Jump to content


Nth media prevara


sladjan marinkovic

Recommended Posts

Nesvesno sam postao korisnik njihovih usluga tako sto sam uklonio reklamu sa interneta koja je bila preko pola ekrana na telefonu

Uslugu su naplatili 1550din a slali su neke reklame za igrice na sms poruke

U razgovoru sa njihovim operaterom nisam dobio odgovor odakle im moj broj kada se nisam ulogovao sa njim na njihovom sajtu

To znaci da su ulazili u moj telefon dok sam bio na netu sto po zakonu nije dozvoljeno

Tako da savetujem sve kada vide takav baner da ga ne zatvaraju nego da izadju iz celokupne aplikacije

Protiv ovakvih slucajeva treba da se bori drzavni tuzilac ali to ke vec druga prica

 

Link to comment
Share on other sites

Postoji li opcija da ti operater isključi bilo kakvu mogućnost dopunskih troškova, a da ti ostane mogućnost da recimo platiš parking, jer problem je do operatera što to dozvoljava. Znaju oni šta je to jako dobro i trebalo bi sami da blokiraju te prevarante a ne da se prave blesavi. Taj ima ugovor sa njima sigurno. A usput im kaži da ćeš raskinuti ugovor ako ti te pare ne vrate i ne spreče buduće pokušaje. Jer oni su krivi, a ne ti.

Link to comment
Share on other sites

Evo šta piše na tom sajtu, kada se poseti

Igraj Igre je mobilna platforma sa gomilom raznovrsnih igara. Sa više od 2,5 miliona igrača, mi smo najbrže rastuća platforma za igre na svetu! Pružalac usluge je NTH Media doo, kontakt za podršku pružanju usluzi:
http://rs.igrajigre.co/static/help
Ostvarite neogranicen pristup igricama prihvatanjem pretplate od 360 RSD/nedeljno.
Unesite svoj broj telefona:
+381
NASTAVI*
OTKAŽI
*Prihvatam da se troškovi nedeljne pretplate za uslugu IgrajIgre naplaćuju kroz zaduženje na računu za moj mobilni broj

Dakle, meni Chrome nije uneo broj telefona iako ga imam sačuvanog u svim formama. 

Link to comment
Share on other sites

I ja sam naleteo na istu vrstu prevare. Kliknuo na baner i istog momenta stigla sms poruka. Da se zahvaljuju na koriscenju usluga, koliko je mesecno i da mogu stopirati uslugu. To prvo je i naplaceno. Bio je neki korisnicki broj na kome se niko nije javio. Poslao poruku i dobio povratno da je usluga obustavljena. Ostao sam bukvalno u soku...odkud nekom moji podaci, broj telefona na osnovu toga sto sam kliknuo na baner. Strasno kakav kriminal.

Link to comment
Share on other sites

Ja  bio  prevaren sa  fake poznatim programom za poruke i telefoniranje kad sam hteo da ga instaliram ina PC.  ( Poznati program kome se ime rimuje   sa biber.)

U  fazi  instalacije programa   pojavi  se ekran  sa ljubicastim bojama originalnog programa,  oblacici, font,... sve isto kao originalni program, i   za  aktivaciju naloga traze da se posalje   SMS.   Ja ne sumnjam, mislim kao provera da je isti nalog na PCu i telefonu. 

 Posaljem SMS i nista se ne desava na instalacionom ekranu....  Ja ponovo posaljem  SMS, kao mislim  nije prosao prvi put.:rolleyes: (znam  sta ce da kazete, naivan se zezne jednom, budala dvaput)

poslepar  minuta dobijem 2 poruke da mi skinuli    po 1500 dinara. Odmah   mi bilo jasno da je prevara.

Rade perfidno, jedna firma prima SMS i skida ti pare a onda pare salje drugoj firmi (koja je trazila SMS). Ne znas kog da juris.Obratim se firmi koja prima SMS i objasnim da sam dva puta poslao SMS koji nisam hteo da saljem i da su mi skinuli pare i da trazim da mi ih  vrate.

