Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 sati ranije, sivuk said:

A kažu da icepower 1200 as2 svira lepo sa lampama. 

Imam A Invajdera ali ne bih nov preamp za 1500e iako verujem da vredi. 

To "što kažu" je ovako veoma uopšteno. Probaj dobiti neku konkretniju informaciju od onih koji to tvrde, tipa koje predpojačalo koriste sa IcePower-om. Još bolje ako imaš priliku da ga poslušaš.

Sve ostale neproverene opcije su mačka u džaku.

• Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Teško je uvek i sve proveriti ali evo ako neko ima iskustva sa IcePower-om neka predloži alternativu za preamp.

Što se tiče ovog kineza Xlr mi treba, daljinac obavezno. Krš lampe bih zamenio, a možda i još nešto ako bi imalo smisla, zato pitam da nije neko đubre

Šolaju sam kontaktirao dok je čovek bio na sajmu u Minhenu, da pozvaću ga ali mislim da je sve to kod njega bilo bez daljinca... 

Posted

Što se tiče ovog kineza Xlr mi treba, daljinac obavezno. Krš lampe bih zamenio, a možda i još nešto

100% си у праву а тај жути има штофа за дотеривање, не заваравај се за те паре нико, ама баш нико у неће направити такав уређај.

Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока

Posted

Za taj novac ovde ni delovi ne mogu da se kupe. Koliko te samo takvo ili sl. kućište ovde kosta, a gde je ostatak delova. Meni taj oglas deluje kao too good to be True, ali kina je to pa je sve moguće. 

Posted

Bože kako vi ovde galantno raspolažete sa tuđih 200-300€.

Ni videli ni čuli predpojačalo, na sajtu ni reči o pojačanju istog, izlaznom naponu bilo čemu (ispravite me slobodno ako grešim).

Podaci jedino o ulaznoj (100k) i izlaznoj (600R) impedansi, pri tom nije navedeno da li se to odnosi na balansirani ili nebalansirani ulaz/izlaz.

Da ne pričam o tome da je predpojačalo verovatno kvazi balansirano sa opampom, no ne bi ja da s(l)udim.

Ljudska pohlepa i verovanje u čuda u ovom hobiju su retko dobar saveznik.

Što jes' jes' unutra ima gomila elektronike, ima i željeni daljinski upravljač ali i nepoznanica kako će se sprava uklopiti u koncept sistema.

Ponavljam: probaj ugostiti neki preamp u svom sistemu ili otići poslušati neki sistem koji je kombinacija cevni preamp - IcePower pre nego što kupiš ovu lepotinju koju će ti posle svaki serviser u otadžbini tjunirati.

Oprosti molim te na preoštrom pristupu i zaista ti želim puno sreće bez obzira šta budeš odlučio.

Posted

Samo da razjasnim, moj post je samo nastavak na par postova napred da se ovde ne moze sklopiti preamp u takvom kućistu u tom budžetu. Svakako ne da je dobar/loš izbor. 

Posted
3 sati ranije, sondek said:

Samo da razjasnim, moj post je samo nastavak na par postova napred da se ovde ne moze sklopiti preamp u takvom kućistu u tom budžetu. Svakako ne da je dobar/loš izbor. 

Tu se apsolutno slažemo.

Posted
9 sati ranije, giZ_Mo said:

100% си у праву а тај жути има штофа за дотеривање, не заваравај се за те паре нико, ама баш нико у emoji1212.png неће направити такав уређај.

Verovatno tačno. Mada treba se i zapitati ko i kad je neko ovde pisao o doterivanju uredjaja sa nekim potencijalom.

Posted
26 minuta ranije, vdzele said:

Mada treba se i zapitati ko i kad je neko ovde pisao o doterivanju uredjaja sa nekim potencijalom.

Право време да неко буде први!

Posted

ICE Power dobro svira sa dobrim lampaškim preampom, koliko god to kinesko čudo delovalo zanimljivo, taj preamp košta manje nego svi ti delovi u njemu zajedno, ko zna šta je ugrađeno u njega i kakvog je to kvaliteta.

