Jump to content


MS high fidelity cables iskustva?


Georgekg

Recommended Posts

On 11/10/2022 at 11:25 AM, Georgekg said:

Pozdrav svima! Naleteo sam na ovaj oglas na KP   https://www.kupujemprodajem.com/audio/kablovi/rca-interkonekt-tip-2-occ-bakar-i-srebrne-niti-0-03mm2/oglas/142709618

 

Da li neko ima iskustva sa ovim kablovima? Prvenstveno me interesuju IK, ali dosli bi u obzir i zvucnicki ako vrede ulozenog novca.

Hvala!

Pozdrav, ako "kg" u imenu stoji za Kragujevac, mogu ja da ti dam na probu interkonekt ako ti je tako lakše.

Link to comment
Share on other sites

Kupio sam kablove pre svega zato što su domaće proizvodnje i nisu bili preskupi, inače nisam imao neku ideju da nešto u sistemu poboljšavam i rešavam kablovima, nego eto drago mi je bilo da kupim od nekog ko ovde to pravi.

Interkonekt nisam koristio, njega sam dobio na poklon, a nije mi bio potreban u tom trenutku i do skoro je bio kod drugara koji ga je koristio za gramofon.

Zvučnički koristim trenutno, bi-wire, vidim da ima i nekih novih modela u ponudi, ne znam da li je i ovaj koji ja imam aktuelna verzija ili je nešto menjano. Nemam nažalost sa mnogo drugih da uporedim, pre tih kablova sam imao običnu neku 4mm2 OFC žicu, možda je to bio subjektivan utisak, ali tu sam čuo poboljšanja na svim poljima u odnosu na tu običnu žicu. Probao sam onaj narandžasti kabl koji je popularan ovde na forumu. Narandžasti je delovao otvorenije, ali je u mom sistemu izrazio neku oštrinu na šta nisam mogao da se naviknem pa sam presudio u korist ovog MS zvučničkog, on je zvučao tamnije i punije, ali mi je to mnogo više ležalo.

Imao sam i strujni, tu nisam video neku razliku u odnosu na onaj najjeftiniji kabl koji uglavnom ide uz uređaje, konektori su bili obični iz elektro radnje, šuko je imao premasivan oklop, koji mi je smetao, pa taj kabl i nisam koristio, na kraju sam sa kupovine domaće proizvodnje prešao na izradu u svojoj režiji, ispleo nešto po nekim receptima sa foruma i sa neta, tako da je taj MS strujni ostao neiskorišćen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Pozdrav, ako "kg" u imenu stoji za Kragujevac, mogu ja da ti dam na probu interkonekt ako ti je tako lakše.
Hvala! Iz vise razloga nisam neko vreme pratio forum, pa sam na zalost tek sad video ponudu. Racunacu je kao da je i realizovana
IK su stigli i zadovoljan sam napretkom. Nije ne-znam-koliki ali ima poboljsanja. Zvuk je nesto otvoreniji i pre svega instrumenti su dobili na jasnoci. Pre svega mislim da jos nisam cuo njihov pun potencijal jer su zvucnicki jos nepromenjeni, a koji su kao i ti sto si rekao "najobicnija zica"
Narucio sam i zvucnincke bi wire, koje ocekujem ovih dana, pa cu onda, nadam se, moci da cujem razliku izmedju ovih IK i "obicnih" koje sam pre koristio, kao i celokupnu razliku u zvuku.
Inace, iz istog razloga sam i ja kupio i IK i zvucnicke - jer je u pitanju "nas covek", entuzijasta, koji je bas posvecen i koji je, rekao bih, zaista izucio problematiku. Uz to i vrlo prijatan i strpljiv sagovornik i audiofil. U svakom slucaju uvek radije dam svoj novac nekome odavde, ko se zaista trudi, pa makar mozda ja dobio i malo manje nego kupovinom neceg "uvoznog" Naravno, pod uslovom da ta razlika u kvalitetu nije velika.
Kad stignu i zvucnicki, javicu utiske.
Obzirom da si pomenuo i naponski kabl, ipak nemam tako sofisticiranu opremu kojoj bi neki specijalno napravljen naponski kabl doneo poboljsanje u radu, te stoga ni ne razmisljam o kupovini istog.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, nesone said:

Koji su spkrs za bi-wire?

MA Bronze 5 

Pojacalo nema bi wire ali "proizvodjac" kabla mi kaze, iz licnog iskustva, da je znacajno bolji zvuk cak i kod ovakve vrste konekcije (kad pojacalo nema bi wire, a zvucnik ima, pa se zica u samom kablu razdvoji), nego kod "obicne" konekcije u paru sa jumperima na zvucniku.

Link to comment
Share on other sites

bojan87 je ljubazno ponudio IK na probu, ali sam kasno video tu poruku, kad su mi vec stigli IK od MS. Kako je napisao, ima i strujni istog proizvodjaca koji ne koristi. Ako ga nije "udao" zamolicu ga za probu kad mi stignu zvucnicki. Trenutno, bez iole kavalitetnih zvucnickih, mislim da nema svrhe. Naravno, sacekacu malo dok se usi naviknu na nov zvuk. Ne bi bilo dobro zameniti vise kablova odjednom ili u nekom vrlo kratkom roku, posto onda nisi siguran koja zica je sta donela ili odnela.

Poslusacu vase predloge, pa cu videti da li se isplati investicija i u tu zicu ili ne. Hvala u svakom slucaju.

Link to comment
Share on other sites

Naravno. I jedne i druge sam narucio bez prethodnog slusanja iako covek nudi 7 dana na probu. Ne kostaju 100 dukata, pa da se hvatam za glavu ako se i desi da "to nije to" A, vec sada mi se cini da sam na dobrom putu da budem zadovoljan onim sto sam dobio za ulozen novac.

Naravno da ima zice i na oglasima i u prodavnicama, ali za sada ovi kablovi imaju odlican odnos cene i kvaliteta, sto se retko moze u prodavnici naci. Tamo za kvalitet obicno moras papreno da platis.

Trial and error su vazda donosili napredak 😁

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Koncano je sve "leglo" i posle nesto vise od tri nedelje slusanja zaista mogu reci da sam zadovoljan. Zvuk se znacajno otvorio, razdelio izvodjace u prostoru i dobio jasnocu. Ostaje jos da vidim da li i koliko cu dobiti zamenom strujnog kabla.

Za ulozeni novac mislim da je investicija i vise nego isplativa. 1 m IK plus 2x3m biwire zvucnickih za nesto malo preko 90€ sa postarinom. Posebno mi se svidela predusretljivost, komunikativnost i posvecenost g-dina Miroslava. Zaista prijatan covek.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...