Jump to content


Streaming uređaji - modeli, iskustva, poređenja


Dragan Penev

Recommended Posts

6 sati ranije, Parton said:

na pojedinm stranim forumima se žale na node da ima malo dosadan i mlitav zvuk...ako čovek to prihvati kao zdravo za gotovo, onda možda ima smisla koristiti neki externi dac... u svakom slučaju to deluje kao solidna kupovina, mada sada stiže neki ishajpovani wiim audio pro, ili tako već nekako, koji dosta ishvališe a i jeftiniji je od node i to solidno jeftiniji...

Node imam par nedelja i za sada sam zadovoljan zvukom i još zadovoljniji BlueOS app-om.

Probao sam IFI Zen Stream na istom DACu i nisam čuo neke naročite razlike koje bi prevagnule u korist IFI-ja, posebno zato što sam na njemu imao gomilu problema sa stabilnošću. Stalno je ispadao sa interneta, zbunjivao se, itd... ukratko, nanervirao me je prilično.

Imao sam i WiiM Mini i mogu da kažem da Node ima prirodniji i detaljniji zvuk, čistije i istaknutije visoke tonove i manje "zamuljan" bas. Isto će verovatno važiti i za WiiM Pro, jer je on unutra isti kao WiiM Mini, samo sa više memorije i bržim procesorom.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 654
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

1 sat ranije, Dragan Penev said:

Razliku u zvuku nisam primetio, bar za ove numere koje ja koristim kao probu.

Sa kojim DAC-om? Ja sam jako zadovoljan sa BS-om u ulozi transporta, DAC je Marantz SA 8005. Nisam čuo kako zvuči ZEN, ali se bojim da bi mi problemi sa mrežom i seckanjem jako tapirali živce. 
 

1 sat ranije, Iron man said:

Radi. Al kao da LP ploču vrti na 78 obrtaja.

Ne razumem. Koja stanica? Nema nikakvih posebnih podešavanja, koliko ja znam. 

Link to comment
Share on other sites

Pokušavam poluuspešno da Mi Box S koristim kao headless strimer. Instalirao sam Kodi i uz neke addonove može da pušta internet radio. Ima par aplikacija za udaljenu kontrolu Kodija sa mobilnog (Kore, Yatse) i to može da funkcioniše, ali je nekako pipavo i nije baš user friendly, daleko od Node-a. Pričam o udaljenoj kontroli, kad radi kao headless. Kad ga pustiš na TV i kontrolišeš direktno tako radi sve, Tunein, šta god hoćeš. Bez TV-a radi i Spotify connect, da sa mobilnog kontrolišeš Spotify na Mi Box-u. Kad kažem bez TV-a, Mi Box u stvari zahteva da mu bude nešto priključeno na HDMI ali može i ugašeni TV.

Bocnuo sam u njega i M2tech Hiface DAC i to sve zvuči dosta solidno. A sam box košta smešno, a radi i za video striming, nije samo uređaj za audio.

Link to comment
Share on other sites

Što se tiče striminga sa set-top boxova, probao sam X96 Air i SBB EON Box. U oba slučaja su bili povezani optičkim kablom na spoljnji DAC (Topping E30 i DAC u Atoll IN100).

U oba slučaja sam morao da koristim ekran TV-a kao displej za "strimer", u suprotnom nije radilo, bar ja nisam umeo da ih nateram da rade headless.

Ni u jednom slučaju zvuk koji sam dobio nije mogao da se poredi ni sa WiiM Mini, a kamoli sa RPi/Volumio, tako da taj moj eksperiment 😉 nije uspeo. Zvučalo mi je otprilike kao neka osrednja muzika u kolima.

Link to comment
Share on other sites

Dobro vece svima, izvinjavam se unapred ako postujem na pogresnoj temi. Imam jedno pitanje, mozda mozete da mi pomognete. Naime, kupio sam od nekog coveka streaming amplifier NAD M10 V2. Sve super, prezadovoljan sam kako radi, ali nisam dobio mikrofon za dirac uz njega. Da li je moguce naknadno uzeti tu opremu i koji bi cas savet bio sta da uzmem? Hvala unapred.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...