Jump to content


Šta da Kupim?


Recommended Posts

Poštovana redakcijo. U dilemi sam da li da kupim Pojačalo Rotel A14 koje u Gigatronu košta 153600 din. i CD Rotel CD14 takođe u Gigatronu koje košta 81599din. Da li je odnos uloženo dobijeno dobar. Kakvo je vaše mišljenje o ovim uređajima. Bio sam zainteresovan za Exposure 2510, ali kako je otišao na 2000 eura totalno sam se ohladio. Hvala unapred na odgovorima. Dejan iz Zaječara.

Link to comment
Share on other sites

Postavlja se pitanje ostatka sistema, tj. koji su zvučnici u pitanju, kao i vrsta muzike koja se sluša. Npr., Rotel je odličan za jednu vrstu muzike (pop muzika...), i uklapa se sa određenim tipom zvučnika. Exposure, sa druge strane, druga filozofija, drugi zvučnici itd. Treba uzeti sve u obzir, i sve to lepo uklopiti.

Inače, pre bih uzeo Rotel A14 mk2 kod zvaničnog distrutera, za 100-tinak eura više, nego prvu verziju, pa čak bih išao na A11 Tribute za upola cene, ukoliko se naravno odlučiš za Rotel. CD player ukoliko postoji velika kolekcija diskova.

Link to comment
Share on other sites

Šta ima veze gde je kupljeno? Može i Maksi, to mi je blizu. 😂

Ja bih gledao samo cenu, gde je povoljnije.

I onako će Kosta da ga popravlja ako se nešto pokvari, neće Gigatron sigurno. Inače sa Gigatron nikad nisam imao problema. Nabavljali smo za firmu dosta puta računare, i za kuću, samo jedan na poslu je imao nekih problema sa napajanjem (povremen reset bez vidljivog razloga, bilo je fabrički defektno napajanje), i to je brzo otklonjeno. Ostalo radi svaki dan, godinama.

Link to comment
Share on other sites

Nije problem roba, izvor je ocigledno isti vec korisnicka podrska... mada ni ja ne bih placao visu cenu nikome. Pre bih bio vrlo iskren u ovom slucaju sa Koratom i rekao da sam u Gigatronu nasao njihovu robu po povoljnijoj ceni, a da bih radije kupio od njih po toj ceni. Javna je tajna da dileri daju popuste odnosno dogovaraju se oko cene. Ako moze ok, ako ne kupujem gde je povoljnije.

Link to comment
Share on other sites

Nisam upoređivao cene, ali znam da sam jednom gledao nešto za druga (ono integrisamo lampaško sa KT90) i da je bila ista cena na oba mesta. Jedina bitna stvar je što Gigatrona ima svuda, a Kosta je samo u Bgd. Zato kod Koste može da se čuje u salonu (kaki je taki je u staklu sav), a kod ovih sumnjam.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Zexx said:

Probaj da kupiš nešto u Koratu na čekove ili kredit...:rolleyes:

Za ovo si potpuno u pravu. Iskreno ne razumem radnje koje ne daju nikako na odloženo.

Sa druge strane u Korato, 4audio, Player možeš da odeš da se konsultuješ, probaš eventualno, dobiješ neki savet šta i kako dalje.

U ovim Giga radnjama retko ko ume da priča sa tobom, a kamoli da ti objasni detalje.

Ja imam dobro iskustvo samo sa jednim prodavcem iz ComTrade jer je dečko u međuvremenu istraživao modele TV pa je malo preučio znanje, što je meni koristilo da odaberem model TV-a. Ostali, veze nemaju.

Link to comment
Share on other sites

Ako ga What HiFI nije pohvalio, beži od toga.

https://www.whathifi.com/rotel/a14/review

Za slične pare mi Korato deluje ipak malo ozbilnije. Jedino što je to čista klasika, plus lampaš sa svim izazovima koje takav uređaj donosi. Mislim na potrebu da se povremeno zamene lampe, izlazne prvenstveno i to što se zvuk dosta menja na lošije pri kraju lamipnog života.

Ne znam ni koje zvučnike bi to teralo, mada pravih 50W po kanalu je dovoljno za većinu zvučnika.

Link to comment
Share on other sites

5 sati ranije, Engine said:

Previše je sada dati 800€ za CDplayer, to je mrtav medijum, bolje kupi polovan a pare preusmjeri na bolje pojačalo, strimer, alkohol...

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока


 

Zbog čega je mrtav? Ne čini mi se ni da je vinil mrtav i ako su ga pre četvrt veka otpisivali i proglasili mrtvim.

Link to comment
Share on other sites

Ima ovde profesionalaca na forumu koji se bave nekretninama, pa mogu da mu preporuče neku gajbu sa adekvatnim dnevnim boravkom ako se ispostavi da je soba usko grlo, šta nam teško, ovde se uglavnom i piše samo o glupostima i kače smešne slike...:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...