Jump to content


Streaming uređaji - modeli, iskustva, poređenja


Dragan Penev

Recommended Posts

Pozdrav svima. 

Ukoliko tema već postoji, ne zamerite, nisam je našao. Vidim da svaki izvor zvuka praktično ima svoju posebnu temu, ali striming uređaje imamo rasute na 1000 tema po forumu. 

Ideja je da na jednom mestu razmenimo kratka iskustva sa različitim strimerima (network players). Ovi uređaji postaju sve popularniji, mnoge opcije se nude, unapređuju, naravno i cena ide gore itd... 

Voleo bih da ovde svako da kratki opis uređaja koji koristi za strimovanje muzike, koje servise nudi, šta nedostaje, čime je zadovoljan, šta bi moglo popraviti.

Ako ste bili u mogućnosti da poredite različite strimere, eto prilike da date neki svoj kratak pregled i zaključak.

Hvala svima unapred. 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 654
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja imam treća godina Lindemann MUSICBOOK 25 sastoji se od:analogni preamp, strimer a 24-bit/192kHz-capable network music player, DAC, cd player, pojacalo za slusalice u A klasi, frontalni USB tip A, OLED display,ful balansiran,
digital and analogue inputs and outputs(S/PDIF and optical). To im je prva serija, tu još imaju MUSIBOOK 10, 15 i 20, razlike su u opcijama, DAC i preamp su isti kod svih musicbook 10, 15, 20, 25, razlika je da li ima usb tip A, B, Cd transport itd. Bio skup kad je izašao i zvuk je neverovatno detaljan, mekan, što bi rekli pravi audiofilski, što neki ne mogu poverovati koji ne cene i ne priznaju digitaliju, dok ne čuju.

Posle njega je izašao MUSICBOOK 25 dsd, sama reč vam govori razliku mog i ovog novog. Nakon toga SOURCE, aktuelan, iako ima i SOURCE II. Pošto se meni sviđa zvuk Lindemanna, i razmišljao sam o SOURCE, kad sam ga malo detaljnije pročio, povukao sam ručnu, SOURCE sve unsempluje na dsd i ne odradi se tu baš sve, tako sam čuo. I ne može separatno da koristiš, dac, preamp... jer nema digitalne izlaze, ne možete se da kažem igrati sa njim i spajati ga i probati razne varijante. Ima brz procesor, unapredjen je al ima neke stvari koje meni ne trebaju a dižu cenu, tipa gramofonsko pretpojačalo, blutut, a nema MQA. SOURCE znači Izvor i on treba da bude na mreži svo vreme i sve živo unsempluje na dsd. Nema cd transport a ja imam, može da naruči sa cd, ima opcija naravno, al to još košta i taj cd kad pustiš on ga prebacuje na dsd, pustiš mjuzu 16, 44,1khz on na dsd i tu bude problema sa zvukom. Ta opcija se ne može isključiti. Hoću da ide kako je snimljeno. Nema Usb tip B da spojiš comp i audiorvanu npr.i pustiš, mnogo bolje nego flac što ćeš sa usb tip A. Nema digital outputs kao što sam rekao. Po meni je SOURCE nezavršena priča, pisali im neki ljudi da naprave varijantu da se može isključiti to unsamplovanje, kao biće...

Eto nešto za početak teme da dam doprinos☺️

 

0.png

0.1.png

Link to comment
Share on other sites

Ja koristim Linn Majik dsm. Uredjaj se moze koristiti kao Streamer, Dac, preamp, snagas ili all in one. Ja ga koristim kao streamer sa njegovim Dac-om i kao Dac za CD plejer.Ima sve moguce ulaze i izlaze ukljucujuci i hdmi i phono sekciju. Usb nema ali i nema neke potrebe za tim. Prikljucuje se na mrezu redovno, zicanim putem(Lan). Imaju svoj program za kontrolu sa android i iphone koji je ujedno daljinac.Ugradjen Tidal,Qobuz i spotify i Tune in za int.radio. jednostavno se koristi i PC nije poreban, ka ni softveri koji nisu njihovi. Ima i program za uskladjivanje zvuka sa sobnom akustikom koji dosta dobro funcionise(space optimisation). Postoje njihovi i uredjaji koji su bez pojacala snage(Ds), kao i oni prosirivi do 5.1...ovo moje je neka njihova budzet klasa, ali imaju i vrlo skupih streamera. Od vecih audio firmi medju prvima su krenuli sa streamerima jos 2007. i to su im jedini digitalni izvori.Streaming servisa tad jos nije bilo i razlog je bio HIFI prirode, nestabilan zvuk zavistan od CD transporta. Ripovan CD moze da zvuci i bolje nego sa CD plejera jer ne zavisi od mehanickog transporta, vec se pusta iz interne memorije streamera. Ujedno eliminisu se i suvisni kablovi kao izvor razlika u zvuku.