Ja sam imao prilike da ICEPower probam sa Audio Research LS 15 i sviralo je stvarno odlično, @Aibo je probao ICEPower sa EAR preampom, ne znam koja tačno oznaka, pa može i on ovde podeliti utiske...

Na jedno bih ti samo skrenuo pažnju, lampe su generalno poznate po nepouzdanosti i zna se desiti da pucketaju, prduckaju i sl (lično nisam imao takvih iskustava ali ima ko ih je imao), a ti uređaj upitnog kvaliteta i opšte ispravnosti, koji potencijalno može da prducka, pucketa priključuješ na ulaz ampa koji sa druge strane (prema zvučnicima) može da izbaci i do 1200 W po kanalu...

Nisu lampe kao lampe imperativ, ima dobrih a ima i loših lampaških uređaja, isto kao što ima dobrih i loših SS uređaja... Bolje sakupljaj novac i vrebaj neki AI polovan preamp ili možda nešto od PASS-ovih klonova naših DIY-era ili bilo šta sa JFet tranzistorima a može i sa laNpama a da je dobro urađeno. Ne mora biti balansirani, možeš napraviti i kabel RCA na jednom, XLR na drugom i to sam probao i radi dobro.

Koja je trenutno konfiguracija sistema, izvor, preamp...

Posted

На Аудио Карми су позитивна мишљења не превише ал' довољно о том преампу за 200+€ и ако трулим капиталистима ваља ваљда ће и нама да ваља.....

Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока

Posted

Trenutni sistem osim AI 1200as2 tu su smsl su10 koji svira na variabilnom kao preamp i dynaudio focus 160. 

Zvuk nije ni tako loš ali je u odnosu na Hegel h80 (koji još uvek nisam uspeo da prodam) pomalo suv, nekako skraćenih tonova. I bez obzira što je u ostalim segmentima AI bolji, nedostaje mi (ne puno, malo) te nekakve Hegelove toplote i mesnatosti koju sam mislio da lampe možda mogu da donesu, a o njima blage veze nemam pa eto pitam... 

Elem, jako korisna razmišljanja hvala svima znao sam da je ovo bolji forum od onog drugog ?

Posted
2 minuta ranije, sivuk said:

'Uradi sam' je drugi forum dosado?

То није форум, то је секта, ово је прави форум као што можеш да видиш! ?

ПС. Ја сам у твојим годинама био........

Posted
2 sati ranije, aaa zmaju! said:

Za ovaj daju više podataka, možda je s te strane bolja opcija:

Loše se provelo na testu. Za razliku od onog prethodnog koje je imalo "veštačke" balansirane ulaze napravljene sa opampima (vidi se na slikama, može i sa signalnim trafoima ai to je dosta skuplja opcija za kvalitetne trafoe) a sve ostalo je očigledno single ended, ovo je izgleda full balansirano od početka do kraja. Naravno u to ne mogu biti 100% siguran zbog jednog sitnog detalja. Sumnju pobuđuje motorizovani stereo potenciometar koji bi za full balansiranu opciju trebalo da bude četvorostruki, ili da budu dva dvostruka u igri, po jedan za svaki kanal. Moguće je da nisam dobro video, ali liči da je dvostruki samo. To na kraju nije ni bitno, test je loše prošao u boljem sistemu.

Naravno moguće je pogoniti balansirano pojačalo i sa SE pretpojačalom, upotrebom adeptera ili adapter kabla, ali gubi se pola pojačanja izlaznog stepena na taj način, a verovatno postoje i neke druge posledice po zvuk. Pravo balansirano lampaško pretpojačalo je skupa stvar, mnogo je to lakše izvesti sa tranzistorima ili operacionim pojačavačima.

Posted
6 minuta ranije, Nixie said:

Sumnju pobuđuje motorizovani stereo potenciometar koji bi za full balansiranu opciju trebalo da bude četvorostruki

И јесте четвороструки, лепо се на слици види!