Jump to content


Šta da kupim, koji DAC, pitam za druga?


perodeformero

Recommended Posts

E50 radi sa dobrim napajanjem odlicno. Naravno i sa dobrim USB kablom. U skladu sa njegovom cenom postaviti napajanje i kablove,  ko koliko moze, sebi da priusti. 

E50 ce raditi savrseno.

11 sati ranije, sondek said:

Bilo bi zgodno okupiti par audiofila sa par dac(ova) slicne cene na istom mestu pa napraviti clash. I na osnovu direktne uporedbe napisati koju. Vec smo to nekad radili. Od drugog piskaranja slaba vajda... svakom je svoj izbor dobar i za preporuku. Uporedivsi na istom mestu sa istim ostatkom sistema moze se doci do boljih zakljucaka, pa makar i da stavovi nisu isti cuce se  neke razlike i nekom eto dobro dodje taj izvestaj.

Mojih 2c. 

Potpuno se slazem.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

11 minuta ranije, Kibo said:

E pa super,izgleda da te malo skuplje stvari idu brze,ja sam narucivao slusalice i neke satove i stigli su isto za 10 dana. Onada da brzo ozdravis i javis se sa utiscima,cajevi,inhalator i Defrinol ;) (imam ceste probleme sa sinusima )

Kako sam razumeo narucio si DAC preko Aliexpresa regularno? Da li si platio carinu i pdv?

Ja sam se plašio da pošiljka neće stići pre kraja januara, mislim da sam još uvek šokiran brzinom dostave.

Defrinol, pa još forte, meni ništa ne radi, kao da pijem bombonice.

Naručeno je preko eBay, uz standardnu besplatnu isporuku, uz očekivani termin između 20. decembra i 10. januara. Kad ono, DHL na vrata, pomenuti trošak, carina+pdv+shiping-0 din.:ph34r:

Link to comment
Share on other sites

15 minuta ranije, nesone said:

E50 radi sa dobrim napajanjem odlicno. Naravno i sa dobrim USB kablom. U skladu sa njegovom cenom postaviti napajanje i kablove,  ko koliko moze, sebi da priusti. 

E50 ce raditi savrseno.

Definiši dobro napajanje za E50, ne mislim na linearna, već na skromnije varijante, tipa konkurenta Ifi ipower. Mislim na konkretne modele, poželjno nabavljive kod nas.

Link to comment
Share on other sites

E50 po meni nije toliko zahtevan po pitanju napajanja za razliku od E30, koji sa napajanjem iz računara, laptopa, punjača mobilnog baš radi loše i na granici je slušljivog. Od napajanja sam probao S Booster, Aqvox, Xiaomi power bank i iFi power. Prva dva su linearna i za moje uši zvuče odlično ali  kao da bas malo kasni i to mi na duže smeta. Aqvox je sa E30 zvučno bio par i prodao sam ih zajedno, iFi je trenutno par sa E50 , dobar su tandem, verovatno da se može iscediti još nešto više  ali me trenutno ništa ne vuče dalje.

Pre par meseci sam u gostima imao Chord Qutest (na tri nedelje) i kod mene u sistemu je bio neverovatno loš sa originalnim napajanjem, bez basa, tanki srednji, visoki oštri, bez mikro i makro dinamike, ravan i dosadan zvuk. Do kraja  gostovanja je slušan  sa iFi power-om i to je već bila druga priča, jedan vrlo ozbiljan zvuk, mogu samo da pretpostavim koje su stvarne mogućnosti Qutest-a uz neko adekvatno napajanje. Ni sa ove vremenske distance ne shvatam da jedna High End firma, kao što je Chord dozvoli sebi da uz odličan DAC isporučuje  napajanje na nivou punjača za mobilne telefone.     Da  imam Qutest verovatno bi probao iFi Elite, za E50 nisam siguran da bi eventualni dobitak opravdao razliku u ceni.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, perodeformero said:

Glupo pitanje za tebe a i ostale poznavaoce, pretpostavljam da nema veze što je Ifi iPower 5v/2,5A, a ulaz na E50 5v/1A?:unsure:

Исто као код мотора који има 70Кс и уз брдо мораш пар пута да промениш брзину док мотор од 150+ Кс без проблема тера узбрдо. Базирај се на добро шант напајање као на пример "Кубота" или нешто са LT1083CP, нећеш погрешити!  🍻

Link to comment
Share on other sites

Kad naim stavi 10 regulisanih napajanja u jednom uredjaju nista, pljuckanje. Sad ispade jedno od 5v nauka. 

Uredjaj je dobar koliko mu je dobro napajanje, a ne koliko mu neka napajacka zica izmeni zvuk. Nija ta zica dobra nego je taj uredjaj krs. 

Da se razumemo, nije nikakvo naim sektasenje, mnoge firme obracaju paznju i prave cestita napajanja. 

Popraviti zvuk budzet uredjaja napajanjem je sasvim Ok i pozdravljam, ali vec malo bolji treba da ima to dobro reseno u dizajnu uredjaja. Narocito sto ne kosta bubreg.

Link to comment
Share on other sites

Zato NAIM proizvede uređaj preko 5k jura i u njega stavi krš napajanje, za koje ti nudi upgrade kršteno napajanje za preko 5k eura i nekakav SF kabl, da bi uopšte čuo šta taj uređaj zapravo može. Pa je i onda upitno kako bi se takav kombo poredio sa uređajem inicijalno koštajućim preko 10k jura.

Baš su dražesni. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Hvala svima na odgovorima, sve je jasno, ali...

pitanje u vezi s napajanjem je proisteklo iz činjenice da se uz E50 ne dobija NIKAKAV ispravljač, i da će prosečnog konzumenta zadovoljiti i bolji USB punjač za mobilni, ali ne i mene. Kao što rekoh u prvim postovima, znam ja vrlo dobro kako i koliko dobro rade linearna napajanja, ali hoću proverenog isporučioca struje SAD, neću da čekam pravljenje ili naručivanje istog bar mesec dana. Osim toga ne bih za sada da ulažem u linearno napajanje kad očigledno uslovno rečeno slabije Ifi Ipower radi više nego dobar posao, ja bih rekao sasvim dovoljan, jer ovo nije DAC od 2000 eur, niti može da zvuči ni kao dvostruko jeftinije. A ni uši više nisu kao što su bile.:(

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...