Ti  DS( data streameri) malo starijeg tipa su ispod 1000 polovni, pa obzirom da dobijas i vrlo solidan dac u ceni jesu dobra SH kupovina. Korisnicki program je za sve isti, besplatno se skida sa njihovog sajta. Treba imati solidan ruter da bi radili kako treba. Meni je lak za koriscenje i lako se prave poredjenja tidal/qobuz/FLAC sa PC.

Zvuk je vrlo detaljan, a pritom lak za duze slusanje sto i jeste osnovna karakteristika te firme sto ne cudi obzirom da su im veliki broj kupaca gramofondzije. Imam osecaj da su i koriscenje maksimalno prilagodili tom tipu kupaca koji nisu PC generacija.

 

Link to comment
Share on other sites

Sada malo u nižu kategoriju - Bluesound Node 2i. 

Malo toga novog ima da se kaže o ovom strimeru, pošto se radi o globalno poznatom i dobro prodavanom mejnstrim uređaju. Tehnički, probaću da sumiram šta ima, a šta nema. 

Ima:

  • LAN i wifi povezivanje na mrežu
  • dvosmerni Bluetooth
  • Airplay2
  • USB-A ulaz za stik ili eksterni hard
  • jedan linijski analogni, odnosno optički digitalni ulaz (3,5 mm sa adapterom)
  • DAC sa podrškom za hi-res 24/192, MQA-kompatibilan
  • nebalansirani analogni izlaz (fiksni ili varijabilni - podešava se u aplikaciji) 
  • koaksijalni digitalni izlaz
  • optički digitalni izlaz
  • subwoofer out
  • 3,5 mm izlaz za slušalice
  • TuneIn
  • podršku za otprilike sve striming servise za koje sam čuo i još par njih za koje nisam
  • funkcionalnu i intuitivnu kontrolnu aplikaciju za mobilne uređaje i za desktop

 

Nema:

  • displej
  • UPnP/DLNA kompatibilnost *
  • podršku za DSD
  • USB audio izlaz
  • podršku za Chromecast

 

* Postoji opcija da se kompjuter podesi da dozvoli strimeru čitanje fajlova iz deljenog foldera. Ne znam kako ovo radi na Windows platformi, ali na Mac-u ne radi. Tačnije, radi par sati i onda fajlovi iz medijateke prestaju da se reprodukuju uz prijavljivanje neke greške. Tehnička podrška iz BS je bez uspeha probala da mi pomogne oko ovoga, čak su i rekli da je malo verovatno da će raditi (!?), i nije proradilo. Stvar sam rešio time što sam ripovanu i skinutu muziku sa kompa prebacio na eksterni hard, koji sam udenuo u USB utor na uređaju. Ispostavilo se da bez problema indeksira i znatno više od deklarisanih 30.000 fajlova, sa urednim prikazom omota albuma, pod uslovom da su u odgovarajućem formatu i veličini. 

 

Zvučno, ne mogu da kažem da imam nekih primedbi. Poredio sam zvuk većeg broja CD-a puštenih na plejeru Marantz SA8005 sa zvukom ripa istih tih CD-a puštenih na BS-u i u svom sistemu nisam našao razlike vredne pomena. Uređaj je nov koštao oko 550€, što ga, ne računajući kablove, čini najjeftinijom komponentom u mom sistemu. Imajući to u vidu, mogu da kažem da je Node i funkcionalno i sonično odlična solucija za relativno nezahtevne korisnike kao što sam ja. 

... što naravno ne znači da ga neću menjati za nešto bolje ako mi se ukaže prilika :-) 

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav,

Trenutno imam 2 strimera, oba su "budget":

1) Arylic WiiM Mini

  • USB napajanje 5V
  • Optički izlaz
  • AUX stereo izlaz
  • AUX stereo ulaz
  • Samo WiFi povezivanje na mrežu, nema LAN priključak
  • Bluetooth
  • Sopstveni WiiM Home app (za Android i za iOS) sa ugrađenim svim popularnijim striming servisima i nekoliko internet-radio aplikacija
  • Omogućeni Spotify Connect i Tidal Connect

