Delija Posted September 23, 2022 Report Share Posted September 23, 2022 1 sat ranije, Iron man said: Nego sa padom cena polovnih NUCova, može za predviđenibudžet (100tka) i neki pc based strimerčić da se napravi. Gde ti vidis pad cena i uopste ikakvu ponudu polovnih NUC-ova? I novih jedva da uopste ima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoranz Posted September 24, 2022 Author Report Share Posted September 24, 2022 12 hours ago, Delija said: Gde ti vidis pad cena i uopste ikakvu ponudu polovnih NUC-ova? I novih jedva da uopste ima. Pa ima nekih po KP od 70-130e sa core i3 ili i5 4.gen sa 8gb ram,SSD itd...,a da li se mogu koristiti u pomenute svrhe za streaming to vec nzm Link to comment Share on other sites More sharing options...
srdjan_cvetkovic Posted September 24, 2022 Report Share Posted September 24, 2022 Može da radi i i3 bez problema sa 8GB RAM-a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delija Posted September 24, 2022 Report Share Posted September 24, 2022 1 sat ranije, zoranz said: Pa ima nekih po KP od 70-130e sa core i3 ili i5 4.gen sa 8gb ram,SSD itd...,a da li se mogu koristiti u pomenute svrhe za streaming to vec nzm Realno - to je krsh. I Roon ROCK radi tek od 5. generacije, s tim da radi kako treba tek na i5 7. generacije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted September 24, 2022 Report Share Posted September 24, 2022 Može i android. https://forum.yu3ma.net/thread-2710.html Neki dobar fon ( dobar zvuk) ili da se posebno može da priključi dac i napajanje, ja koristim Sony z2) i... cepaj Delija, kad je zahtev za majušni strimerčić prerasao u Roon server pa sad i5 ne postizava? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoranz Posted September 24, 2022 Author Report Share Posted September 24, 2022 On 9/22/2022 at 9:49 PM, Iron man said: Dostunost odmah na domacem trzistu, jos i garancija je veliki plus. Nema daljinski sto je donekle minus. Triangle ima odlicne recenzije , dobro to znamo kako se dobijaju recenzije, ali je moguce da , bar za prvo vreme, ne treba DAC. Kod Arylica sam mislio na nesto ovako: Up2Stream sa njihovim onboard DACom ili SPDIF dodatkom pa da se koristi neki DAC koji vec imas (ako imas U principu DAC nije neohodan ali se mnogo bolje cuje sa DACom. Ni sam nisam verovao da je tolika razlika. Ono sto si predlozio je DAC za Rosberi . Druga prica Jedno pitanje posto si pomenuo da si vec kupovao ovo kod njih. Uz model koji si mi preporucio Up2streamV3 pro koji je 60$ bih trebao da kupujem posebno i budzim na plocu volume knob,,button, spdif out,ir extension, ir remote, antena pair,power adapter i case of up2stream sto izadje ukupno 167.99$. Obzirom da ce uskoro imati 4th Anniversary Sale i S50 Pro+ Wireless Stereo Preamp ce kostati 186$ da li je bolja varijanta da uzmem njega? Koliko je bitno da streamer podrzava DSD High Res obzirom da cu slusati Tidal i sl. servise? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted September 24, 2022 Report Share Posted September 24, 2022 Ne trebaju ti knobovi, butoni, ir extensioni,... Sve to imaš na daljinskom. Dsd i HiRes ti treba ako ćeš da slušaš sa svoje mreže hires fajlove. Onda ideš na hires Arylic a on je preko 200 € . Best buy ti je onaj koji sam ti preporučio od 40ak €. Skutijan, ima toslink, mana što nema daljinski ali ionako koristiš mobilni kao UI. Uvek možeš da ga prodaš uz minimalne ili nikakve gubitke i kupiš nešto skuplje. S50 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoranz Posted September 25, 2022 Author Report Share Posted September 25, 2022 11 hours ago, Iron man said: Ne trebaju ti knobovi, butoni, ir extensioni,... Sve to imaš na daljinskom. Dsd i HiRes ti treba ako ćeš da slušaš sa svoje mreže hires fajlove. Onda ideš na hires Arylic a on je preko 200 € . Best buy ti je onaj koji sam ti preporučio od 40ak €. Skutijan, ima toslink, mana što nema daljinski ali ionako koristiš mobilni kao UI. Uvek možeš da ga prodaš uz minimalne ili nikakve gubitke i kupiš nešto skuplje. S50 Pa da u sustini nema svhrhe bacati novac na neki streamer od 170e kao npr triangle aio c, kada i ovaj za 40e radi isti posao, a putem toslink se svakako moze nakaciti na ex.dac.. Hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladat1 Posted September 25, 2022 Report Share Posted September 25, 2022 On 22.9.2022. at 16:52, Iron man said: Neki Arylic DIY modul sa externim DACom Wiim je stari Arylic model ,ima ga jos na njihovom storu. (Ne plasite se DIY-a.U ovom slucaju to je samo skutijavanje Odnosno neki Linkplay baziran uredjaj. Bar ste mirni sto se tice sw podrske i komatibilnosti, 100 firmi koristi Linkplay module i proizvodi preko1 000 uredjaja baziranih na njemu Ako ste protiv svajsovanja onda recimo ovo za 40 Evra ili recimo ovo za malo vise para ali ima daljinski , inace prodaje se za oko 160 Evra pod brandiranim nazivom Triangle AIO C . Pljunuti IcyBox Ja da nemam sta sve imam, probao