzeta, vec zbog losih fono sekcija koje se reda radi stave zbog hipsteraj trenda oko gramofona... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozy Posted February 8 Report Share Posted February 8 Taman posla gadljiv, naprotiv..polovno i ganjam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozy Posted February 9 Report Share Posted February 9 Sta mislite o ovom recimo https://artist.ba/product/mission-lx-connect-walnut/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondek Posted February 9 Report Share Posted February 9 Nema tu fono sekcije Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pollux Posted February 9 Report Share Posted February 9 Linn Classic (Music), postojala je mogucnost da se umesto tape stavi pločica sa phono (ima drkanja ali izvodljivo) . Dobio si sjajan all in one sa CD , radiom , za manje od 500 eur, jako mali footprint zvučno vise nego korektan. Mator uredjaj ali vredan pažnje.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pollux Posted February 9 Report Share Posted February 9 Ako.se malkice protegnes na nekih 650-700 može I Linn Majic Integrated prva verzija. Ne moraš da budzis phono, integrisan je ,malo muljaviji od Classica ali lakše se uparuju zvucnici.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts