Jump to content


Sony STR-VA 555 ES


Arkangel047

Recommended Posts

Molim za pomoc iskusnije audiofile. Dobio sam na poklon AV Reciver Sony STR-VA 555 ES, posto koristim vec Yamaha pretpojacalo sa pojacalom a imam samo 2 zvucnika povezea sam paralelno na tape out izlaz Sony STR-VA 555 ES u Yamahino pretpojacalo. Na Sony STR-VA 555 ES imam povezano jos nekoliko uredjaja, na Yamahu cujem samo kada na Sony Reciveru radi tuner, ali ne cujem recimo kada prebacim CD Player, Mini Disc. Ne znam kako da dobijem zvuk od ovih uredjaja jer ovaj Sony Reciver nema source opciju kao kod klasicnih pojacala, ja sam i ranije na tape out vezivao druga pojacala ali ovaj problem nisam imao, jer source odabire sta ces da slusas, ali sada ovde toga nema, Tuner moze da se cuej na yamahi, jer je valjda ugadjen u reciver, ali ostali uredjaji se cuju na samom Sony Reciveru ali ne i na Yamaha, ne dobijam na taj tape out izlaz njihov signal. Ima li ko da mi pomogne nekim savetom?

 

Link to comment
Share on other sites

22 minuta ranije, Arkangel047 said:

Jesam, tako sam odmah povezao po nekoj logici, ne funkcionise, na preot front se cak ni tuner ne cuje, na tape out se cuje tuner na Yamahi, ali ni jedan drugi uredjaj. 

To je jedino ispravno povezivanje.

Ne znam da li negde gresis ili je nesto neispravno, ali proveri jos jednom.

Link to comment
Share on other sites

Sve sam uradio kako treba Sony Preout Front ide u Yamaha IN Aux, zvuk nema, nebitno dali je volume na Sony pusteno ili ne, podesio sam na 2 kanala, opet nista, spojio zvucnike na Sony, Sony sam za sebe funkcionise bez problema, ali sa out izlaza ne mogu dobiti zvuk nikako, a Sony nema Rec selector, koji inace resava ovaj problem.

 

Link to comment
Share on other sites

Uspeo sam, ali ne preko pre out, nego preko MD/DAT Out, preko njega funkcionisu svi IN ulazi na Sony, to je ono sto sam i hteo, jedino ne znam zasto isti taj MD/DAT In , jedino na njemu se ne cuje nista, ali svi ostali CD, Tape, Audio in itd, cuju s ebez problema, ali na pre out ne dobijam nista jedino na MD/DAT out.

 

Link to comment
Share on other sites

23 sati ranije, Arkangel047 said:

ako povezem bilo koji uredjaj preko optickog kabla opet se ne dobija zvuk nikakav

U uputstvu lepo piše da se na out konekcijama može dobiti samo analogni signal sa ulaza ne i digitalni (zaštita radi kopiranja).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...