bih Arylic HD Veoma mi je zanimljiv ovaj tvoj post, posebno što volim Diy. Imam par konkretnih pitanja: - da li Up2Stream Pro V3 je i DAC ili se dokupljuje DAC posebno ? - Da li može da se koristi i kao portabal za slušalice, uz naravno eksternu bateriju preko USB a? - Da li ima neki softver sa kojim preko mobiljnog sa RS može da se kontoliše ovaj uređaj. Zapravo, šta uz ovu osnovnu ploču Up2Stream Pro V3 je potrebno za neki konforniji rad. Kako si ti to odradio kod sebe ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoranz Posted September 25, 2022 Author Report Share Posted September 25, 2022 38 minutes ago, vladat1 said: Veoma mi je zanimljiv ovaj tvoj post, posebno što volim Diy. Imam par konkretnih pitanja: - da li Up2Stream Pro V3 je i DAC ili se dokupljuje DAC posebno ? - Da li može da se koristi i kao portabal za slušalice, uz naravno eksternu bateriju preko USB a? - Da li ima neki softver sa kojim preko mobiljnog sa RS može da se kontoliše ovaj uređaj. Zapravo, šta uz ovu osnovnu ploču Up2Stream Pro V3 je potrebno za neki konforniji rad. Kako si ti to odradio kod sebe ? Ono sto ja znam je da se.koristi aplikacija 4stream. Mislim da se dac, daljinski, kutija za Up2Stream Pro V3 .....kupuju posebno. https://www.arylic.com/products/expansion-boards Za ovo ostalo odgovoruce ti iron man ja nzm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted September 25, 2022 Report Share Posted September 25, 2022 @vladat1Ne znam da li si video linak koji sam postavIo na forum yu3ma gde sam detaljno objasnio sve o Arylicu, LinkPlay-u i jos sto sta. Ako te mrzi da citas evo digestirano izdanje: Quote - da li Up2Stream Pro V3 je i DAC ili se dokupljuje DAC posebno ? Jeste. Ima sve u sebi sto mu je potrebno da radi, i DAC. Ali se sa posebnim DAC-om mnoooogo bolje cuje. Iz Arylica su mi savetovali da koristim poseban dac. (znaci i sami priznaju da je osnovna verzija tek da svira, a sa posebnim DACom sviram nogo bolje.) Ja se odlucio za njihov DAC sve misleci da cu lako i neki drugi da povezem. To svira dovoljno dobro da me mrzi da experimentisem dalje. Quote - Da li može da se koristi i kao portabal za slušalice, uz naravno eksternu bateriju preko USB a? Ne vidim svrhu ali verovatno moze. S nekim power bankom. Ne znam koliko je potentan da potera slusalice. Quote - Da li ima neki softver sa kojim preko mobiljnog sa RS može da se kontoliše ovaj uređaj. Naravno da ima. 4stream. Aali i bilo koji drugi SW koji kontrolise LinkPlay. Tacnije receno LinkPlay daje kostur softwera koji posle svaki proizvodjac prilagodjava svom strimeru. Imam jedan WiFizvucnik koji takodje ima LinkPlay baziran hardwer i aplikacija 4Stream ga kontrolise ali i njegova aplikacija iLiweWiFicontrol kontrolise Arylica.Podrzavva TIdal, Qobuz, multiroom, sve Takodje i sve aplikacije za strimovanje ga podrzavaju. AirPlay, Mconnect, BoubbleUpnP i sve druge Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladat1 Posted September 25, 2022 Report Share Posted September 25, 2022 Hvala Niški na iscrpnom dogovoru. Ako se odlučim za ovo, da li možeš da mi pomogneš oko skalpanja ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoranz Posted October 5, 2022 Author Report Share Posted October 5, 2022 Da li je neko mozda imao iskustva sa PRO-JECT Stream Box S2 u smislu kako to radi sa tidal, spotify itd...? Ne znam da li vredi ali ga imam relativno povoljno star je 4meseca u garanciji za 200e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
picturesd Posted October 7, 2022 Report Share Posted October 7, 2022 Pozdrav svima, Novi sam vlasnik SBT i probao sam da ukljucim Digital Enhanced Audio ali nece nesto. Jel; trebam da ubacim usb sa flac muzikom pozadi ili trebam neki uredjaj da prikljucim na isti usb pa tek onda da probam da instaliram third app DEA? Hvala svima na odgovorima. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
neskor Posted October 7, 2022 Report Share Posted October 7, 2022 https://darko.audio/2012/05/enhanced-digital-output-applet-for-squeezebox-touch/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
picturesd Posted October 7, 2022 Report Share Posted October 7, 2022 45 minuta ranije, neskor said: https://darko.audio/2012/05/enhanced-digital-output-applet-for-squeezebox-touch/ Da li treba da ubacim USB fleš sa pesmama u flac formatu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
空也 Posted October 7, 2022 Report Share Posted October 7, 2022 1 sat ranije, picturesd said: Da li treba da ubacim USB fleš sa pesmama u flac formatu? Ne. USB port na Touch-u sa EDO plugin-om dobija mogućnost povezivanja na USB DAC. Sve ti lepo i detaljno piše u linku koji je kolega Neskor postavio, a u istom imaš i link ka "oficijelnoj" temi na Slimdevices forumu: https://forums.slimdevices.com/showthread.php?94512-Announce-Enhanced-Digital-Output-app-USB-Dac-and-192k-Digital-Ouput Link to comment Share on other sites More sharing options...