Zvuk bi se mogao opisati kao "pristojan za te pare" - WiiM me je koštao ukupno 105 USD. Nisam imao sa mnogo čime da ga poredim, ali mogu da kažem da nema šta posebno da se zameri. Naravno, zvuk nije posebno detaljan, niti je na bilo koji način Hi-End, ali je sve to vrlo lepo slušljivo, ne zamara nijednim svojim delom i potpuno je opušten i nekako sa lakoćom sve to ide. Čujna je razlika kada je WiiM optičkim kablom povezan na bilo koji spoljni DAC u odnosu na to kako zvuči kada se koristi AUX izlaz i ugrađeni DAC (upotrebljivo, ali ne bih preporučio za bilo kakvo ozbiljnije slušanje). Ne znam koji je DAC čip ugrađen u WiiM Mini. WiFi je stabilan i nisam imao drop-outa prilikom slušanja Tidala, na koji su se neki korisnici žalili na njihovom forumu.

Aplikacija WiiM Home je vrlo stabilna i funkcionalna (identična se koristi i na drugim Arylic i na uređajima nekih drugih proizvođača, ali pod drugim imenom), update-i stižu redovno, bagovi se ispravljaju vrlo efikasno, a najbolje od svega je da je podrška stvarno fenomenalna, bolja od bilo koje podrške koju sam ikada koristio bilo za koji proizvod/uslugu.

2) Raspberry Pi4

Pretpostavljam da nema mnogo šta da se priča: RPi je mini-kompjuter sa 5V USB-C napajanjem, AUX izlazom, HDMI izlazom, LAN priključkom i 4 USB-A priključka (od kojih su 2 komada po 2.0 standardu, a druga dva po 3.0 standardu). RPi ima ugrađen WiFi i Bluetooth modul.

Iako nije zamišljen kao audiofilski uređaj, RPi se pokazao kao vrlo sposoban strimer, naročito verzija 4 koja ima odvojene USB i LAN magistrale, pa ima manje prljanja zvuka kada se koristi USB izlaz, što je način na koji ga ja koristim.

Kao kontrolni softver koristim Volumio, verzija 2.917 sa aplikacijom na Android telefonu. Postoje novije verzije tog OS, ali su bagovite, a i ova verzija ima sve što mi treba (pre svega Tidal Connect). Nisam prezadovoljan svim aspektima Volumia, ali u ovoj verziji je dovoljno stabilan da se ne mora prčkati stalno po tome, već "uključiš i svira" :)

RPi koristim sa spoljnim DAC-om priključenim preko USB-a (prvo sa EarMen Donald DAC-om, pa sa Toppingom E30, pa sada sa ugrađenim DAC-om u Atoll IN100 pojačalu).

Zvuk je detaljan, nezamarajući, sa dobrom ekstenzijom basova i visokih tonova. Moj utisak je da se ništa posebno ne ističe, da je zvuk prilično neutralan i da dosta zavisi od DAC-a, pojačala i zvučnika na koje je RPi priključen. Vrlo sam zadovoljan kako to zvuči sa svim uređajima sa kojima sam ga do sada probao, a posebno sam zadovoljan time što ne osećam da je RPi usko grlo: unapredio sam svoj sistem novim pojačalom sa kojim je došao i ugrađeni DAC i sada je zvučna slika šira, viša i dobila je dubinu koje ranije nije bilo. Znači, potencijal u RPi postoji, samo ga treba "otključati".

Pozdrav

Vlada

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, nesone said:

Dobra tema, samo pisite, razmisljam o uredjaju.....

Hvala puno! Ideja je da eto damo neki doprinos i napravimo neka poređenja, a verovatno će olakšati nekome i pri izboru uređaja. Svakako tip uređaja koji zavređuje veću pažnju. Brzo se živi, sve je manje vremena, digitalni servisi napreduju...

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav,

Koristim Cambridge Audio CXN v2. 

Od opcija, mislim da mu fali samo HDMI i bluetooth (postoji opcija da se doda BT risiver koji se kupuje odvojeno) inače su dosta ugurali u uređaj.

  • LAN i Wifi
  • Airplay2
  • Chromecast
  • Tidal Connect, Spotify Connect, Qobuz
  • 2 x USB-A ulaz za hard ili fleš (jedan napred, jedan pozadi)
  • USB-B ulaz za PC
  • Nebalansirani RCA i balansirani XLR izlaz
  • Digitalni izlaz: Koaksijalni i Optički
  • Digitalni ulaz: Koaksijalni i Optički
  • UPnP
  • Internet radio
  • Displej sa podacima o trenutnoj numeri, radio stanici, većinom podešavanja itd...
  • Gapless playback

Cambridge ima svoju aplikaciju, nisam je nešto preterano koristio, jer pre svega slušam Tidal preko njihove aplikacije tj. Tidal Connect-a, ali generalno čini mi se da je Cambridge aplikacija ok kada povremeno pustim nešto sa lokalnog servera ili neki internet radio. Postoji opcija da strimer radi i kao digitalno predpojačalo, ali to nisam probao.

