Zoks77 Posted October 30, 2022 Report Share Posted October 30, 2022 Pozdrav zanima me kako mogu da u stanu poboljam radio signal na tjuneru, nazalost nemam mogucnoti da izbacim antenu napolju pa mi treba neko resenje kako u stanu da poboljam signal? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nixie Posted October 31, 2022 Report Share Posted October 31, 2022 Sobna antena sa pojačalom, mada to je daleko od savršenstva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petarjovic Posted October 31, 2022 Report Share Posted October 31, 2022 Kupi strimer i imaćeš tonu internet radio stanica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zek Posted October 31, 2022 Report Share Posted October 31, 2022 Ne mora ništa da kupuje - na računaru instalira myTuner radio ili TuneIn i ima koliko želi radio stanica...ili na netu ima kvalitetnih stanica (FLAC format) kao što je Radio Paradise i mnogi drugi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nesone Posted October 31, 2022 Report Share Posted October 31, 2022 Tako je. 3 sati ranije, petarjovic said: Kupi strimer i imaćeš tonu internet radio stanica. Inace ima ljudi, koji vole da cuju i maternji jezik, izmedju pesama. Nprm. vesti, prognozu itd. Pre 30 i vise godina, slusao sam preko SAT receivera, i tanjira od 120 cm, mnoge odlicne radio stanice. Perfektan prijem. Ko sta voli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petarjovic Posted October 31, 2022 Report Share Posted October 31, 2022 37 minuta ranije, nesone said: Inace ima ljudi, koji vole da cuju i maternji jezik, izmedju pesama. Nprm. vesti, prognozu itd. Ne razumem šta hoćeš da kažeš, da nema domaćih internet radio stanica na maternjem jeziku sa vestima, prognozom itd!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_pan Posted October 31, 2022 Report Share Posted October 31, 2022 Nazalost, svako mesto, pozicija je prica za sebe. tako da bez eksperimentisanje nista. Moj savet ako imas radio amatera u tvoje mesto, uvek mogu da pomognu,i uvek imaju nekog "guru-a" sa iskustvom za poboljsanje bilo kakve antene i sto je najvaznije,svi su super, uvek su spremni da pomognu, to im je u krvi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted October 31, 2022 Report Share Posted October 31, 2022 15 sati ranije, Zoks77 said: Pozdrav zanima me kako mogu da u stanu poboljam radio signal na tjuneru, nazalost nemam mogucnoti da izbacim antenu napolju pa mi treba neko resenje kako u stanu da poboljam signal? За почетак нађи 1,5мм/2 бар метар дужине пун пресек проводник и пробај, да не бацаш паре..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoks77 Posted October 31, 2022 Author Report Share Posted October 31, 2022 5 sati ranije, petarjovic said: Kupi strimer i imaćeš tonu internet radio stanica. Mnogo dugo sam jurio da nadjem ovakav tjuner jer ih volim, a i odličan zvuk ima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nixie Posted October 31, 2022 Report Share Posted October 31, 2022 Ne znam vredi li ovo čemu. Meni radi nekako ova jeftinija na poslu sa Ei Tesla tunerom, samo neke stanice slabo fata. Treći sprat, okolo malo blokova malo armiranog betona, što joj sigurno ne pomaže. Na Tuneru je ženski konektor 75oma, tako da ova jeftinija pasuje, a ona skuplja ima adapter M/Ž koliko vidim. http://www.kelco.rs/katalog/komponente.php?IDgroupweb=7720 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoks77 Posted October 31, 2022 Author Report Share Posted October 31, 2022 Ne vredi moracu na kraju da kupim ovo https://www.avmarket.rs/iskra-fm-10f-spoljna-fm-antena.html Kako da montiram ovu antenu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zek Posted October 31, 2022 Report Share Posted October 31, 2022 9 minuta ranije, Zoks77 said: Kako da montiram ovu antenu ? Pa na motku, cevku, jarbol, šta ti je pri ruci ...(kao na slici). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoks77 Posted October 31, 2022 Author Report Share Posted October 31, 2022 To mi je jasno nego ovaj moj tjuner nema RF konektor, verovatno cu morati da uzmem zicu do terase na antenu a druge dve da povezem na tjuner. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zek Posted October 31, 2022 Report Share Posted October 31, 2022 Koaksijalni antenski kabl od antene do tjunera, na tjuneru povezuješ konetor 75oma na centralni vod u koaksu a širm koaksa pričvrstiš sa onom iznad žabicom, pri tome pazi da ti se ”brkovi” od širma ne dotaknu sa centralnim vodom. U kućištu antene bi trebalo da postoji asimetrični član za povezivanje na koaksijalni antenski kabl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted October 31, 2022 Report Share Posted October 31, 2022 2 sati ranije, Zoks77 said: To mi je jasno nego ovaj moj tjuner nema RF konektor Зато Ја написах да за пробу узмеш обичан изоловани проводник пуног пресека! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nesone Posted November 1, 2022 Report Share Posted November 1, 2022 23 sati ranije, petarjovic said: Ne razumem šta hoćeš da kažeš, da nema domaćih internet radio stanica na maternjem jeziku sa vestima, prognozom itd!? Naravno da ima. A za njih da kupi strimer? I sta dobije? Kvalitet sa strimerom? Radio stanice, koje pustaju MP3. U Srbiji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gvlada Posted November 1, 2022 Report Share Posted November 1, 2022 Добије добар сигнал и чист звук. Код мене у згради нема ни тв ни радио сигнала из етра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nesone Posted November 1, 2022 Report Share Posted November 1, 2022 Kad ti je zgrada beton sve. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nesone Posted November 1, 2022 Report Share Posted November 1, 2022 Bez dobrog tunera i spoljne antene, nema nista. Kakvi strimeri za to. Preko SLO jedrilice od UKT antene, koju sam skinuo pre 2 godine i dao drugaru, sa krova kuce slusao sam radio ZG bez problema u punom opsegu. Na krovu je bila 35 godina. Ni da mrdne, na vrsackoj kosavi. Secam se da je i drug damic isto imao odlican prijem u BGD za radio Zagreb. I istu antenu, koju verujem i sada koristi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted November 1, 2022 Report Share Posted November 1, 2022 47 minuta ranije, nesone said: slusao sam radio ZG bez problema drug damic isto imao odlican prijem u BGD za radio Zagreb Е нашли сте шта да слушате 👿 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shon3i Posted November 2, 2022 Report Share Posted November 2, 2022 A jel moze neko da objasni cemu sluzi ova cevka na tjunerima ? I da li je to neki vid antene ? I da li se to moze pomerati ? Hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
nesone Posted November 2, 2022 Report Share Posted November 2, 2022 20 sati ranije, giZ_Mo said: Е нашли сте шта да слушате 👿 Testirao sam domet sa vrsackog brega do Sljemena. Sasvim je bio dobar nocni program. Dok je bila SFRJ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted November 2, 2022 Report Share Posted November 2, 2022 Е док је била, хвала богу 🙏 нема је више 🇷🇸 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mingus,Mingus Posted November 2, 2022 Report Share Posted November 2, 2022 46 minuta ranije, shon3i said: A jel moze neko da objasni cemu sluzi ova cevka na tjunerima ? I da li je to neki vid antene ? I da li se to moze pomerati ? Hvala To je za AM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shon3i Posted November 2, 2022 Report Share Posted November 2, 2022 33 minuta ranije, Mingus,Mingus said: To je za AM. Hvala. Da li je ona fiksirana, ili se moze podesavati polozaj nekako ? Plasim se da je ne polomim A inace jel ima kod nas AM stanica ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now