Jump to content


Kupovina zvucnika do 450 evra


Zoks77

Recommended Posts

Ako imas mesta za velike zvucnike, ja bih ti savetovao da kupis ono sto sam i ja - Quadral Montan MK3. Ja sam platio moje 500e.
Nosio sam ih na pregled kod jednog naseg poznatog servisera i konstruktora zvucnika, i koliko sam ga razumeo, delovi u skretnici su vrlo kvalitetni i nisu bili za menjanje. Ne znam da li to ima logike za elektrolite, ali eto. Mozes eventualno da ugradis spajkove.
Uglavnom, ja sam se odusevio kada sam ih doneo kod kuce. Zamenili su podne Wharfedale 9.5 koji su novi kostali 450e. Neverovatno koliko je bolji zvuk za iste pare sa quadralom.
Kod mene sviraju sa preamp hca 8500mk2 i hitachi hma 8500mk2 power ampom, kontam da nisu preterano osetljivi i da im treba malo vise snage. Ali, primetio sam da sa quadralom slusam mnogo tise muziku nego pre, prosto sve se lepo cuje i kada je tiho, pogotovo kick na bass bubnju, dok sa wharfedale-om mi je stalno nesto falilo i teralo me da pojacavam... Ovde je zvuk mocan, instrumenti su veliki, spusta se stvarno duboko (osetno dublje nego wharfedale). Mane su sto je kutija stvarno velika i teska, i stara :)

 

Link to comment
Share on other sites

Ja bi gledao nekako Rotel serije 800,Marantz pm7000, 8000,ili od starijih Harman Kardon 980,990, možda je malo skuplje izvan tvoga budžeta. Ali napravi audiciju i poslušaj. Odluči se i probaj se dogovoriti za cijenu. Dobri su to zvučnici i trebalo bi ti neko jače i kvalitetnije pojačalo..


Poslano sa mog STK-LX1 koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...