Uređaj sam najpre uzeo jer imam pojačalo iz iste serije pa mi se to i vizuelno uklapalo i omogućava mi lakoću korišćenja kao da je u pitanju all-in-one, jer sve kontrolišem jednim daljincem, a računao sam i da postoji neka singerija između pojačala i strimera obzirom da su iz iste serije.

Zvukom sam zadovoljan, nemam nekih zamerki, ali nemam ni sa čim baš da uporedim, jer sam pre toga uglavnom kao digitalni izvor koristio Chromecast na TV, Eon Box, i pre toga kineski BT risiver i FX Audio DAC. Od svega toga naravno zvuči daleko bolje na svim poljima tako da nije baš za uporediti. Ono što sam primetio je da ja barem meni nešto bolji zvuk kada koristim DAC iz strimera, nego kada digitalnim signalom idem iz strimera pa koristim DAC iz pojačala. Nisam imao prilike da ga probam uz drugo pojačalo, ali jesam uz par drugih zvučnika i ozbirom da su zvučnici svaki za sebe imali totalno drugi potpis, deluje mi da je strimer neutralan. Takođe, uređaj radi brzo, nisam do sada imao nikakve bagove, brzo prebacuje sa jednog na drugi izvor i ako nekome znači treba mu manje od 20 sekundi kada se uključi da se nakači na mrežu i bude potpuno operativan. 

Nadam se da će ovo nekome biti korisno, pohvala za iniciranje teme.

 

Link to comment
Share on other sites

Već duže vreme koristim Audiolab M-net u kombinaciji sa Audiolab M-dac.

U rangu strimera, M-net je sad već mator uređaj, ali pošto nisam zahtevan korisnik, meni je skroz ok.Aplikacija Undok sa telefona lepo kontroliše uređaj, a ja ga koristim (u 90% slučajeva) za slušanje internet radio programa.Našao sam par stanica čiji me izbor muzike i kvalitet zvuka zadovoljavaju i to svira svaki dan...Izdvojio bih jednu stanicu (pre svega po kvalitetu zvuka, ali i po izboru muzike) - The Jazz Groove.Meni ovo svira bolje od CD-a...😃

audiolab_m_net.jpg

Link to comment
Share on other sites

Oppo BDP-105D

Već dugi niz godina koristim Oppo-ov Blu-ray player 105D. Ne nalazim mu mane i vrlo sam zadovoljan zvukom koji pruža. Zaslužuje najbolji mogući tretman po pitanju ostatka sistema, struje i interkonekcije, što nagrađuje besprekorno detaljnom ali vrlo organskom i grandioznom prezentacijom scene i instrumentalnog izvođenja.

Poseduje dva odvojena osmokanalna ESS Sabre32 ES9018 DAC-a, od kojih je jedan u Stereo paralelnoj vezi svih osam (navodno postižući izvanredni nivo dinamičkog opsega), napajan torusnim trafoom i linearnim napajanjem namenjenim isključivo stereo audio obradi, a drugi dac namenjen je za multikanalni analogni izlaz napajan svičeskim napajanjem, zajedno sa video obradom i ostatkom mehaničkog dela transporta, display-a i ...

Reprodukuje: Multichannel audio SACD i DVD-Audio diskove, Stereo audio SACD, DVD-Audio, HDCD i CD, Video Blue-ray i DVD diskove do Full HD 1080p kvaliteta i mogućeg upscaila na 4K UHD rezoluciju. Reprodukuje i mnoštvo audio formata sa svih tipova medija, lokalne mreže, externih USB diskova i naravno UPnP veze i streaming-a Tidal, Qobuz ...

Ne poseduje pun MQA unwrapping tako da reprodukuje maximalnih 24bit/48Khz. Qobuz normalno reprodukuje u najvišem kvalitetu ponuđenom. Ja koristim mcconnect lite app na androidu za navigaciju sa streaming platfomama i pristup lokalnoj mreži i Flac fileovima.