Oni se ljubazno jave, kao proverili su,  u istom minutu  sam poslao dva  SMSa, pa ce pare za  drugi da mi vrate ali onaj prvi nece. Oni pare ne primaju vec samo prosledjuju  drugoj firmi i nemaju osnova da mi vrate te pare  nego samo ove greskom duplo uplacene.

OK  prica pije vodu, verovatno rade sa mnogo firmi koje primaju uplate i nisu sve prevarantske. Ali se zeznu i kazu mi generalije firme koja prima pare.

Odem na posao sutra i zalim se kolegama kad jedan  rece, da su i  njega osurili pre tri dana na isti nacin. Cujem se sa kuma  ( kad bih reko sa kumom vi ne bi znali skim sam se cuo :roll:) kaze on i njega pre nedelju dana na isti nacin odrali.

Tu ja pobesnim  i resim  da isteram stvar na cistac. Napisem mejl firmi koja prima  novac i iznaobjasnjavam im  se majci nadugacko i  nasiroko. Pripretim da mi vrate  pare i za mene i za kuma i za kolegu ( dokumentujem izvodima o placanju i SMS porukama)  inace cu da ih raskrinkam na fejsu, instagramu (koje doduse nemam ali oni to ne znaju), na forumima, da cu da ih prijavim policiji ( za sve ih to izgleda zabole) ali i da cu da ih prijavim originalnoj firmi ( onoj zabiberenoj) koju fejkuju i  koriste kao mamac da varaju ljude pa ce oni da  ih jure i oderu od kazne. I za neosnovanu dobit ostvarenu prevarom i za kaljanje ugleda firme i za sve sto se sete i da ce to  da  iznosi stotine miliona   zelenih.:rolleyes:)

Tu se  tek  oni malo uplase i kao rese da mi vrate pare  ali prave zavitlanciju, pare mogu da vrate samo preko PayPala. Nema problema, na moj mejl uplatite PayPalu.

I stvarno sutradan legnu meni pare na PayPal:bananaZa svu  trojicu :bounce:bounce:bounce

Happy end.   

 

Link to comment
Share on other sites

Како хоћете, значи Пери Перићу на PayPal извршили рефундацију новца за Мику Микића и Сељу Сељимија 😄

Онда нека Мика Микић и Сеља Сељими покрену нови поступак за рефундацију њиховог новца јер то преварантско предузеће наиваца нема доказ да су овој двојици наиваца извршили повраћај новца на основу уложене рекламације, жалбе, молбе, претње тужбом ...

Link to comment
Share on other sites

46 minuta ranije, sondek said:

To su barabe neke, sad da im trazis jos za troje uplatili bi ... znaju oni jako dobro kako stvari funkcionisu. Da ih opljunes na par pravih mesta i vrlo brzo ce da dodju na prvu stranu pretrazivaca sa time.

Da, sad se setih, pripretio sam im i Googletom. 

Link to comment
Share on other sites

Bio sam u policiji (drugim povodom). Dve kokoške nemaju pojma o životu a kamoli o kompovima i visokotehnološkom kriminalu. Upute te na sud da podneses prijavu protiv NN lica. A u sudu te ceka kvaka22. Ako je  vrednost prevare mala sud  ne podize optuznicu sem ako sam ne platis  troskove.

Prevaranti zato i igraju na tu kartu, znaju da ih niko ne goni za mali iznos, kraduckaju po malo i uzivaju.

I  ovi "moji"nisu reagovali na pretnje sudom dok nisam pripretio  GGoogletom i Biberom. Oni bi ih  nasli i otrsili iz   principa  bez obzira na troskove istrage i sudjenja. Para i  advokata imaju.  Cisto  da operu ime.

Link to comment
Share on other sites

Meni su pre x godina neki klinci skinuli oko 600 evra sa firmine kartice. Rahmetli Hypo banka je tada poslala listing troškova, ja sam obeležio šta je moje, a sve što je bilo tuđe je bilo skidano istog dana sa adrese u UK. Klinci poručivali pice i plaćali igrice. Podneta NN prijava, a onda sam policajcu morao da objasnim kako to da su mi ukrali karticu tj. podatke, a da je kartica kod mene.

Nakon 30 dana sam morao da odustanem od prijave, a Hypo je vratio novac, tj oprostio dug.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...