neskor Posted October 7, 2022 Report Share Posted October 7, 2022 da bi slusao muziku direktno sa usb-a ne treba ti taj plugin, cim ubodes USB, trebao bi da ti se pokrene interni SB server https://wiki.slimdevices.com/index.php/Beginners_Guide.html https://wiki.slimdevices.com/index.php/Squeezebox_Touch_-_USB_Compatibility.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
picturesd Posted October 7, 2022 Report Share Posted October 7, 2022 8 minuta ranije, 空也 said: Ne. USB port na Touch-u sa EDO plugin-om dobija mogućnost povezivanja na USB DAC. Sve ti lepo i detaljno piše u linku koji je kolega Neskor postavio, a u istom imaš i link ka "oficijelnoj" temi na Slimdevices forumu: https://forums.slimdevices.com/showthread.php?94512-Announce-Enhanced-Digital-Output-app-USB-Dac-and-192k-Digital-Ouput Hvala puno. 🫠 Link to comment Share on other sites More sharing options...
picturesd Posted October 7, 2022 Report Share Posted October 7, 2022 1 sat ranije, neskor said: da bi slusao muziku direktno sa usb-a ne treba ti taj plugin, cim ubodes USB, trebao bi da ti se pokrene interni SB server https://wiki.slimdevices.com/index.php/Beginners_Guide.html https://wiki.slimdevices.com/index.php/Squeezebox_Touch_-_USB_Compatibility.html Pokrene se usb interni server i pojavi mi se lista za Logitech media server i slideshow fotografija, ne vidi mi album u obom slucaju Simon&Garfunkel. Ne znam u cemu je kvaka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoranz Posted October 15, 2022 Author Report Share Posted October 15, 2022 On 9/3/2022 at 10:34 AM, Nixie said: Svaka promena u sistemu se čuje, bez obzira na cenu sistema. Zato bih savetovao da se pozajmi DAC neki koji je prihvatjive cene i proba. Snasao sam se da pozajmim dac topping E30 na 2 dana.Evo danas kada sam ga vratio i pustao iste pesme na kompu sa Tidal, preko spdif out povezano direktno na risiver denon 1911 video sam tj cuo koliko je ovaj av risiver los. Necu preterati ako kazem da je 3x bolji zvuk sa dac E30. Ovaj denon definitivno nije za ove moje kutije q300.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nixie Posted October 15, 2022 Report Share Posted October 15, 2022 Eksterni dak svakako ima šanse da zvuči puno bolje od tog u risiveru, ćak i taj jeftini iz PRC. Kad bi čuo pravi hajend dak, tek tada bi Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoranz Posted October 15, 2022 Author Report Share Posted October 15, 2022 25 minutes ago, Nixie said: Eksterni dak svakako ima šanse da zvuči puno bolje od tog u risiveru, ćak i taj jeftini iz PRC. Kad bi čuo pravi hajend dak, tek tada bi Mozda je bolje da ga ne cujem onda, skup sport Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nixie Posted October 16, 2022 Report Share Posted October 16, 2022 Pa zarazno je poprilično. Posle se teško smiriš, a troškovi samo 📈 Link to comment Share on other sites More sharing options...
picturesd Posted October 16, 2022 Report Share Posted October 16, 2022 Imam jos jedan problem na mom Squeezebox Touch. Ne mogu da nadjem i da slusam Radio Beograd 1, 2 i 202. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now