zflazar Posted June 4, 2024 Report Posted June 4, 2024 2 sati ranije, sivuk said: A kažu da icepower 1200 as2 svira lepo sa lampama. Imam A Invajdera ali ne bih nov preamp za 1500e iako verujem da vredi. To "što kažu" je ovako veoma uopšteno. Probaj dobiti neku konkretniju informaciju od onih koji to tvrde, tipa koje predpojačalo koriste sa IcePower-om. Još bolje ako imaš priliku da ga poslušaš. Sve ostale neproverene opcije su mačka u džaku. Quote
sivuk Posted June 4, 2024 Report Posted June 4, 2024 Teško je uvek i sve proveriti ali evo ako neko ima iskustva sa IcePower-om neka predloži alternativu za preamp. Što se tiče ovog kineza Xlr mi treba, daljinac obavezno. Krš lampe bih zamenio, a možda i još nešto ako bi imalo smisla, zato pitam da nije neko đubre Šolaju sam kontaktirao dok je čovek bio na sajmu u Minhenu, da pozvaću ga ali mislim da je sve to kod njega bilo bez daljinca... Quote
sweeT_Tooth Posted June 4, 2024 Report Posted June 4, 2024 Što se tiče ovog kineza Xlr mi treba, daljinac obavezno. Krš lampe bih zamenio, a možda i još nešto 100% си у праву а тај жути има штофа за дотеривање, не заваравај се за те паре нико, ама баш нико у неће направити такав уређај.Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока Quote
sondek Posted June 4, 2024 Report Posted June 4, 2024 Za taj novac ovde ni delovi ne mogu da se kupe. Koliko te samo takvo ili sl. kućište ovde kosta, a gde je ostatak delova. Meni taj oglas deluje kao too good to be True, ali kina je to pa je sve moguće. Quote
zflazar Posted June 4, 2024 Report Posted June 4, 2024 Bože kako vi ovde galantno raspolažete sa tuđih 200-300€. Ni videli ni čuli predpojačalo, na sajtu ni reči o pojačanju istog, izlaznom naponu bilo čemu (ispravite me slobodno ako grešim). Podaci jedino o ulaznoj (100k) i izlaznoj (600R) impedansi, pri tom nije navedeno da li se to odnosi na balansirani ili nebalansirani ulaz/izlaz. Da ne pričam o tome da je predpojačalo verovatno kvazi balansirano sa opampom, no ne bi ja da s(l)udim. Ljudska pohlepa i verovanje u čuda u ovom hobiju su retko dobar saveznik. Što jes' jes' unutra ima gomila elektronike, ima i željeni daljinski upravljač ali i nepoznanica kako će se sprava uklopiti u koncept sistema. Ponavljam: probaj ugostiti neki preamp u svom sistemu ili otići poslušati neki sistem koji je kombinacija cevni preamp - IcePower pre nego što kupiš ovu lepotinju koju će ti posle svaki serviser u otadžbini tjunirati. Oprosti molim te na preoštrom pristupu i zaista ti želim puno sreće bez obzira šta budeš odlučio. Quote
sondek Posted June 5, 2024 Report Posted June 5, 2024 Samo da razjasnim, moj post je samo nastavak na par postova napred da se ovde ne moze sklopiti preamp u takvom kućistu u tom budžetu. Svakako ne da je dobar/loš izbor. Quote
zflazar Posted June 5, 2024 Report Posted June 5, 2024 3 sati ranije, sondek said: Samo da razjasnim, moj post je samo nastavak na par postova napred da se ovde ne moze sklopiti preamp u takvom kućistu u tom budžetu. Svakako ne da je dobar/loš izbor. Tu se apsolutno slažemo. Quote
vdzele Posted June 5, 2024 Report Posted June 5, 2024 9 sati ranije, giZ_Mo said: 100% си у праву а тај жути има штофа за дотеривање, не заваравај се за те паре нико, ама баш нико у неће направити такав уређај. Verovatno tačno. Mada treba se i zapitati ko i kad je neko ovde pisao o doterivanju uredjaja sa nekim potencijalom. Quote
sweeT_Tooth Posted June 5, 2024 Report Posted June 5, 2024 26 minuta ranije, vdzele said: Mada treba se i zapitati ko i kad je neko ovde pisao o doterivanju uredjaja sa nekim potencijalom. Право време да неко буде први! Quote
somilenko Posted June 5, 2024 Report Posted June 5, 2024 ICE Power dobro svira sa dobrim lampaškim preampom, koliko god to kinesko čudo delovalo zanimljivo, taj preamp košta manje nego svi ti delovi u njemu zajedno, ko zna šta je ugrađeno u njega i kakvog je to kvaliteta. Ja sam imao prilike da ICEPower probam sa Audio Research LS 15 i sviralo je stvarno odlično, @Aibo je probao ICEPower sa EAR preampom, ne znam koja tačno oznaka, pa može i on ovde podeliti utiske... Na jedno bih ti samo skrenuo pažnju, lampe su generalno poznate po nepouzdanosti i zna se desiti da pucketaju, prduckaju i sl (lično nisam imao takvih iskustava ali ima ko ih je imao), a ti uređaj upitnog kvaliteta i opšte ispravnosti, koji potencijalno može da prducka, pucketa priključuješ na ulaz ampa koji sa druge strane (prema zvučnicima) može da izbaci i do 1200 W po kanalu... Nisu lampe kao lampe imperativ, ima dobrih a ima i loših lampaških uređaja, isto kao što ima dobrih i loših SS uređaja... Bolje sakupljaj novac i vrebaj neki AI polovan preamp ili možda nešto od PASS-ovih klonova naših DIY-era ili bilo šta sa JFet tranzistorima a može i sa laNpama a da je dobro urađeno. Ne mora biti balansirani, možeš napraviti i kabel RCA na jednom, XLR na drugom i to sam probao i radi dobro. Koja je trenutno konfiguracija sistema, izvor, preamp... Quote