Omogućena je Lan veza kablom i Wifi uz dongle koji dolazi uz njega. Daljinski je nešto veći i kompleksniji i poseduje backlite ispod tastera za korišćenje u mraku. Poseduje amplifikaciju za slušalice, koju nisam nikada koristio, a kako navode u raznim komentarima dosta koretnog kvaliteta.

Za Home Cinema Video kvalitet je postao referenca današnjice. Često se može videti kao transport u vrhunskim Hi End sistemima, ali je čest i u sitemima kao osnovni izvor.

Vrlo je popularan za nadogradnje u napajanju, izlaznom stepenu i digitalnom delu oko clock-a. Ja sam imao plan da mu uradim par sitnih nadogranji u vidu promene IEC konektora, ugradnje Shotkey dioda u linearnom napajanju na audio ploči i zamenu izlaznih kondenzatora na nebalansiranim izlazima, ali kako rekoh nadogradnje u sistemu okolo ove čudesne sprave su učinile da zadovoljstvo korišćenja ne nadjača potreba za avanturom.

HDMI, Optički i Coax ulazi/izlazi kao i aisinhroni USB DAC visokog nivoa krase dodatno lepezu mogućih povezivanja i sabiranja kompletne digitalije u jedan uređaj.

PC koji koristim za Home Cinema vezan je koaksialnim kablom, a EOB box optičkim za njega. Iz nega stereo RCA izlazima izlazim u single end lampaš i dalje ... a 7.1 front analogni izlaz drugog DAC-a koristim za izlaz na B sistem za manje zahtevne potrebe slušanja radija ili muzike kada radim u drugoj prostoriji.

Poseduje povezivanje sa Netflix-om, Pandorom i još par internet radio platformi, Berlinskom Filharmonijom, BBC news i još nekoliko servisa. Youtube je imao u full HD formatu, ali je napuštanje proizvodnje i vrv. ne plaćanje licence i upgrade Youtube applikacije, ostavilo sada playar sa znatno sporijim odzivom na cast opcijama, i kvalitetu slike od 720p, što je malo razočaralo, ali zvuk je i dalje vrlo korektan u zavisnosti od sadržaja. Treba napomenuti i to da naslednik, model BDP 205 nema ništa od ovih aplikacija već je isključivo streamer/BD player i dedicated stereo Audio uređaj, sa naglaskom na MQA full unwrap podrškom i noviji napredniji Sabre DAC.

Oppo multimedia je prestala da postoji i proizvodi, kako ovaj tako i ostale HiFi uređaje od pre par godina i prebacila fokus proizvodnje na mobilne telefone. Neki brandovi kao što je Electrocompaniet su koristili Oppo kao podlogu za svoju liniju Blue-ray playera.

 

Specifikacije:

Disc Types

BD-Video, Blu-ray 3D, DVD-Video, DVD-Audio, AVCHD, SACD, CD, HDCD, Kodak Picture CD, CD-R/RW, DVD±R/RW, DVD±R DL, BD-R/RE

BD Profile

BD-ROM Version 2.5 Profile 5 (also compatible with Profile 1 Version 1.0 and 1.1)

Internal Storage

1GB (Actual space available for persistent storage varies due to system usage)

Output

Analog Audio: 7.1ch, 5.1ch, stereo.
Dedicated Stereo Analog Audio: XLR balanced, RCA single-ended.
Coaxial/Optical Audio: Dolby Digital, DTS, up to 2ch/192kHz PCM.
HDMI Audio: Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS, DTS-HD High Resolution, DTS-HD Master Audio, up to 7.1ch/192kHz PCM, up to 5.1ch DSD.
HDMI Video: 480i/480p/576i/576p/720p/1080i/1080p/1080p24/4Kx2K, 3D frame-packing
720p/1080p24.

Input

HDMI Audio: Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS, AAC, up to 5.1ch/192kHz or 7.1ch/96kHz PCM.
HDMI Video: 480i/480p/576i/576p/720p/1080i/1080p/1080p24/1080p25/1080p30, 3D frame-packing 720p/1080p24.
MHL Audio: Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS, up to 5.1ch/192kHz PCM.
MHL Video: 480i/480p/576i/576p/720p/1080i/1080p24/1080p25/1080p30, 3D frame-packing
720p/1080p24.
USB Audio: up to 2ch/192kHz PCM, 2ch DSD 2.8224MHz/5.6448MHz
Coaxial/Optical Audio: Dolby Digital, DTS, AAC, up to 2ch/96kHz PCM.

