Jump to content


DAC for cd player


Aoxomoxoa

Recommended Posts

Da ne pitam u posebnoj temi jer ima veze sa ovom.

SACD playeri ne puštaju digitalni signal na SPDIF izlazu (koaks/optički) kada se sluša SACD disk ? U tom slučaju nema vajde od CD playera kao transporta i eksternog boljeg DAC-a ? Nisam sasvim siguran pa pitam. Da li to važi i za HDMI izlaz ako postoji ?

U tom slučaju jedino SACD rip na laptopu, pa na USB out pa na ekstrerni DAC koji ima USB izlaz ?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Malo mi je izletela tema iz fokusa pa se ne snalazim najbolje. Mogu li da ‚‚remiziram‚‚ ?

Molba za savet glasi: "Imam CD plejer od 20ak Evra i hocu u njegovo poboljšanje (samo njegovo, ne nekih modernijih izvora tipa PC , streamer) da uložim u DAC oko 1000 Evra. Slušao sam neke švajseraje i stekao utisak da znam šta mi treba. Ako ne uspem pokušaću kablovima da "izglancam"

 

Link to comment
Share on other sites

Oće čovek da čuje što više uređaja, da zna šta mu je činiti. I ja sam koristio DDDAC sa DVD plaćenim 25eur, i nije tako loše veruj mi. Sad ga koristim sa PC koji sam platio 150eur (polovan) pre par godina. Isto nemam zamerke. Biće neki bolji kad osetim potrebu. Prvenstveno da bude tiši jer ovom se nakon godina rada pomalo već čuju ventilatori.

Recimo da imam u planu da potrošim 1000 za dak, bio bih u teškoj dilemi šta kupiti za te pare. Svakakao bih gledao da ima osim SPDIF i moderan XMOS USB ulaz. Tu će se naći i neki PC, laptop, možda Tidal itd.

Link to comment
Share on other sites

@Iron man Da pokusam da odgovorim. Gledam da sve komponente budu priblizno u istom rangu cene. Gramofon,pojacalo i zvucnici su me kostali po 1.000e svaki. Pa neka i CD/DAC budu u tom cenovnom razredu.

Ako me DAC do 1.000e ,u sprezi sa 614 zadovolji zvukom,kupicu ga. Kasnije mogu da eksperimentisem sa CD plejerom,da vidim da li ima poboljsanja u zvuku. Prosto je nemoguce uzeti u isto vreme obe komponente na probu.

To sto 614 kosta 20e,nije nikakav pokazatelj. Ugradjivani su ti transporti u daleko skuplje plejere.A DAC ne mora da bude bas 1.000e,moze i 700-800e,pa ta razlika da ode na bolji transport.

Link to comment
Share on other sites

Nisam hteo da te izbacujem iz   takta nego da ispadnem duhovit. :wave2  Tj da parodiram apsurdnost zahteva.  Bar kako apsurdno meni  izgledaju.  (Prevelik ulog u DAC   koji nije primenjivi na strimer/PC, nema USB ulaz, ne ocuvava investiciju, a primenjuje  se na realno slab CD. Odnosno na medijum koji odumire. Bolje uloziti u  DAC za strimer ili NUC. TJ  DAC  koji bi  sluzio za 614icu i mogao da podrzi i neke naprednije formate i medijume. 

 Ti Philipsi vrede tek ako  se istweakuju. Damping kucista i transporta, unapredjenje napajanja. Tek onda da se koriste kao transort. Pa i onda tesko da bi "dovatili" do nekog ESPRITa ili slicnog  CDa.

My 117891b.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

Zahvaljujem svima na dobronamernim predlozima.Posebno zahvaljujem @Nixie na pozajmljenim dacovima,jer su mi ukazali kojim putem treba da idem u odabiru.

Odlucio sam se za @Majda dac,koji je nesto izmedju ova dva. Nije rezolucije DDDACa,ali je muzikalniji za moje usi.U odnosu na AD1865,iako je slicnog karaktera zvuka,ono sto me je kupilo je slusanje pesme "Love and Liberte" grupe Gipsy Kings:pesma na kojoj su padali svi dacovi,sada je,za mene,dobila(skoro) konacni oblik.

U razgovoru sa Nixiem,slozili smo se da niko od nas ne cuje muziku na isti nacin.Stoga nije ni uputno komentarisati sisteme nasih kolega.Da svi cujemo isto,davno bi se doslo do referentnog sistema,u odnosu na koji bi,shodno svojim mogucnostima,kreirali sopstveni sistem.

Link to comment
Share on other sites

Zahvaljujem svima na dobronamernim predlozima.Posebno zahvaljujem [mention=43468]Nixie[/mention] na pozajmljenim dacovima,jer su mi ukazali kojim putem treba da idem u odabiru.
Odlucio sam se za [mention=10679]Majda[/mention] dac,koji je nesto izmedju ova dva. Nije rezolucije DDDACa,ali je muzikalniji za moje usi.U odnosu na AD1865,iako je slicnog karaktera zvuka,ono sto me je kupilo je slusanje pesme "Love and Liberte" grupe Gipsy Kings:pesma na kojoj su padali svi dacovi,sada je,za mene,dobila(skoro) konacni oblik.
U razgovoru sa Nixiem,slozili smo se da niko od nas ne cuje muziku na isti nacin.Stoga nije ni uputno komentarisati sisteme nasih kolega.Da svi cujemo isto,davno bi se doslo do referentnog sistema,u odnosu na koji bi,shodno svojim mogucnostima,kreirali sopstveni sistem.
Imam odlicna iskustva sa njegovim dac-ovima tako da me izbor ne cudi. Napisi koju vise o konkretnom modelu.
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Aoxomoxoa said:

Pojma nemam. Ja se u elektroniku ne razumem, bitan mi je slusni utisak. O specifikacijama moze @Majda nesto da kaze.

Klasican dac sistem, NOS mod, ES9018PRO (100MHz clock), JFET output, interstege transfprmatori na izlazu, digitalna izolacija I2S, posebna napajanja i pred-regulatori sa posebnim transformatorima za analognu i digitalnu sekciju, spdif CS8414 itd...

Link to comment
Share on other sites

24 minuta ranije, ab said:

Ево, покушај да узмеш на пробу 11-цу. Ценим да ће ти се свидети уколико се добро уклопи уз остатак система

 

HD 11 je prodat....Drage volje bih učinio ali nije više kod mene. Ostao mi je HD 10 koji sada radi sa Sheng Ya u sistemu....

Link to comment
Share on other sites

On 19.9.2022. at 8:59, skrstic said:

 

Poređenje tipa delovi su **** a da se ne kaže ništa o gramofonu nema nikakvog smisla. Baza ****, ručka ****, glava **** pa to može da vude i ***** u tim evrima. Ljudi porede 300e DAC sa 1000e gramofonom ili 2000e glavom.

Evo da ti kažem konkretno sa čim sam poredio kod lika...Ortofon Xpression - Pro-ject Xtension 10 - Jörgen Schou SUT. Uporedni test sa mojim DAC...Drži se dobro sa tim aždajama.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...