sweeT_Tooth Posted June 5, 2024 Report Posted June 5, 2024 На Аудио Карми су позитивна мишљења не превише ал' довољно о том преампу за 200+€ и ако трулим капиталистима ваља ваљда ће и нама да ваља.....Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока Quote
aaa zmaju! Posted June 5, 2024 Report Posted June 5, 2024 Za ovaj daju više podataka, možda je s te strane bolja opcija: https://www.aliexpress.com/item/1005003668969994.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.681a180256vlDC (da se ogradim samo sam predložio kao opciju, ništa nisam detaljno pogledao, ni video u prilogu, ne znam o čemu se zapravo radi i zašto košta kikiriki) Quote
perodeformero Posted June 5, 2024 Report Posted June 5, 2024 Dobra stvar je što postoji opcija kupovine bez lampi, pa u NJ staviš koje ti odgovaraju ili ih već imaš. A piše i HiAnd.? Quote
sweeT_Tooth Posted June 5, 2024 Report Posted June 5, 2024 1 sat ranije, aaa zmaju! said: Za ovaj daju više podataka, možda je s te strane bolja opcija: https://www.aliexpress.com/item/1005003668969994.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.681a180256vlDC Изгледа да је то све иста школа и верујем да вреде за све паре! Quote
sweeT_Tooth Posted June 5, 2024 Report Posted June 5, 2024 7 minuta ranije, perodeformero said: A piše i HiAnd.? Е онда тај ал' са светле боје предњом плочом ? Quote
sivuk Posted June 5, 2024 Report Posted June 5, 2024 Trenutni sistem osim AI 1200as2 tu su smsl su10 koji svira na variabilnom kao preamp i dynaudio focus 160. Zvuk nije ni tako loš ali je u odnosu na Hegel h80 (koji još uvek nisam uspeo da prodam) pomalo suv, nekako skraćenih tonova. I bez obzira što je u ostalim segmentima AI bolji, nedostaje mi (ne puno, malo) te nekakve Hegelove toplote i mesnatosti koju sam mislio da lampe možda mogu da donesu, a o njima blage veze nemam pa eto pitam... Elem, jako korisna razmišljanja hvala svima znao sam da je ovo bolji forum od onog drugog ? Quote
sweeT_Tooth Posted June 5, 2024 Report Posted June 5, 2024 Elem, jako korisna razmišljanja hvala svima znao sam da je ovo bolji forum od onog drugog Ког другог?Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока Quote
sivuk Posted June 5, 2024 Report Posted June 5, 2024 2 minuta ranije, giZ_Mo said: Ког другог? 'Uradi sam' je drugi forum dosado? Quote
sweeT_Tooth Posted June 5, 2024 Report Posted June 5, 2024 2 minuta ranije, sivuk said: 'Uradi sam' je drugi forum dosado? То није форум, то је секта, ово је прави форум као што можеш да видиш! ? ПС. Ја сам у твојим годинама био........ Quote
Nixie Posted June 5, 2024 Report Posted June 5, 2024 2 sati ranije, aaa zmaju! said: Za ovaj daju više podataka, možda je s te strane bolja opcija: Loše se provelo na testu. Za razliku od onog prethodnog koje je imalo "veštačke" balansirane ulaze napravljene sa opampima (vidi se na slikama, može i sa signalnim trafoima ai to je dosta skuplja opcija za kvalitetne trafoe) a sve ostalo je očigledno single ended, ovo je izgleda full balansirano od početka do kraja. Naravno u to ne mogu biti 100% siguran zbog jednog sitnog detalja. Sumnju pobuđuje motorizovani stereo potenciometar koji bi za full balansiranu opciju trebalo da bude četvorostruki, ili da budu dva dvostruka u igri, po jedan za svaki kanal. Moguće je da nisam dobro video, ali liči da je dvostruki samo. To na kraju nije ni bitno, test je loše prošao u boljem sistemu. Naravno moguće je pogoniti balansirano pojačalo i sa SE pretpojačalom, upotrebom adeptera ili adapter kabla, ali gubi se pola pojačanja izlaznog stepena na taj način, a verovatno postoje i neke druge posledice po zvuk. Pravo balansirano lampaško pretpojačalo je skupa stvar, mnogo je to lakše izvesti sa tranzistorima ili operacionim pojačavačima. Quote
sweeT_Tooth Posted June 5, 2024 Report Posted June 5, 2024 6 minuta ranije, Nixie said: Sumnju pobuđuje motorizovani stereo potenciometar koji bi za full balansiranu opciju trebalo da bude četvorostruki И јесте четвороструки, лепо се на слици види! Quote
Nixie Posted June 5, 2024 Report Posted June 5, 2024 Ne vidi baba sinko. ? Ja vidim stereo pot. Ali rekoh nije bitno, ne svira dobro. Quote
Nixie Posted June 5, 2024 Report Posted June 5, 2024 Onda je stvarno balansirano od početka do kraja. Ali opet, bez obzira na to, onaj kaže da ne zvuči dobro. To je ovaj https://www.ebay.com/itm/265535085432 Quote
sweeT_Tooth Posted June 5, 2024 Report Posted June 5, 2024 Just now, Nixie said: onaj kaže da ne zvuči dobro. Ma нема он појма! Quote
Recommended Posts