Analog Audio Characteristics

Frequency Response: (RCA) 20Hz – 20kHz: ± 0.2dB, 20Hz – 96kHz: -1.5dB. (XLR) 20Hz –
20kHz: ± 0.3dB, 20Hz 96kHz: -1.5dB
Signal-to-Noise Ratio: >130dB (A-weighted, auto-mute), >115dB (A-weighted, no auto-mute)
THD+N: <0.0003% or -110dB (1kHz at 48k/24b, 0dBFS, 20kHz LPF), <0.0017% or -96dB
(1kHz at 44.1k/16b, 0dBFS, 20kHz LPF)
Output Level: 2.1 Vrms (RCA) or 4.2 Vrms (XLR) at 0dBFS
Dynamic Range: >110dBV
Channel Separation: >110dB

Headphone Audio Characteristics

Frequency Response: 20Hz – 20kHz: ±0.3dB into 300 Ω
Signal-to-Noise Ratio: >98dB into 300 Ω (A-weighted, no auto-mute)
THD+N: <0.001% or -100dB into 300 Ω (1kHz at 48k/24b, 0dBFS, 20kHz LPF)
Output Power (per channel): 17mW into 600 Ω, 34mW into 300 Ω, 63mW into 150 Ω, 77mW into 120 Ω, 120mW into 60 Ω, 187mW into 32 Ω (1kHz at 0dBFS)
Dynamic Range: >110dB
Channel separation: >90dB

General Specification

Power Supply: ~115V/230V, 50/60Hz AC
Power Consumption: 55W (Standby: 0.5W in Energy Efficient Mode)
Dimensions: 430mm x 311mm x 123mm
Mass: 7.9kg

Slike

fbxiae6jq8GwkWWZnBUAYX-970-80.jpg.webp

 

Oppo-BDP-105D-inputs-and-connections.jpg

Oppo-BDP-105D-interior.jpg

Stereo Audio ploča

oppo-105D-board-stereo-output.jpg

7.1 Audio ploča

oppo-105D-boar-analog-7-1.jpg

Video ploča

oppo-105D-video-board.jpg

Transport

BDP-105-Loader-Exploded-View.jpg

Oklopljeni toroidni transformator za stereo audio

oppo-105D-nguon-xuyen.jpg 

svičersko napajanje 7.1 audio i video signala

oppo-105D-inverterpower.jpg

XMOS xCORE 32-bit multicore processor

oppo-105D-usb-optical-coxial-input.jpg

Daljinski upravljač

71m0ijn-HTL._AC_SL1500_.jpg

Pakovanje

5-dau-oppo-105D-hopxop1.jpg

 

Detaljni review-i:

https://phimhd1080.com/san-pham/dau-hd-oppo-105d----goi--0936-999-663-de-co-gia-tot-hon-no-652.html

http://www.laaudiofile.com/oppo_bdp105.html

Link to comment
Share on other sites

Moj izbor je vec vise od 2 god Coctail audio X40 u koji sam ubacio 2x8TB HDD. Uredjaj je vrhunski DAC, music server, network streamer, player, ripper, tuner i svasta jos nesto. Ima sve moguce digitalne i analogne ulaze i izlaze , cak i dobar MM phono ulaz, izlaz za slusalice je vrhunski......

Specifikacije ukratko

  • Equipped with high-performance Dual Core ARM Cortex A9 processor running at 1.0Ghz
  • fea_icon.pngDual ESS ES9018K2M Sabre³² Reference DAC chips built-in separately for right and left channels
  • fea_icon.png16 Core Microcontroller with Advanced RISC Architecture for high performance USB DAC function
  • fea_icon.pngUSB Audio Class 2.0 Output built-in to connect an external USB DAC
  • fea_icon.pngIsolated power source circuit design for digital and analogue parts
  • fea_icon.pngToroidal transformer to minimize idle noise
  • fea_icon.pngHigh speed optical disk drive for quick CD ripping
  • fea_icon.pngPhono Input(Moving Magnet) for turntable
  • fea_icon.png5 inch TFT LCD(1024 x 600 pixels) screen for intuitive GUI
  • fea_icon.pngDAB+/FM Tuner built-in
  • fea_icon.pngGiga Fast Ethernet(10/100/1000Mbps) built-in
  • fea_icon.pngSupport up to 8TB(Tera Bytes) storage like 3.5"/2.5" hard disk or SSD
  • fea_icon.pngRugged chassis contruction with 13mm thickness aluminum front and knobs with CNC cutting
  • fea_icon.pngHDMI Out connector for an external screen like TV as its GUI screen or audio signal out
  • Versatile Software functionalities and usage
  • fea_icon.pngSupport various file formats like MQA, DSD(64/128/256),DXD(24Bit/352.8Khz), PCM singal up to 32Bit/384Khz including 24Bit/192Khz WAV/FLAC and full range hi-res audio file formats
  • fea_icon.pngBreathtaking sound quality delivered by Dual ES9018K2M Sabre³² Reference DAC
  • fea_icon.pngCD Ripping with professional CD metadata and album cover art provided by Gracenote
  • fea_icon.pngConnect turntable and play LP directly to record it via Phono Input(Moving Magnet)
  • fea_icon.pngLoad your vinyl and cassette tape collections, DAB+/FM radio, Internet radio to X40 MusicDB via recording function with hi-res sampling rate 192Khz
  • fea_icon.pngPlay hi-res files(like MQA, DSD, etc) in your PC directly through X40 via its far advanced USB DAC function
  • fea_icon.pngHigh Connectivity
  • fea_icon.pngVersatile network functions
  • fea_icon.pngMajor Music Streaming Services(TIDAL, TIDAL MQA, Deezer, Qobuz, Napster) and Internet Radio(Airable) available
  • fea_icon.pngCustomized Remote Control App, NOVATRON MusicX for iOS and Android
  • fea_icon.pngProvides customized WebInterface(WebUI) for remote control and MusicDB management by PC
  • fea_icon.pngSupport 'Roon Ready', which is the famous Music Player for Music Lovers

