Jump to content


Konekcija između Marantz PM6007 i Bluesound node 2i


Dragan94

Recommended Posts

Pozdrav svima,

Prošle godine sam kupio Marantz PM6007 integrisano pojačalo zajedno sa parom Klipsch RP5000M zvučnika. Do skoro sam slušao isključivo CD player i vintage gramofon, a sada sam rešio da se modernizujem (koliko toliko) i da uzmem Bluesound node 2i streamer. Zanima me po vašem mišljenju koja je najbolja konekcija između ova dva uređaja. Ne posedujem posebno DAC (još uvek), Marantz se hvali da u pojačalu ima pristojan DAC a za Bluesound kažu da je korektan DAC u njemu. Zanima me da li da idem sa RCA coax kablovima iz Bluesounda u Marantz i da koristim DAC Bluesounda ili da idem optikom pa da koristim DAC Marantza. Koliko sam ukapirao Marantz u sebi ima opciju da premosti DAC ukoliko već koristiš jedan. Nisam toliko iskusan u svemu ovome pa mi ne zamerite ako previše lupam gluposti. Zanima me vaše mišljenje o svemu ovome. Pozdrva

Link to comment
Share on other sites

Ako želiš da koristiš DAC iz Bluesound-a, onda ideš sa RCA out na RAC in Marantza - analogna veza, klasični interkonekti.

Ako bi pak da ti Bluesound bude samo streamer, najlošija opcija ti je toslink optika, bolje je coax ili usb, ali sa pristojnim kablovima.

Na kraju, jedini pravi odgovor ćeš dobiti ako budeš probao.

Link to comment
Share on other sites

34 minuta ranije, Arn said:

BS Node 2i ni nema USB out. To je USB za mass storage. 

U pravu si.  Nisam obratio paznju da je napisao 2i - podrazumevao sam da hoce da pazari aktuelnu verziju - za koju su usput softverski omogucili funkcionalnost. U startu nije radila.

https://support1.bluesound.com/hc/en-us/community/posts/6716535645335-Does-the-USB-output-update-work-for-Node-2i-or-only-the-new-one-

Svakako moraju da porade jos na tome.

 

Link to comment
Share on other sites

8 sati ranije, Dragan94 said:

Koje coax kablove preporučujete da ima da se kupe kod nas?

http://www.korato.com/korato.php?products=279

Jeftin i  vrlo dobar.  Koristio sam ga. Dogovori se samo koje hoces i mozes konektore da platis.

Imas mogucost sa originalnim konektorima, koji su skuplji. Ali sa obicnim koje postave bices vrlo zadovoljan za pocetak.

Vidi i po dr. prodavnicama do cene koju sebi odredis.

Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, Dragan94 said:

Pozdrav svima,

Prošle godine sam kupio Marantz PM6007 integrisano pojačalo zajedno sa parom Klipsch RP5000M zvučnika. Zanima me da li da idem sa RCA coax kablovima iz Bluesounda u Marantz i da koristim DAC Bluesounda ili da idem optikom pa da koristim DAC Marantza. 

 

Ja imam Bluesound node 2i i pojačalo Cambridge CXA 60. Pojačalo ima svoj interni dac. Kod mene se najbolje pokazala veza sa optičkim kablom. Isprobao sam i coax, ali je optika mnogo bolja. Od kablova sam koristio AudioQuest Forest COAX i CHORD C-lite (optički i coax).

Link to comment
Share on other sites

Ma to treba uvek probati pa šta je bolje zadržati. Pozajmiti za probu,  svi uglavnom imaju tih kablova gomilu. :D

Neki uređaji imaju na SPDIF izlazu trafoe, buffer-e i razna čuda, pa TOSLINK optika bolje zvuči, a nekad se razlikuje zvuk i bez vidljivog razloga. A sve je to digitalija,  ne bi smelo biti neke velike razlike kod kratkih kablova.

Onaj moj mali dak plastični, Father kaže da bolje zvuči optika od coax, eto.

Nemam optički kabl nikakav da to probam, a nemam ni optički izlaz na DVD koji koristim kao transport. Imam optički izlaz na TV i Bluetooth risiveru, ali to mi nije referentno.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...