sub01_03_02_z.png

sub01_03_05.png

Link to comment
Share on other sites

2 sati ranije, nesone said:

Ivane svaka cast na opisu. Kad resim moj primerak da prodam, kradem ovo sto si napisao....

Meni nije dozvolio da se povezem sa Netflix-om.

Pozdrav

Hvala! :thumbsup2

Niakakav problem sa Netflixom, samo logovanje i sve radi, čak i favorit liste ... Stariji sin je tu domaćin. Isto je i na TV-u i PC-u, svuda šljaka normalno.

Link to comment
Share on other sites

22 sati ranije, pollux said:

Moj izbor je vec vise od 2 god Coctail audio X40 u koji sam ubacio 2x8TB HDD. Uredjaj je vrhunski DAC, music server, network streamer, player, ripper, tuner i svasta jos nesto. Ima sve moguce digitalne i analogne ulaze i izlaze , cak i dobar MM phono ulaz, izlaz za slusalice je vrhunski......

Specifikacije ukratko

  • Equipped with high-performance Dual Core ARM Cortex A9 processor running at 1.0Ghz
  • fea_icon.pngDual ESS ES9018K2M Sabre³² Reference DAC chips built-in separately for right and left channels
  • fea_icon.png16 Core Microcontroller with Advanced RISC Architecture for high performance USB DAC function
  • fea_icon.pngUSB Audio Class 2.0 Output built-in to connect an external USB DAC
  • fea_icon.pngIsolated power source circuit design for digital and analogue parts
  • fea_icon.pngToroidal transformer to minimize idle noise
  • fea_icon.pngHigh speed optical disk drive for quick CD ripping
  • fea_icon.pngPhono Input(Moving Magnet) for turntable
  • fea_icon.png5 inch TFT LCD(1024 x 600 pixels) screen for intuitive GUI
  • fea_icon.pngDAB+/FM Tuner built-in
  • fea_icon.pngGiga Fast Ethernet(10/100/1000Mbps) built-in
  • fea_icon.pngSupport up to 8TB(Tera Bytes) storage like 3.5"/2.5" hard disk or SSD
  • fea_icon.pngRugged chassis contruction with 13mm thickness aluminum front and knobs with CNC cutting
  • fea_icon.pngHDMI Out connector for an external screen like TV as its GUI screen or audio signal out
  • Versatile Software functionalities and usage
  • fea_icon.pngSupport various file formats like MQA, DSD(64/128/256),DXD(24Bit/352.8Khz), PCM singal up to 32Bit/384Khz including 24Bit/192Khz WAV/FLAC and full range hi-res audio file formats
  • fea_icon.pngBreathtaking sound quality delivered by Dual ES9018K2M Sabre³² Reference DAC
  • fea_icon.pngCD Ripping with professional CD metadata and album cover art provided by Gracenote
  • fea_icon.pngConnect turntable and play LP directly to record it via Phono Input(Moving Magnet)
  • fea_icon.pngLoad your vinyl and cassette tape collections, DAB+/FM radio, Internet radio to X40 MusicDB via recording function with hi-res sampling rate 192Khz
  • fea_icon.pngPlay hi-res files(like MQA, DSD, etc) in your PC directly through X40 via its far advanced USB DAC function
  • fea_icon.pngHigh Connectivity
  • fea_icon.pngVersatile network functions
  • fea_icon.pngMajor Music Streaming Services(TIDAL, TIDAL MQA, Deezer, Qobuz, Napster) and Internet Radio(Airable) available
  • fea_icon.pngCustomized Remote Control App, NOVATRON MusicX for iOS and Android
  • fea_icon.pngProvides customized WebInterface(WebUI) for remote control and MusicDB management by PC
  • fea_icon.pngSupport 'Roon Ready', which is the famous Music Player for Music Lovers

sub01_03_02_z.png

sub01_03_05.png

Jel možes da navedeš razlike u odnosu na novi X45 i X45 Pro?

Link to comment
Share on other sites

Nisam imao prilike da ih direktno poredim ali na papiru X45 ima unapređen dac i veći 7 inch display, kao i lepšu kutiju, koristi naprednije softwarske aplikacije za kontrolu dok je X45 pro baziran na 9038 dac-u i hardwerski drugačije koncipiran. 

Link to comment
Share on other sites

On 8/3/2022 at 11:52 PM, Arn said:

Sada malo u nižu kategoriju - Bluesound Node 2i. 

Malo toga novog ima da se kaže o ovom strimeru, pošto se radi o globalno poznatom i dobro prodavanom mejnstrim uređaju. Tehnički, probaću da sumiram šta ima, a šta nema. 

Zvučno, ne mogu da kažem da imam nekih primedbi. Poredio sam zvuk većeg broja CD-a puštenih na plejeru Marantz SA8005 sa zvukom ripa istih tih CD-a puštenih na BS-u i u svom sistemu nisam našao razlike vredne pomena. Uređaj je nov koštao oko 550€, što ga, ne računajući kablove, čini najjeftinijom komponentom u mom sistemu. Imajući to u vidu, mogu da kažem da je Node i funkcionalno i sonično odlična solucija za relativno nezahtevne korisnike kao što sam ja. 

... što naravno ne znači da ga neću menjati za nešto bolje ako mi se ukaže prilika :-) 

 

Ja sam isto vlasnik Bluesound Node 2i. Kao i @Arn nemam primedbe na zvuk i većinu mogućnosti. Koristim NAS i usb kao izvor. Meni nedostaje bolji internet radio tuner. Bluesound ima TuneIn, ali preko njega ne mogu da slušam npr. Beograd 202, dok recimo Yamaha NP-S303 (koji poseduje moj sin) ima tuner koji to može.

Postoje još 2 nedostatka. Jedan je neverovatno iritirajući led koji se nalazi na ulazu za mrežni kabel. Bukvalno osvetljava ceo zid iza uređaja (pogledajte fotku na linku ispod). 

https://support1.bluesound.com/hc/en-us/community/posts/360038494193-Bluesound-Node-2i-Standby-Mode

Drugi je standby mod. Može da se izabere u opcijama (kada se kontroliše preko app na telefonu), ali se uređaj ne isključuje, nego je stalno aktivan. Pri tome se i evidentno greje. Više o tome (koga zanima) na linku ispod.

https://support1.bluesound.com/hc/en-us/community/posts/360026160593-Node2i-supposedly-standby-is-not

 

Link to comment
Share on other sites

Ja imam jednu veliku zamerku na Linn streamere, a to je sto mogu da "ufate" Naxi radio. Dodjem kuci i kad cujem Naguzin, Stare fosile i Smarni Valjak dobijem proljev, a ova moja na sedmom nebu ... onda jos dobijem poruku licne prirode "i ja sam 25 godina po dzez koncertima, ti ne mozes 5 minuta" ... ako neko zna kako da pokvarim, stavim neku "roditeljsku kontrolu" , kapu od alu folije, bilo sta , nek javi .

Link to comment
Share on other sites

5 sati ranije, sondek said:

Ja imam jednu veliku zamerku na Linn streamere, a to je sto mogu da "ufate" Naxi radio. Dodjem kuci i kad cujem Naguzin, Stare fosile i Smarni Valjak dobijem proljev, a ova moja na sedmom nebu ... onda jos dobijem poruku licne prirode "i ja sam 25 godina po dzez koncertima, ti ne mozes 5 minuta" ... ako neko zna kako da pokvarim, stavim neku "roditeljsku kontrolu" , kapu od alu folije, bilo sta , nek javi .

maxresdefault.jpg

Kupi ženi kitchen radio. Nadam se da ovo neće da se sixistički protumači:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...